Трима големи производители искат да доставят мотриси за БДЖ

Това е най-мащабната процедура за нов подвижен състав
1 юни 2020 19:23, Анисия Иванова
4
Трима големи производители искат да доставят мотриси за БДЖ
Снимка: БГНЕС

Трима са кандидатите, подали заявление за участие в процедура: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ-Пътнически превози” EООД”, съобщиха от компанията.

Това са Консорциум ДЗЗД "СТБ Трейнс” - с членове: Сименс Мобилити Австрия Гмбх и Сименс Мобилити ЕООД, Алстом Феровиария С.n.A/ Аlstom Ferroviaria S.p.A, Обединение „Консорциум ЩАДЛЕР” - с членове: Щадлер Полска (Stadler Polska Sp.z o.o), Щадлер Буснанг АГ (Stadler Bussnang AG), Щадлер Сървис АГ (Stadler Service AG)/.

Това стана ясно на официалното отваряне на заявленията за участие, подадени в обявения срок.

Това е най-мащабната процедура за доставка на нов подвижен състав през последните години и заедно с вече подписания договор за доставка на нови локомотиви значително ще повиши качеството на предлаганата услуга от „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД, което е основния приоритет в работата на управленския екип на дружеството.

Прогнозната стойност на поръчката е 246 787 878, 93 лв. без ДДС, като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти, което се очаква да се случи до средата на месец юли 2020 г.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Корморан преди 1 месец
При положение, че има 50 мотриси Сименс какво трябва да избира ? Това да не е цветарски магазин ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да мислят как да се сглобят у нас, ако трябва с лиценз или някаква друга схема и да имаме производител и части, раб. места, внасяме всичко. Напоследък съм купувал само един по-сложен от храна или веро продукт-българска скара за кебапчета, по-хубава е от Тефал-а. Трудно се намират български инструменти, скоро ми трябваха две лопати и купих едни уж руски. Всичко из железариите е Китай
2
3
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
пак ще гледаме сеир как се избира най евтиното некачественното и неподходящото
дали управляващите искат да заложат мини в бюджета за след изборите?
1
3
 
8
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 месец
България желае референдум всяко лято

България желае да има свой заводи

И да върне външния си дълг

България желае едно дете което трябва да бъде Генетично-здраво дете