Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

Mastercard и българският финтех myPOS подкрепят дигитализацията на малкия бизнес с инвестиция в новото решение myPOS Glass на няколко европейски пазара
26 мар 2021 09:05, Александър Попов
25
Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

Миналата година постави бизнеса пред неочаквани предизвикателства, които светът, преди появата на COVID-19, не си представяше дори в измислен сценарий. Кризата създаде необходимост от спешни решения, с които малкият бизнес – гръбнакът на европейската икономика – да се адаптира към новата реалност и да реагира динамично и гъвкаво с нови и оптимизирани финансови решения, отговарящи на изискването на потребителите за дигитални плащания. Същевременно пандемията допълнително натовари малките търговци и завари много от тях без финансов ресурс и готовност за дигитални плащания.

Иновативното решение myPOS Glass дава възможност на средни, малки и нано търговци да приемат бързо и сигурно плащания чрез апликация за Android устройства, без да се налага допълнително закупуване на хардуер или кабели, т.е. без да се налага допълнителна инвестиция в ПОС терминал. Преди седмица приложението myPOS Glass спечели награда за иновация във финтех индустрията на The FinTech Breakthrough Awards в Лос Анжелис, САЩ. В тазгодишното издание престижният форум оцени най-добрите идеи сред общо 3850 подадени предложения.  

„Новото ни софтуерно решение вече има високо признание във финтех индустрията с наградата за B2B иновация от FinTech Breakthrough. Отличаването ни сред водещи компании в индустрията за втора поредна година категорично показва мисията ни да участваме в динамиката на финтех пазара като бранд с иновативни и оптимизирани решения, подкрепящи бизнеса във възможността да бъде гъвкав за икономически промени дори и във време на пандемия. myPOS Glass подпомага търговците да правят бизнес навсякъде и по всяко време, подходящ е за професионалисти в движение, доставчици и куриери, заведения за улична храна, сезонни пазари, фитнес и уелнес консултанти и други“, коментира Христо Георгиев –основател на myPOS.

Приемането на безконтактни плащания е ключова предпоставка за конкурентоспособността на търговците, гарантира по-голяма сигурност и удобство както за служителя на касата, така и за купувача на опашката. Mastercard отчита нови рекорди в цял свят за навлизане на безконтактните плащания като дял от всички картови плащания, като страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са шампиони по този показател с 89% дял на безконтактните плащания при средно 84% за Европа. Все повече потребители ползват мобилен портфейл – плащат директно със смартфона си – 18% от всички безконтактни плащания в Европа.

„Фокус на Mastercard навсякъде по света, както и в България е малкият бизнес. Сега е времето големите да помагат на малките. Точно затова, взимаме ролята си на технологичен лидер много сериозно и въпреки мащаба, в който оперира Mastercard, винаги се стремим да улесняваме с решенията си и най-малките. През последната година работихме активно за създаване на гъвкави и иновативни решения за дигитализация на търговците. myPOS Glass е специален технологичен продукт, който вярваме, че отговаря на новата икономическа реалност след появата на COVID-19. Гордеем се, че именно български финтех е партньор на Mastercard за няколко пазара в Европа с това решение.“, Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

За да подкрепят местните търговци в приемането на безконтактни плащания, двете компании започнаха кампания, която насърчава търговците да се запознаят с  ползите от новото софтуерно решение – как на практика превръщането на смартфона в ПОС терминал улеснява процеси в търговията. От март до юни 2021-ва всеки търговец, свалил и инсталирал приложението myPOS Glass, и приел поне 15 плащания с Mastercard, всяко с минимална сума от 5 лева, автоматично участва в томбола за смарт часовник – стилен, модерен и умен. Как да участвате за смарт часовник, вижте в страницата на кампанията.

Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

За Mastercard:

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com е  технологична компания в индустрията  за глобални плащания. Тя оперира  с най-бързите платежни методи  в света, свързва потребители, финансови  институции, търговци, правителства  и бизнеси в повече от 210 държави  и територии. Продуктите на Mastercard дават решения за ежедневните  пазарни дейности – като например  пазаруване, пътуване, ръководене на  бизнес и управление на финансите  – лесно, по-сигурно и ефективно  за всички. Последвайте в Twitter @MastercardNews, включете се в дискусията Beyond the Transaction Blog и последвайте последните  новини на Engagement Bureau.

