Турски поток ще увеличи руското влияние в Европа

Този проект представлява нова регулаторна среда
27 фев 2020 11:51, Ния Христова
20
Турски поток ще увеличи руското влияние в Европа

"Турски поток" ще увеличи позицията на Русия в Европа. От една страна това представлява нов път на доставка на руски газ, а от друга страна - този проект представлява нова регулаторна среда. Това и още по темата коментира Валентин Кънев, председател на Балканската черноморска петролна и газова асоциация, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Партньорството между България и Гърция в сектор енергетика касае предимно изграждането на гръцкия интерконектор и терминала за втечнен газ в Александруполис. Първият проект е вече във фаза строителство".

"Това влияе много добре на диверсификацията на газ. Един от факторите за енергийната сигурност е именно диверсификацията", допълни Кънев.

Газовата връзка между България и Гърция е от значение, както и това как тя влие на цяла Югоизточна Европа.

Кънев посочи, че в тази връзка България да стане входна точка, а също и място, където може да се търгува - говорейки за реализирането на газовия хъб.

За това, че регистрираната в Белград руска компания Infrastructure Development and Construction ще бъде подизпълнител на български участък от "Турски поток", гостът каза, че става дума за това "Балкански поток" да се построи по-бързо. "В момента доставките на руски газ се изменят предвид силната конкуренция на хъбовите доставки в Западна Европа. Цената на газа е ниска и това повлия на доставките на руски газ", уточни Кънев.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 


20
Още по темата: газдоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Зъл, та бесен! преди 5 месеца
До Анонимен 11
Хкрементче, Тодор Живков ни остави държава, сега си имаме Подмандатна територия!
Понеже спомена телефоните с шайба, ще ти кажа, че телефоните ни бяха вече с бутони, перфектни, цялата апаратура в Белоградчик беше по II направление, телефоните се изливаха от материали също по II направление - Merck, BSF, IG Farbenindustrie и т.н. И имаха пазар. В СССР ги купуваха с връзки! Иди, скотинчице, сега в това градче да видиш руините! Онези купуваха централите на 3 наши завода! А сега?
13
1
 
9
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 5 месеца
Ако нашите господари англосаксонски се страхуват от Руското влияние в Европа могат да ни дадат газ без пари и готово няма и да помислим за руският газ.
Омръзна ми само ни заплашват и използват без да спечелим от патока Доналт нищо освен мърс0тии.
Ния им дадохме земята си безплатно да си правят военни бази, да мърсят въздуха ни и да ни вкарват във военни конфликти.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мен лично ме е по страх от краварското агресивно, нагло и убийствено влияние и присъствие
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Продажните български дипломати затова ли спряхте изграждането на потока през България защото някой Ви е плати понеже се страхува от Русия
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Дръндер
Тодор Живков ни остави държава-концлагер, която произвеждаше телефони с шайба, а ученици/студенти и войници работеха ангария на полето за да съберат продукцията която да изядат другарите в москва.
А да - и режима на тока. бай тошо изнасяше тока за Турция, и държеше собствения си народ на тъмно за да може да изплаща грандомаските си проекти.
9
2
 
19
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
Проблемът не е в ограничаване влиянието на Русия,а това на САЩ.Има достатъчно индикации в тази посока от страна именно на страните от ЕС,или на някои от водещите.
8
4
 
14
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
Още един с висока температура,този човек -вижда ли се , той е болен.Страната е в пазарна икономика ,и ако може ще вземе газ от луната стига да е по евтина и качествена.Кънев да си вземе един балон и да го пълни от газовете на американците -те са охранени и доста газ изпускат а той също гори, няма значение какво качество е,че и ароматен,миризлив.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А до сега какво бе влиянието.Днес
много мисирки не са се топнали в локвата за да
се поизчистят от курника.
6
5
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 месеца
Някои забравят, че и тока в момента дето пишат е от руски реактори, а и нов аец чакаме с такива, положението с газта е същото като диферсификацията на тока, без руска няма начин, като 3 март :)), финландци, румънци, японец и т. н. ама без Русия никой:)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 1

Анонимен да вика по другите "анонимнико" едва ли е признак за много ум.
4
9
 
29
 
! Отговори
Дръндер преди 5 месеца
До Дръндер

Допотопна е иконмиката на ЕС и САЩ. Русия и Китай отдавна са ви изпреварили. Сега като си закриете и централите на въглища и съвсем ще я втасате. БКП и Тодор Живков ви оставиха държава, която беше построена с парите и опита на руските ни братя, а вие я разграбихте и съсипахте.
3
16
 
9
 
! Отговори
До Дръндер преди 5 месеца
Тя точно с това влияние -СИВ и Варшавски договор остави Източна Европа със допотопната си планова икономига и и още по допотопна техника да !
2
11
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 5 месеца
Вие явно сте авери с ,,Вальо",а ти активно участваш във всички преговори и договори за газ и твоя мозък не е втечнен.Хайде ,светни ни анонимнико.Явно си с огромни експертни познания,грамотен и информиран и говориш като последна инстанция.........Много станахте бе анонимнико!!!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тцъ тцъ тцъ мислител, философин, мъдрец и въобще прусфетен. Колко време го мисли тва бе Вальо ? Кви са тия конкуренции на газови доставки ? По другите руски тръби ли ? По.добре руска газ(и без друго не сме велик потребител) отколкото втечнен мозък.