Глоба и непуснат ток ядосали боса на "Уолтопия"

Бавим се заради смотани държавни организации, убеден е той
13 мар 2017 12:00, Анисия Иванова
70

 

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев сподели, че две неща са прелели чашата и са го накарали да напише гневното си писмо до ръководството на "София Тех Парк". Първото, че държавата е решила да ги глоби, защото 500 кв. метра от сградата, която са решили да строят на територията на парка, не са въведени в експлоатация с време.

"Ние се забавихме със срока за въвеждане в експлоатация заради смотани държавни организации", обясни той.

Другата причина, провокирала написването на гневното писмо, е това, че са инвестирали в индустриална зона "Божурище" през 2014 година, построили са завод и е трябвало да им пуснат ток през декември 2015 година.

"Сега сме март 2017 и все още нямаме ток", посочи Пенчев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Тия юнаци от Министерството на икономиката не могат да ни прекарат ток година и три месеца, след като са обещали, пише го в нотариалния акт", допълни той.

Пенчев каза още, че не е имал съществена цел с писмото, просто се е ядосал. Той добави, че подобни проблеми са имали и с администрациите в други държави.

На въпрос дали ще плати наложената му глоба, Ивайло Пенчев е категоричен, че ще го направи "след сто хиляди съдилища".

"Нещата ще се оправят в България, но колкото по-скоро населението разбере, че чиновниците трябва да имат по-малко власт и да харчат по-малко пари, толкова по-добре", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека си е прав и напълно го подкрепям и дори мисля, че се изказа много ласкаво по отношение на дървжавните институции в случая...
51
6
 
4
 
! Отговори
Anonimous преди 7 години
До АнонименПроблемът не е в това дали е прав или крив, а че занимава хората с дребната си душичка: Министерството да му пусне тока, а не ЧЕЗ, ама Лукарски /това природно недоразумение/ го няма вече, Плевнелиев/и той така с природата/ и той сдаде поста и сега няма кой да му входира Молбата.....зае.аха го и той се набутал с некви милиони в сграден фонд и не може да ги преживее разбираш ли....кат има договор да си ги съди, като няма - да се оправя - да си продаде Спортния мерцедес.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам, колко от коментиращите си направиха труда да го проверят в търговският регистър и по какви пограми какво е получавал и откъде...
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този същия от клипа,така както го гледате със селския му изказ и налудничавия поглед има 43% пазарен дял в неговата сфера в ЦЯЛ СВЯТ !!!!! Панимайте!!! В ЦЯЛ СВЯТ.И се броят на пръсти тези които го бият по пазарен дял в техните сфери като Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.Човека не е Милярдер.Бизнес нишата е специфична и не е толкова разпространена като фейсбук и Уиндолс на пример.Какъвто и селянин да го наричате той има право в случая!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го познавам лично, но е един от малкото, които си позволяват да нарекат нещата с истинските им имена.Евала за което! А колкото до тона му и поведението му вероятно е афектиран/все пак инвестирал пари има срокове,плаща заплати, данъци, кредити, а не работи заради нещо елементарно - липсва ток/.Та нека не го очерняме, а да го подкрепим. Ангажиментите си поне държавата трябва да започне да ги спазва.Ако не друго да съдейства за поскорошно разрешаване/без комисионни /,а срещу държавни такси.
47
1
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Според ГРОБ ,Бизнес в България могат да правят само чуждестранните Инвеститори които, изнасят в техните страни и харчат в техните страни, парите на България!.Българските инвеститори биват тъпчени и мачкани.Спомням си едни думи от преди 4-5 месеца на министър Горанов че от Богатите трудно можеш да вземеш пари!!!Затова давай да тъпчем по бедните Български предприемачи!!!
46
2
 
5
 
! Отговори
кръгла нула преди 7 години
До АнонименПенчев ти ли си това или това е некой твой служител?
45
2
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
До кукатаПа ти си голем разбирач,бе !!! Колко милиона имаш? ***...
44
19
 
6
 
! Отговори
куката преди 7 години
Типичен селски предприемач с високо вирнат нос! Не е работа на Министерството на икономиката да ти прекарва ток, ***! Попрочети, поразпитай и тогава седни да пишеш и да говориш! Прочем това е манталитета на повечето бг предприемачи! Все нещо им пречи, те видиш ли били много читави! Общо взето повечето му приказки на този бяха:не знам как е, ама не е така, ама аз съм милионер и искам! Точка!
43
8
 
7
 
! Отговори
По-неанонимен преди 7 години
До АнонименЗначи Пенчев си е ***, голямо текучество във фирмичката, ниско заплащане на работниците, непрекъснато извиване на ръцете на доставчиците, неуважение към институциите, колкото и да са смотани, неясен произход на първоначалния капитал - абе въобще какво поощряване на селенията искате? Или тоя коцкар се готви за политик или го тресе критическата яко!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Пенчев,Защо не пуснахте тръжна процедура за избор на "пускач на ток" в Auxionize ?
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е то ракиеният разбирач - "дувар за катерене" ли е, не ми го Фали...Не димят ли комини, няма ли пушеци и да се лее бригадирска, бодра песен - значи нищо не става.
40
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До на баба ти фърчилотоАми това го е направило милионер.Ти що не направиш по-добър "дувар за катерене" току виж си станал и ти предприемач милионер ? Все се намират прости хора да коментират и подобни ракиени патреоти на маса дават акъл а в реалния живот мишкуват и лижат г*зове за да си останат на държавната работка със заплата.
39
3
 
7
 
! Отговори
Васко да Гамма преди 7 години
До КирчоЕ те това е най-интересното - как човек, който не цени хората си станал лидер в своя бранш!?!? Най-вероятно ниски цени, че щом и китайците били инвестирали в неговата компанийка. Но то и това е до време, докато има хора да наема за без пари.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До mimiТе са най-големи във света. Тоя е топ производител на стени за катерене по цял свят.
37
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Доказано - враг N 1 на държавата е българската администрация ! Никой от биещите се в гърдите "по- и най- демократи", дето се подвизаваха из властта не посмя да я Реформира и тя "горката" си седи същата от комунистическо и естествено като такава подължава да се изявява!
36
16
 
13
 
! Отговори
Васко да Гамма преди 7 години
Е много е *** тоз наш бизнесмен! Ама наистина е ***! Ни има познания, ни има култура, ни има интелект. Не, че защитавам проЗтите държавни служители, но тоя избива рибата. И да продължа в неговия стил: Седнал *** да плюе пульо, че не му е казал колко е велик! Тоз Пенчев бил направил първоначалния си капитал като препродавал полиетиленови торбички докато бил студент във Физическия факултет на СУ и изведнъж хоп си направил два завода в родното Велико Търново-въй много яко....
35
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като му гледам мутрата на този си е чиста проба далавераджия, селски тарикат.
34
2
 
43
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Прав е човека, трябва да има минимален процес държавно в бизнеса. На такива чиновнически служби са само разни мазници, роднини на еди кой си политик, които нищо не разбират от нищо. Ако не им даваш кинти под масата не само няма да ти помогнат, но ще гледат да ти спънат бизнеса по всички възможни начини.
33
9
 
26
 
! Отговори
Мукавей преди 7 години
Голямо текучество има в пародийната фирма на това "голямо ***", както сам се нарича това момче. Не са много хората, които могат да му търпят "болярския" манталитет. Даже има цял отдел, който се занимава само и единствено с пускане на обяви за работа.

Спонсорирани публикации