За myPOS:

Иновативна и бързоразвиваща се компания, в която съчетаването на най-модерните технологии във финансовия сектор с въображението и опита на амбициозен и талантлив екип дава на повече от 100 000 бизнес клиенти в над 30 европейски страни лесни и удобни платежни решения за картови плащания на място, онлайн и в движение. С платежните решения на myPOS развивате бизнеса си с повече ресурси, с повече гъвкавост и повече успех. https://mypos.bg


25
Още по темата: ПОС терминалmyPOS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Пресиян Любомиров преди 7 месеца
Приемам плащания в магазина си с myPOS Glass вече няколко месеца и смея да кажа, че съм доста впечатлен от softPOS приложението. Това най-вероятно е първото по рода си приложение в България, което позволява на телефона да се използва като ПОС терминал. За любопитните, ПОС терминал всъщност е устройство, което позволява на търговците да приемат плащания с карта. Препоръчвам!
23
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хуй преди 1 година
Само влезте в техния сайт и вижте какви са им таксите ,смешници🤣😂🤣🤣😂😂
22
0
 
1
 
! Отговори
Иво Димитров преди 1 година
Още едни селски тарикати които искат да печелят от въздуха !!!Не мерси
21
1
 
1
 
! Отговори
Еха преди 1 година
Ще тегля кеш от телефона :))
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Pay и get the money са две различни операции. myPos са iCard и не са достатъчно гъвкави.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18Не е същото като Google и Apple pay. С тях не можеш да приемаш плащания а само да правиш такива. С 2 думи имаш банкова карта в телефона а не ПОС терминал
18
4
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Моля, обяснете на невежите стари хора какво означава ПОС терминал. Благодаря.
17
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
да много ново, сякаш Google Pay не съществува от няколко години и не е същото хахах, други примери Apple, Samsung Pay
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един четец на номера на чипа от ваксината и после дърпат парите от сметката, просто е.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е хубаво нещо - щом и награди има. Ама преди 4 години в Испания платих през ПОС терминал - телефона на продавача на един битак?Значи не е много ново?
14
2
 
0
 
! Отговори
Павло ескобар преди 1 година
И Ко?Уж имаш пари, а едно огънче не можеш да си запалиш да се постоплиш.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като използваш опция скан бай в супермаркет и плариш с карта, интелиджънт сървисис знаят каква марка вино пиеш, колко често, колко кондома използваш на седмица, в кой хотел и прочеее--------И какво?Най-вероятно имат и звуков файл с прьднята ми и могат да ме идентифицират по нея, но какво от това?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е неудобно да се мъкне постоянно телефон. Не може ли просто един чип да ни имплантирате.
11
1
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
За да ти вземат парите всякакви еквилибристики правят! Ако и за да ти дадат е Така
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NFC ползвам на телефон от много години вече. Не знам какво му е новото на това приложение. Баш си е старо даже, но някой се е набълбукал за реклама.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лили, а ти правиш ли отстъпка за социално слаби?
8
1
 
10
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 1 година
ТОВА Е БЪДЕЩЕТО!!БАНКНОТИТЕ СА ПРЕНОСИТЕЛИ НА ЗАРАЗИ. А, ТАКА И КРАДЦИТЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА УЧАТ ЗА ДА КРАДНАТ.... ХАХАХААА....
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за рушвети става ли? Дигитално, без улики.
6
2
 
15
 
! Отговори
Gims преди 1 година
.... Ако няма пари в брой и НАП реши да запорира сметките ви, ще можете ли да купите храна на децата си?Спрете да плащате с карти за дребни неща. Покупки до 200 лева не би трябвало и да си мислите да плащате с карта, понеже просто стимулирате системата да отмени плащания в брой.
5
2
 
14
 
! Отговори
Gims преди 1 година
Да плащаш с карта и дигитален портфейл е само в интерес на банките, търговците и посредниците Мастеркард, Виза и прочее.Но това е второстепенно - основното е, че нямаш никакъв контрол над парите си и си следен на всяка крачка. Във Франция като използваш опция скан бай в супермаркет и плариш с карта, интелиджънт сървисис знаят каква марка вино пиеш, колко често, колко кондома използваш на седмица, в кой хотел и прочеее.И си представете, че няма пари в брой, а само карти и дигитални портфейли..