Проверка установи: Дюните на "Къмпинг Оазис" са цели

6 лв. ще е цената за чадър, шезлонг на плажа на Оазис това лято
11 май 2017 19:40, Анисия Иванова
6
Проверка установи: Дюните на "Къмпинг Оазис" са цели
Архив: Булфото

Фигуриращите в картата неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) на морски плаж "Къмпинг Оазис“ съществуват, не са разрушени и концесионерът на плажа не е извършил забранени от Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) действия. Това установи проверка на плажа, извършена от Министерството на туризма.

Концесионерът на морския плаж  обработва и почиства ивицата с допустимите технически средства. Това лято посетителите на плажа ще заплащат по 6.00 лв. за чадър и 6.00 лв. за шезлонг, за разлика от миналата година, когато цената на 1 бр. плажна принадлежност беше 10.00 лв.

От проверката става ясно, че не е установено нарушение на нормите на ЗУЧК, съобщиха от Министерството на туризма.

На територията на морската ивица съществуват и зараждащи се подвижни дюни, които не попадат в забранителния списък на ЗУЧК. Проверяващите от Министерството са констатирали, че те не са разрушени, но има промяна в терена и следи от нараняване на дюните.

Към момента не е установен извършител, нито периода, в който е извършено това действие. Резултатите ще бъдат изпратени до компетентните органи за разследване на случая.

Усилията на Министерството са насочени към осигуряване на безпроблемното протичане на летен сезон 2017. Екипът ще проверява всеки сигнал, който е в компетенциите и отговорностите на ведомството. Към този момент това е вторият плаж, който е проверен в рамките на ден след подадения сигнал.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
diven miris преди 3 години
brrrr...cheren plaj....mazut...na zeleni i sini smradlivi raieta...ot vodorasli i meduzi...
3
0
 
9
 
! Отговори
Строителен БОС преди 3 години
Правилно,дюните са цели но............................малко по-ниски и равни.
2
0
 
10
 
! Отговори
freefly преди 3 години
Направо да премахнат думата "дюни" от всички нормативни документи, няма смисъл да се хабят в закони да ги защитават.
1
1
 
7
 
! Отговори
Мерси съм преди 3 години
Не мерси съм, мисля да прескоча до Маями тази година. Чух че плажа им бил огромен, латиноамериканките луди и слънцето целогодишно.
Какво да се занимавам с нашите митри и простаци.