В Слънчев бряг: Без фискални бонове, разлики в касата...

Увеличили се обаче продажбите на ролки за касовите апарати
17 юли 2016 16:05,
23
В Слънчев бряг: Без фискални бонове, разлики в касата...
Снимка: Архив Reuters

Неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност установиха вечерни проверки на НАП-Бургас на атракциони в курорта "Слънчев бряг".

Данъчните екипи извършиха контролни покупки по метода на тайния клиент, но не получиха фискални бонове. Ще бъдат съставени актове и наказателни постановления. Това съобщи Христо Узунов, говорител на НАП-Бургас, цитиран от БТА.

Той информира, че са били проверени и редица нощни заведения, при които не са забелязани отклонения от данъчните правила.

За това, че засиленият контрол дава резултати говорят не само увеличените в пъти обороти, но и увеличените продажби на ленти за фискалните устройства. Следим продажбите на ролки за касовите апарати и ръстът в тази търговия е още един недвусмислен знак в посока "изсветляване на сектора и промяна на поведението на търговците", каза Узунов.

От началото на лятната кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по Южното Черноморие са извършени над 2000 проверки, като установените нарушения до момента са 703.

Под дистанционно наблюдение данъчните власти са поставили и повече от 2300 обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕХо НАП -то трябва да въведете практика постоянно няколко стотин човека проверяващи да са по курортите или да искате данък за сезонна работа.НО ако е така да вземете да пратите на митниците по няколко човека и да предложите закон всичко над 3000 лева само по банков път...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИвПоискваш го, един два пъти, след това звъниш на телефона на НАП националния и диктуваш данните име и булстат на търговеца....Пише ги в обекта на някоя табелка. Ще му дойдат, да не кажа дойдем на проверка....
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПесимистАкцията ще продължи по аналог и по зимните курорти през зимните месеци.........
10
1
 
7
 
! Отговори
Песимист преди 7 години
Като поутихнат нещата всичко ще си продължи по старому , не само по морето, в цялата страна е така - укриване на обороти , измами с ДДС и т.н.
9
0
 
7
 
! Отговори
Ив преди 7 години
НАП, не е необходимо да ходите чак на морето, за да намерите търговци, неиздаващи бележки. Я влезте в Халите в центъра на София и си купете хляб и закуски от два различни щанда на една и съща фирма. Продават хляб по 3-4 лв. бройката, закуски за по над 1.50 лв. бройката, но касови бонове не издават никога и на двата щанда
8
2
 
6
 
! Отговори
надупист преди 7 години
До Анонимен 12 и ... колко станаха 7 милиарда нови заеми ( пак за този 6 месечен период ) ?
7
0
 
11
 
! Отговори
Прасчо преди 7 години
С фекални бонове класата пада зашеметяващо...
6
1
 
19
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Щом сега органите си вършат работата (щото нали това им е работата?) - какво са правили през миналите години? Да теглят една черта сега на бройката на проверките и всяка година - по толкова плюс 5 процента примерно. И като не си изпълнят квотата- наказания. Да се научат селяците по морето на правилния калиптализъм.
5
0
 
19
 
! Отговори
Мечо Пух преди 7 години
Рибата се вмирисва от към главата!Не може половин ден преди проверките да се знае кога и къде ще бъдат направени.Също така не може да наемеш помещение за търговия примерно за 15 бона в евро на сезон,а наемодателя да ти даде договор за 1000 лева наем за целия сезон.Някъде нещо куца.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията е много повече отговорност ,отколкото свобода !Слънчев бряг е ярко доказателство на криеоразбраната или изобщо неразбраната демокрация !!Превърнат от Елитен Европейски курорт в Посмешище и подигравка !!Повечето туристи ,дори не знаят ,че са там !)))))))За какво им е ?!))
3
1
 
6
 
! Отговори
Kmetski f.sekretar преди 7 години
E to tam ima 970 kmetstva - vseki hotel e edno kmetstvo sega - palno s mnoooogo hora?!...:-)Ot vsiaka glatka i hapka, ot vseki liter voda ili druga technost, ot vseka nostuvka, ot vseki telefon, internet, voda za kapane, tok, uslugi.... 20%dds za edrite prejivni bio vidove na darjavna bg hranilka...v ms, ns...ministerstvoto na regionalnoto razbitie i fin. izmami...:-)
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ролките за касови апарати се ползват в нужниците
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не е, че неиздават касови бележки. Проблема е в това, че цените на всичко са завишени.