Жените инвеститори: образовани и отдадени на кариерата

Много от тях нямат деца, защото посвещават времето си на работата
Обновена: 16 яну 2015 22:14 | 16 яну 2015 22:11, Елена Кирилова
20
Жените инвеститори: образовани и отдадени на кариерата
Снимка: Reuters

Средностатистическите заможни жени инвеститори са 50-годишни. Те са доста по-млади от мъжете инвеститори, които са средно на 63 години, сочи ново проучване на консултантската компания Spectrem Group.
 
Докладът от него показва, че жените с високи доходи имат годишен доход на домакинството над 200 000 долара, пише CNN.
 
Spectrem ги сравнява с "другите" заможни инвеститори, в които влизат както мъже, така и жени с нетно богатство над 100 хил. долара, без групата на жените, които печелят изключително много.
 
Проучването показва, че богатите жени инвеститори е по-малко вероятно да имат деца или внуци. Малко над половината от тях (54%) са посочили, че имат наследници, спрямо две трети от групата на "другите" заможни инвеститори (74%). По думите на главния изпълнителен директор на Spectrem Джордж Х. Уолпър-младши това е така, защото голяма част от тези жени са посветени на кариерата си и избират да нямат деца.
 
Резултатите сочат, че тези жени имат по-високо образование от средностатистическите заможни хора. Повече от 93% от респондентите са завършили университет, а 63% имат по-висока научна степен.
 
Освен това е много по-вероятно да са активни в LinkedIn, където създават професионални контакти и често си пишат с финансови съветници. В действителност те са активни потребители на всички социални мрежи, включително Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest, YouTube, Instagram, Vine и Snapchat.

Още икономически и style новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива не са редовни - в повечето случаи са фиргидни или имат някакъв комплекс, който подтискат дълбоко в себе си.
17
0
 
3
 
! Отговори
6,Написах всичкоТова преди 9 години
Не за да те подигравам. Написах го от яд.Вчера стана дума за известен наш кинорежисьор-документалист, носител на много международни награди,някои от тях получени на Запад - там няма да поощрят нашенски връзкар.Той почина преди 5 г. с 93 лв пенсия и без дом.Докато се лекуваше в болница, хазайката изхвърлила вещите му от мизерното таванче.Не му дадоха едно от близо 11 500-те общински жилища - казали му в очите, че индийците са с предимство, той да чакал (болен и над 70 г.)А ти ругай българките
16
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
В единствената стаичка децата тиняма да могат да си подготвят уроците. Когато поотраснат и решат сами да покриват някои свои нужди, навярно ще си сложиш въжето, защото няма да понесеш да ги виждаш край магистралата или в пандела заедно с рецидивистите. Индиецът, за разлика от теб, се гордее с подобни изяви на *** си.С други думи, ти не можеш да си позволиш дори живота на индийците у нас.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
После ще се заврете под наем в една стаичка, но редовно ще ви спират тока - не можете да го платите, но не сте индийци и няма да ви го опростят.Парите и за храна няма да стигат, защото не ви се полагат толкова помощи, колкото на подлежащите на интегриране индийци.Ти, за разлика от многодетните бащи-индийци няма да можеш да си позволиш нито кафе, нито бира, нито ракийка, нито цигари - детските надбавки за твоите деца ще са по-малко, отколкото за индийчетата и няма да можеш да живееш от тях.
14
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
"Индийките в България раждат и без да ги осигуряват."Не е вярно! За тях нашите закони са предвидили толкова помощи и бонуси, колкото ти не можеш да осигуриш на твоята жена, дори да работиш по 16 часа на денонощие!Предлагам ти да пробваш. Направете с жена ти 5-10 деца. Първо ще продадете и изядете жилището си. После ще се опитате да получите от общината жилище като многодетни, но там индийците са с предимство. После ще си направите незаконна къщурка, но ще ви я съборят - не сте индийци
13
0
 
2
 
! Отговори
До "българин&q преди 9 години
Ами защо ти не вземеш една такава още преди да е станала "уродлива стара мома"? Поеми ти част от домакинските задължения и част от грижите за децата, а пък амбициозната ти жена нека да се издигне в обществото и да забогатее, та и ти да се гордееш с нея, и децата ви да живеят добре!Или пък, осигури ти издръжката на семейството, та твоята умна и трудолюбива жена да не отлага раждането на деца поради мизерията.Или си предпочел еснафския модел - по-*** от теб женица,та да се почувстваш значим?
12
6
 
6
 
! Отговори
българин преди 9 години
Да,извратеност наречена "женска кариера".Тя/жената с кариера/ не се реализирала за това,за което е дошла на този свят/да стане майка/,и ние ще и се възхищаваме каква голяма професионалистка е била.И З В Р А Т Е Н О С Т !!!УРОДЛИВА СТАРА МОМА ДО УРОДЛИВА СТАРА МОМА.ТОВА СА МОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ.Затова природата ще ни накаже и ще изчезнем като народ.
11
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Че на кой му пука за теб. Точно по такъв начин, всъщност правиш услуга на човечеството като го изчистваш от дефектния си ген. Това ако не е ирония...
10
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деца??ХА-ХАНа умните хора деца не им трябват.Децата се раждат от отрепките.Защо сте ***??Няма да ви кажа.Но си оставате ***.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз такава професия инвеститор не знам.. Това е този който дава парите , а те са или банки или държавата..
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Икономиката не е наука , а религия за грабеж.
7
10
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
"Феминизъм, еманципация ..." - дрън, дрън, дрън, дрън.Какво друго й остава, като се е родила в държава, в която льольовците се държат за полите на майките си до 40-годишна възраст. И чак когато маминка остарее съвсем, тръгват да си търсят съпруга, ама ако може да е поне с 20 г. по-млада, да носи заплата, по-голяма от неговата, да го обгрижва като че ли е невръстен и паралелно с това да му роди и деца.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се става инвеститор без пари , само добро образование не става. Не се продадеш на ционистите и масоните не става , а те точно това искат роби бездетни ялови жени и да се клатят добре.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индийките в България раждат и без да ги осигуряват,
4
2
 
22
 
! Отговори
Пишете щуротии преди 9 години
Статията се отнася за други държави.Колко са у нас тези жени,които имат годишен доход 200 000 долара?Всеки знае защо българките отлагат задомяването,раждането на първото дете или пък остават само с едно дете - няма самостоятелно жилище (дори и гарсониерка),няма работа, когато успее да започне работа,години наред я държат със заплата, с която себе си трудно може да изхрани.Дори не коментирам факта, че и мъжете са на този хал.Ако намери съпруг, който да може да я осигури, ще ражда, разбира се
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Феминизъм, еманципация, задължителен оргазъм, отказ да раждат, а сега и инвестиции... Тази амазонкщина ни затрива нацията. За миналата година са родени към 10к българчета, докато в Турция Ердуган иска жените да раждат и четвърто дете.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С пари може да си купи 10 деца ако иска.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас нещата седят доста по различно. *** подскачат от старец на старец за да уредят образованието си и да ги натаманят на работа, а то времето лети и изведнъж тя стигнала към петдесетте и останала сама. Такъв е случая на парцаланата на Шушулов, Виктория Джерманова дето никой не знае какво точно работи в ДКЕВР.