Съдът пак спря вписването на новото ръководство на ББР

Решението може да бъде обжалвано
42
Съдът пак спря вписването на новото ръководство на ББР
Снимка:

Софийският градски съд спря за втори път вписването на промени в персоналния състав на надзорния и управителния съвет на Българската банка за развитие, става известно от проверка в Търговския регистър. Решението на съда е от 29 юни, предаде БТА. То може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Още по темата

Преди дни Министерството на икономиката отново поиска новото ръководство на банката да бъде вписано, след като съдът постанови отказ. Това доведе до коментари от страна на служебния министър на икономиката Кирил Петков във връзка с работата на съда и съдията, разглеждал жалбата срещу вписването. Софийският градски съд и Съюзът на съдиите в България излязоха след това с позиция срещу изказването на Петков.

Вторият опит за вписване в регистъра, който се разглежда от друг съдия, е спрян след молби на Велина Бурска, член на Надзорния съвет на ББР и Николай Димитров, изпълнителен директор на банката, за спиране на регистърното производство.

Според Димитров и Бурска решенията на министъра на икономиката и Надзорния съвет от 23 юни, с които са били избрани нови членове на ръководството на банката, са нищожни, за установяването на което са предявили искови молби пред съда.

Поради това, че регистърното производство и делата на Бурска и Димитров не са приключили, Софийският градски съд постановява спиране на вписването на новото ръководство на ББР в Търговския регистър.


42
Още по темата: ББР
Още от ЕС
Български дронове ще разнасят стоки и товари в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Астролог преди 3 седмици
Ново " редовно" правителство скоро няма да има,освен ако 🦎 гущерът не пръдне!! Схващаш ли бе тикво???
38
1
 
2
 
! Отговори
Млад ездач преди 3 седмици
До #33 !! Служебното правителство е с ПРАВОМОЩИЯ на редовно такова!! То не е организационен комитет!! За какво са тогава един куп министри и премиерът?? За тоя ,дето клати гората ли бе тикво??
37
1
 
3
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 3 седмици
Съдия Вранеску румънка ли е?? Май я познавам?? Незабавно трябва да бъде " изчегъртана"!!
36
1
 
2
 
! Отговори
Каскета преди 3 седмици
Съдията отказал вписването,незабавно да бъде арестуван!!
35
1
 
3
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 седмици
Чегъртането трябва да е до крак , докато не бяде изчегъртана и последната герберска калинка , държавата няма да се оправи.Тия са наляли стотици милиони във фирмите на Пеевски и седа се правят на жертви .
34
2
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 седмици
Докато не обесят някой съдия няма да се оправят нещата
33
2
 
1
 
! Отговори
гогич преди 3 седмици
До Анонимен 32Не знам кой е аборигена в случая. Закона, който цитираш, дава права и на двете страни и никой не говори за безконтролни уволения - щом допускаш грешка след грешка и нарушаваш закони (например за общ.поръчки), тогава си аут и никой закон не те защитава от това. И друго - ако си уволнен неправомерно, може да си търсиш правата в съда. За пръв път оставят хора а работа, щото имали съдебни дела с работодателя, няма такзв филм...Или има, ама за герб-аджийте ;)
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Споко, Съдия Враниеску (от ГЕРБ-тетки) ще спре процедурата.Докато не се изчагърта Гешев и Съдът, все ще си е същото.
31
4
 
5
 
! Отговори
чоко преди 3 седмици
Новото,редовно избрано от парламент правителство да прави промени,а не тези молци да се правят на разбирачи.Тяхната задача е да проведат нормални избори/Не мисля,че ще са такива с оглед на изнесените данни за възможно външно повлияване на работата им.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До гогичАбориген си ти, а не държавата. Има си Закон за публичните предприятия, който се очаква да бъде спазван от министъра. И в частна фирма да си, служителя също има защита от произволно уволняване. Не казвам че тези хора не трябва да се уволнят, но си има ред как да се направи. Или не искате да сме правова държава!? Министърът не е Цар!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предполагам на следващото правителство на ИТН просто да ги беси тези ненаяли се провокатори. Няма смисъл да се занимаваш с провокатори и с простаци. Те когато видят обесени подобни ще млъкнат, иначе ще мъчат и грабят народа.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От тук е нужно да се започне ,институциите защитават крадците на милиони и милиарди
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
днес 11 ч шефка в НАП се подготвя за море в МОЛ В Търново говорейки по тел . има ли сила да и обясни ,че е в работно време -НЕ защото просто така си я кара със съдействието на ГЕРБ
26
6
 
16
 
! Отговори
гогич преди 3 седмици
Ква е тая яборигенска държава??? Собственика смемя служителите си, а те - няма да напуснем. В нормална държава, а и в частна фирма, смяната става веднага и сгазилите лука отиват на съд. Само в БГто собственика не може да уволни и смени служителите си.
25
7
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 3 седмици
По времето на Тиквата,това не можеше да стане....няма случай на невписана промяна,защото уволненият оспорвал уволнението. Извод...или Тиквата е по - умен от "Харвард" или съдът действа с оглед личността....Хипотетично само да питам...ако жалбата на уволненият спира назначаване на нов борд на директорите...и обжалването продължи 4-5 години,както е нормално в България, значи ли това,че 5 г. Уволненият е шеф?
24
27
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 седмици
БЪЛГАРСКИЯТ СЪД СПРЯ ПОРЕДНОТО БЕЗЗАКОНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ.
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименЗащото една и съща съдийка упорито отказва да изпълнява прищевките на престъпниците на Радев-Янев хунтата.
22
8
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 седмици
СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО УПОРИТО СЕ БОРИ СЪС ЗАКОННОСТТА В БЪЛГАРИЯ! БЕЗЗАКОНИЕТО НА ЧАЛГА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВИДИМА.
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо една и съща съдийка вече няколко пъти отказва смяната на престъпниците от ГЕРБ? Нали уж делата се разпределят на случаен принцип ...
20
5
 
17
 
! Отговори
ГОГО преди 3 седмици
съдът е назнчен от Пеевски и Доган