Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни

Страната ни е пазар на употребявани автомобили, каза Асен Асенов
22 апр 2021 21:30, Анисия Иванова
98
Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни
Снимка: Pixabay

Луксозните спортни коли не се вписват в пътната ни инфраструктура. Спортният автомобил обаче не е единственият, който ползват клиентите на Ferrari в повечето случаи. Това заяви Асен Асенов, изпълнителен директор на "Авто Юнион", в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов. "Профилът на купувачите на луксозни автомобили у нас е идентичен - това са хора с дебели банкови сметки. Има и колекционери", допълни той.

По думите на Асенов купувачите на луксозни автомобили у нас са обикновено собственици на среден или голям бизнес със стабилни доходи; хора на мениджърски позиции; хора, развили и продали свой бизнес; напоследък все по-често и представители на ИТ сектора.

Гостът коментира отражението на пандемията върху автомобилния пазар у нас.

"България е предимно пазар на употребявани автомобили. Преди пандемията съотношението между нови и употребявани автомобили беше 1:5, сега то е 1:7", обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

“Нагласите на потребителите се промениха и те са към по-употребявани автомобили, които са и по-евтини”, изтъкна Асенов. Той отбеляза, че сред причините за това са липсата на стимули за покупката на нов автомобил у нас, както и липсата на технически прегледи, които да спират от движение някои автомобили.

Според Асенов положителна тенденция е, че все повече хора вече се обръщат към компаниите за продажба на нови автомобили, които имат сегменти за сертифицирани употребявани коли с “малък пробег, доказана история и проверени”.

“Българският пазар на нови автомобили падна с 37% през мината година в сравнение с 24-процентен спад за Европейския съюз. Пазарът на нови автомобили у нас не е толкова стабилен, колкото в Западна Европа”, допълни той.

Асенов отбеляза, че през миналата година намаляват и корпоративните продажби, които иначе държат около 70-процентен дял от пазара на нови автомобили, отчасти заради дистанционната работа.

Той добави, че слабите очаквания за туристическия сезон у нас се отразяват значително на автомобилния сектор заради пониженото търсене на коли за отдаване под наем и заради по-слабите приходи на заетите в туризма в края на сезона.

По дсумите му пазарът у нас изостава значително и е далеч от пълно възстановяване. Гостът разказа и за работата на компанията с Ferrari за създаването на представителство на автопроизводителя у нас.

Повече по темата вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
По добре направете представителство на Тесла ... какви са тия глупости ... Ферари е само за нески аутобан , тука не може да се карат подобни коли ...
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕдиАко движиш само из София и имаш къща, не ти трябва особено.
77
0
 
2
 
! Отговори
Ас Пара Ух преди 2 години
от едно време българите и ромите обичаме конете и клкото повече, по-добре
76
1
 
0
 
! Отговори
Тарикат преди 3 години
За ферари пари не давам. Карам си трабанта евтино, икономично. ;-)
75
6
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е КОМУНИЗМА ! преди 3 години
Докато ни управлява Русия , КГБ , Путин , и нашите продажници - русофилите ще бъде така !!!!!!! ЩЕ БЪДЕМ В ПУТИНОВА ЕВРАЗИЯ ! А НАРОДА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЯГА ОТ ТУК В ЕВРОПА . НИЕ НЕ СМЕ В ЕВРОПА . НИЕ СМЕ В РУСИЯ !
74
0
 
1
 
! Отговори
Еди преди 3 години
Вуйчото на бившия ми шеф има верига ресторанти.Та преди десетина години си бе зел едно ново AMG за 250 к. за да не изостава от конкурентите. Смешното бе , че успя да удари колата дори преди да я застрахова.Идеята ми е , че бе сметнал, че колата му струва амортизация + подръжка 240 лева НА ДЕН. Явно българите сме богат народ щом можем да поддържаме толкова много скъпи коли.
73
0
 
2
 
! Отговори
Еди преди 3 години
Ход си аз ис квартала и какво да видя Поше 911 -ценител. Малко по-надолу две Инфинити - джип и седан , загледах се , веднага цъфна една кака на балкона на панелката - селяни.По-натам БМВ X6 , после ретро Шкода от 60-те . Само Тесла не съм виждал, но то няма и зарадни станции.Беден бил народа, беден друг път...
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карам си аз в квартало и гледам в огледалото отзад Порше. Не обичам да бавя хората и аз, газ газ газ. След малко гледам Поршето седи в далечината, закъсало на първия легнал полицай...
71
2
 
6
 
! Отговори
joe преди 3 години
Славиту ши ни упрай сига ,за сички ши има по едно с цвят червен.
70
0
 
4
 
! Отговори
Ф- 1...или ф-2... преди 3 години
Tакива коли поне в БГ се карат от хора с мисълта, че са по отгоре..Както е в онази поговорка-,,Видяла жабата ,че волът е подкован, че и тя...решила да се подкове....." Нищо лошо.Да си ги шофират, но се изисква и специална подготовка за такива возила...Минава се курс.....
69
2
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
"...сред причините за това са липсата на стимули за покупката на нов автомобил у нас, както и липсата на технически прегледи, които да спират от движение някои автомобили."Според мен причината е в липсата на финансови средства. Всеки иска хубава, нова кола, ама колко хора могат ей така да изкарат 50 - 100 и повече хилядарки, за да си я купят, че и да я поддържат. Ама тва им е много трудно да го разберат на политиците и тия псевдоразбирачи.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Карам висок клас коли от времето когато в София имаше само жигули и лади.<br>Та онези години колите бяха "железни" и в прекия и в преносния смисъл на думата.<br>Сега всичко е пласмаса и бутафория"Демек поредното партийно кмутроподобно ... И като са толкова железни колите от тогава, защо за нищо не стават днес?
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове - Приуска хибрид! 4-4.1 на магистралта, ако не го напъваш.АМа батко ви е хитър хитъъъъъъър! Ахаааа!Слагаш му газ - гори по 4.5-5 газ на 100! ТО БЕЗ ПАРИ НАПРАВО Е!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПорЦеланЕ какво лошо има, не разбирам?
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде се изсипаха завистниците!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пътища?
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те по нашите пътища Багери едвам се вписват, тия за Ферари се оплакват.
62
2
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Дали ще ги прoдават с LPG? На улица "Оборище" имаше три кабриолета преди години - Форд Мустанг със клапан за зареждане отстрани със газ. Само единият имаше що годе човешки вид, другите два бяха в различен период на полуразпад, но и трите бяха с газова уредба. Виждал съм и Кайен на газ между другото. :) Клошарска работа.
61
0
 
3
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Лопа ли Фирарито? Шарнирче? А? Или биалетка?
60
1
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Да, за джипки са "екстра". Той и майстора им, с джипка ги тестваше.

Спонсорирани публикации