Еврозоната в България е темата на фокус в Banking Today на 25 април

Бизнес конференцията ще започне в 14:00 часа в Интер Експо Център с ексклузивен разговор с проф. Ричард Вернер
18 апр 2024 15:08, Красимир Ангелов
6
Еврозоната в България е темата на фокус в Banking Today на 25 април

Бизнес конференцията, организирана от Investor.bg, Banking today и тази година ще събере представители на банковия и финансов свят и регулаторните органи в България. На 25 април от 14:30 часа в Интер Експо Център експертите ще дискутират и анализират тенденциите и бъдещото развитие на банковия сектор у нас. Събитието ще бъде открито с ексклузивен блиц разговор между проф. Ричард Вернер и главния редактор на икономическия сайт Investor.bg, Десислава Попова.

Какви са очакванията на сектора за 2025 година, климатът за бизнес финансиране в България и финансовите регулации, са само част от темите, които ще бъдат представени в рамките на три панела по време на събитието. Представяйки пряко свързаната си експертиза и опит, лекторите на сцената на Banking Today ще насочат вниманието на аудиторията и към основната тема на дневен ден, а именно влизането на България в еврозоната.

Първи панел на тема „Банкови политики“ ще обобщи най-важни акценти в направления регулации, лихвени политики, еврозона и прогнози за близкото бъдеще. Модератор на дискусията ще бъде Велко Каменов - директор „Кредитен риск и анализ на данни" в Access Finance, MFG. Участници в първи панел са:

·     Тодор Тодоров - изпълнителен директор на Национален гаранционен фонд (НГФ);

·     Светослав Миланов - изпълнителен директор и председател на УС на „Инвестбанк" АД;

·     Илиан Георгиев - главен изпълнителен директор и член на УС на „Българо-американска кредитна банка” АД.

·     Асен Ягодин - изпълнителен директор и член на УС на „Пощенска банка" с ресор "Корпоративно банкиране и капиталови пазари".

„Финансови иновации 2025 г.“ е темата на втори панел, в който експертите ще коментират киберсигурността, силата на AI, регулаторните технологии финтех и регтех, както и други иновативни продукти. Модератор на втори панел ще бъде Георги Пенев - директор „Външни пазари и маркетинг", IRIS Solutions, а участници са:

·     Доц. д-р Боряна Пелова - директор на МП "Изкуствен интелект за бизнес и финанси", Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски";

·     Мартин Матеев - основател и изпълнителен директор на Nula.bg;

·     Владимир Икономов - директор „Дигитално банкиране" на „Първа инвестиционна банка" АД;

·     Велко Каменов - директор „Кредитен риск и анализ на данни" в Access Finance, MFG.

Темата „Финансите на бизнеса“ ще постави финал на конференцията Banking Today. Лекторите в трети панел ще обсъдят какво е влиянието на еврозоната върху кредитирането на бизнеса, каква е средата за финансиране в България и каква е ролята на данните в света на бизнеса. Модератор на трети панел на 25 април ще бъде главният редактор на Investor.bg – Десислава Попова. На сцената са:

·     Христо Стоянов - мениджър „Връзки с институционални мандати, Скандинавски страни, Балтика и ЦИЕ", Европейски инвестиционен фонд;

·     Павел Лисев - изпълнителен директор и член на УС, Фонд на фондовете (ФНФ);

·     Александър Станев - главен технически директор „Финансова индустрия", Sirma Group.

Повече информация за Banking Today може да бъде открита на страницата на събитието - Investor Media PRO. Заявете своето присъствие до 23.04.2024 - ТУК.

Генерални партньори на Banking Today са Пощенска банка, „Инвестбанк“ АД и Българската банка за развитие . Основни партньори са MFG, Sirma и Българо-американска кредитна банка.

Събитието се организира с подкрепата на Първа инвестиционна банка, Фонд на Фондовете, Devin, LATE CAFÉ & ROASTERY, VINOPOLY, White Bite Catering, J Point Group и DiKa.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO) и Българска финтех асоциация.

Медийни партньори на Banking Today са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и Cash.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Banking Today
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Отивайте преди 1 месец
Проф. Вернер е изключителен професионалист. Преди години гледах анализите му в сайта на Катрин Фитц. Там се описва какво ни готвят Шваб и компания.
5
0
 
0
 
! Отговори
Каква преди 1 месец
Зона при от 60% ИНФЛАЦИЯ до сто при определени стоки и услуги. Златото отива в под управление на ЕЦБ 50 тона. Падат бариери за теглене на заеми, политици ще теглят стотици милиарди. Банкови резерви гарант при кризи падат. Спекулантите ще пируват. Дефицитът е подправен. Най-голямата грешка е падането на Валутен борд, единствената защита на България от фалит. За 3 г. в държавата се извършиха финансов, лобистко законодателен и изборен преврати. България приключи. Идва цифровата мечта на Шваб.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разкостване на държава и народ
3
1
 
2
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Поддръжниците на еврозоната да кажат къде ще е резервът от БНБ?
2
1
 
8
 
! Отговори
Ще се самонадъхват преди 1 месец
Всякакви банкерчета и инвеститорчета ще се съберат да се самонадъхат колко е яко в Еврозоната. Тези две категории плюс политическата класа ще са на практика единствените печеливши. Ще се нагушат с още заеми за сметка на народа и ще преразпределят на воля.
1
2
 
5
 
! Отговори
До сглобкаджиите преди 1 месец
Айде всички сглобкаджии преди да се занимавате с евра и зони да се гванете под ръчички и да ходите в Украйна, да папнете Кинжал, ФАБ, Циркон и там каквото дадат от Москва. Нали сте много ербап и големи биткаджии и евроатланти. Времето дойде да застанете с делата си зад думите си.