11 британски фирми в енергетиката вече фалираха

Газът поскъпва, европейските хранилища са полупразните
14 окт 2021 08:15, Анисия Иванова
26
11 британски фирми в енергетиката вече фалираха
Снимка: БГНЕС

Още две британски компании обявиха фалит заради ръста на цените на природния газ. Става въпрос за Pure Planet и Colorado Energy, а от началото на газовата криза фирмите, които са обявили фалит и са се оттеглили от пазара, са общо 11.

"Дълбоко съжаляваме, че Pure Planet фалира. Правителството и британският регулатор на пазара на електроенергия Ofgem настояха Pure Planet да доставя енергия на цени, доста по-ниски от настоящите", се казва в изявлението, разпространено от търговско дружество.

Нарастването на цените на газа доведе до фалит на редица малки британски енергийни компании, обслужващи около 2 милиона клиенти. Въпреки че таванът на цената на електроенергията за потребителите, определен от Службата за пазари на газ и електроенергия Ofgem, е повишен от 1 октомври, много британски комунални услуги продължават да съществуват на загуба. Правителството няма никакво намерение да им предоставя финансова помощ, и затова се очакват нови фалити.

В същото време представители на шестте най-големи енергийни компании в страната декларират, че са добре подготвени за настоящата ситуация на пазара.

Газът поскъпва от няколко месеца на фона на полупразните европейски хранилища и рекорден ръст на търсенето в Азия.


26
Още от Русия
Има ли шанс да поевтинее цената на газа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Хайлилаклитата преди 1 седмица
Тия писаха глупости, писаха и сега ще мръзнат! А, и защо братята американци не ги снябдяват с евтина пазарна и демократична газ?
21
1
 
1
 
! Отговори
Европейски Съюз преди 1 седмица
Никой не ги е карал да бягат от нас. Сега да си сърбат попарата.
20
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Абе, Радев е виновен, защо се позволява да фалират великобританските електроразпределителни фирми? Оставка Радев! Ха-ха-ха
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Навремето Пет Шоп Бойс изпяха GO WEST.Сега се търси изпълнител за новия хит GO EAST.
18
0
 
17
 
! Отговори
Колко познато преди 1 седмица
Същата картинка като при всяка криза. Малките и независими фалират, а големите еврейски концерни ги изкупуват на безценица. Окрупняване, окрупняване и така докато изкупят всеки аспект от вашия живот. Wellcome to the New World Order скоро. Някъде преди 2030 год.
17
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
EС освен безполезен, вече става опасен за страните членки. Трябва да се разформирова най-скоро.
16
5
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
хаиде гонете руските шпиони измисляите си шпионски скандали да ви топли сегаголемия бял брат вируси ваксини шпиони само неприятности и смърт идват отзапад
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кука ми на пура.
14
4
 
4
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 1 седмица
Вече имам предложение от англичаните за главен-експерт консултант срещу поскъпването на тока и газта. Ако не ме оцените подобаващо на изборите, вие губите, аз отивам да оправя ингилизите.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 13 Борисов Радев е виновен! И Путин!. . . . . . И още СССР и Ленин, защото имат (газ), ама не я дават (северен поток няма да открием) ама ще зъзнем, но от руснаците (комунистите, те вече са свръхкапиталисти, но това е без значение) няма да взимаме, искаме да ни го дават! Който е разбрал метафората да лайква!
12
6
 
7
 
! Отговори
Борисов преди 1 седмица
Радев е виновен! И Путин!
11
3
 
19
 
! Отговори
ОФ преди 1 седмица
Газът поскъпва от няколко месеца на фона на полупразните европейски хранилища и рекорден ръст на търсенето. Газпром съобщава, че газ има бол и очаква увеличаване на доставките за ЕС, съгласно предстоящо сключване на нови дългосрочни договори. Българският газов доставчик по всичко изглежда тихо подготвя подобен договор. Русия ще строи газопровод за Индия през Афганистан. Напълно сериозно очаквам догодина Осло да присъди Нобела за Мир на талибаните.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко, на острова 89% са ваксинирани. Ток и газ не им трябват повече.
9
1
 
39
 
! Отговори
Даскала преди 1 седмица
Най-добронамерено Русия предложи на ЕС дългосрочни договори , но не , те били за пазарни механизми и ще работели с борсови цени!???А то европейската мафия превзела борсите и сега ще има тотално изтръскване джобовете на фирми и граждани!Хак да Ви е !Да видите България как страда от мафията на Борисов!Брюкселските празноглавци само ускоряват включването на много страни към Азиятския Съюз на Русия - Китай!ЕС и САЩ потъват в собственото си блато!
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На колене пред Император Владимир,джендъри!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В знак на гейска солидарност да боднем по ено перо у трътките и да спретнем един мощен парад.
6
2
 
12
 
! Отговори
agent преди 1 седмица
Те руснаците ще ви оправят.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напред с зелената енергия . Да си представим , че ни е топло , горещо и да се изпотиме. Да прегърнеме евроатлантическите ценности и да се разтоиме от горещини
4
1
 
24
 
! Отговори
пепи преди 1 седмица
Тоест прекупвачите са гръмнали . Нещо като мобилните оператори в Испания . Има 20 ама само 4 имат мрежа .
3
2
 
38
 
! Отговори
............ преди 1 седмица
Сега им препоръчвам да си купят свинска мас и да мажат филиите.Както ние сме го правили ,да видят какво е бедност ,защото Те се самозабравиха и самочувствието им е до небесата!

Спонсорирани публикации