Какво ще загубим, ако не внесем навреме Плана за възстановяване?

Няколко проекта са заложени в частта "Жп транспорт"
Обновена: 23 апр 2021 22:22 | 23 апр 2021 22:21, Веселина Йорданова
20

Планът за възстановяване и устойчивост на България най-вероятно няма да бъде внесен в срок до 30 април. Какво ще загуби страната ни?

"Хубаво е да се спази срокът. Но важното е да има възможност да се променят част от проектите от самия план", каза д-р Людмил Иванов от Българската търговско-промишлена палата в студиото на "Денят ON AIR"

В частта  "Железопътен транспорт" в плана са заложени няколко проекта.  

"Имаме 3 части - цифровизация, осветление за гари, фотоволтаични централи, изцяло обновяване на гари,  подстанции около 20 бр. ще бъдат изградени. Тези проекти са на стойност около 700 милиона и още около 220 милиона за закупуване нови 16-20 мотриси. До 2024 г. трябва да имаме и нови влакови мотриси", каза още д-р Иванов,

За модернизацията на железопътната инфраструктура не са предвидени средства за ключови проекти.

"В плана не е предвидено да се инвестира в специфична система за цифровизация, допълнителни диспечърски телекомуникационни оборудвания, имаме предложения за Wi-Fi по гарите, билетоиздаващи системи. Дотук около 1 млрд. лв. са отделени по тази програма, очакваме още около 6 милиарда до 2026, 2027 година по новата оперативна програма", заяви още той в ефира на Bulgaria ON AIR

Според д-р Иванов причината за недоброто състояние на българските железници е в политика на държавата към сектора.

"Недобър мениджмънт и основно неадекватно политика от страна на държавата към железопътния транспорт. Имаме едно предложение допълнително към Плана, за закупуване на 3, 4 мотрисни влака със скорост до 200 км/ч, които ще позволят редукция на отсечката София - Бургас с 20 минути", допълни още той.

Д-р Иванов обясни и че през миналия програмен период имат забавяне на проекти. От планираните за 2014-2020 г едва 17% са изпълнени.

 


20
Още от НОТИФИКАЦИИ
Искат рекорден ръст в цените на парното и топлата вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да го внесете и да не го при няма да видите. Хората казаха ясно и четливо на държави с вътрешни проблеми парите могат да бъдат спрени което най вероятно ще се случи.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще загубим нови заеми в размер на -4 милярда , по добре хич да не го внасяме
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една група бизнесмени искат всичко за себе си без значение каквае е цената за населението и държавата.
Това няма нищо общо с демокрацията.
12
2
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
Ей заради такива пpoсти парчета като тебе, сме на това дередже. В главата имаш компот нищо друго. тия 10млрд. дълг 89г. се равняват на сегашни около 300млрд., точно при толкова фалира и Гърция съвсем скоро. А знаше ли колко % от БВП е бил тагава дълга и сега колко е??? Тия работещи пазари заминаха с краха на СИВ, а нормална държава нямаше как да купува бokлуците на соц-а. Затов всички се редяха за западни стоки. Енергоемки и неефективни предприятия, с работници като тебе, от които нищо не става.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вие не сте важни-важна е територията. Земите ВИ са изкупени от чужденци.
Нямам отговор: Защо толкова се о-проста-чи етноса?
По-скоро винаги е бил ***.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички олигарси на прехода-разбирайте забогатели от приватизационните сделки разпилели се по Сингапур, Сърбия, Украйна Дубай и т.н. са се обединили за да се върнат в България по понятни причини.
Това няма нищо общо с доброто или лошото управление на ГЕРБ.
Те се връщат за да ВИ управляват.
Хубавата новина е че няма кого да управляват.
Пенсионерите ги скубеха с *** на билетчета и депозити в КТБ.
Пенсионерите не стават за друго.
Младите отново масово ще се изселят от България.
9
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 7

Е па нали затова атлантиците соломон паси и арександър йорданов помогнаха на бкп 1990та да не се разпадне и няма лустрация?!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
през миналия програмен период имат забавяне на проекти. От планираните за 2014-2020 г едва 17% са изпълнени.
-----

Това ли са успехите на ГРОБ ?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БТПП е централната новина.
Ръководството е съставено от бивши щатни сътрудници на ДС.
Това, което се случва е, че бившите от ДС, овладяват държавата.
От това на вас ще ви стане по-зле.
6
4
 
7
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 седмици
До № 4 За Жигула сте давали пари,но я получихте. Сега колонизираната България спира икономиката,образование,културата,селското стопанство....Милиарди са дадени за воени самолети стар модел,които не са получени -а и няма да ги видите.Това са дребните души-рев за Жигула,за сметка на Родината си..Ех,Левски..
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крадеца е активират цялата огнева(тролска)мощ в негова защита,първо днес беше разрухата фалшивата новина за десет хиляди лева депутатски заплата,сега се лансира новата опорка,че виждаш ли ако закъснеем с планът за възстановяване, България ще загуби,очакваме следващата порция п'омия която ще излее неговата крадлива клика!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 1
При Тодор Живков чаках 8 /осем/ години за Жигула, с предварително внесен депозит 1500 лева!!! Една Жигула струваше на Б-я 915 лева, а българина блащаше за нея 6100 лева!!!!
3
6
 
18
 
! Отговори
кой ли го интересува преди 3 седмици
Чалгарите и тинята от протестите намърдали се в парламента имат други ПО-ВАЖНИ и СПЕШНИ задачи.Първо си увеличиха заплатите на 10 000лв. и после веднага се метнаха на мерцедесите.Уличните мутри влезнаха в парламента и приеха закон да защитават мутрите .....
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
.... Иванов обясни и че през миналия програмен период имат забавяне на проекти. От планираните за 2014-2020 г едва 17% са изпълнени....

Мутри сър.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Възстановяване от какво? От разсипията при ,,демокрацията ли? От тегления заем от 21 млрд лева само за последните 10 годино ли? А Тодор Живков бил фалирал държавата при два пъти по малък външен дълг и работеща икономика с работещи производствени мощности и пазари. Да не говорим, че на България и дължаха 2,5 млрд само Ирак и Либия. На Ирак го опростиха демократите, щот така заповяда колонизатора Сащ