Renault започва производството на Logan и в Индия

Индия ще е шестата страна, в която ще започне производството на Logan
21 мар 2005 15:51,
Renault започва производството на Logan и в Индия

Френският автомобилопроизводител Renault подписа договор с индийската компания Mahindra & Mahindra за производството на евтината колата Logan в Индия от 2007 г., съобщава агенция Reuters.

Индия бележи постоянен ръст и може да стане страната с най-многобройно население в света, което е отлична възможност за нас”, заявява президентът на френската компания Луис Швейцер.

Икономичната кола Logan, която се радва на голям успех откакто беше пусната на пазара миналата година, ще се продава под марката Mahindra Renault и ще бъде с десен волан, за да отговаря на правилника на движение в Индия.

С над един милиард жители, в Индия, чийто икономически растеж за 2004 г. възлиза на 8%, ръстът на автомобилния пазар за периода 1998- 2003 г. отчете покачване от 68%, като за миналата година продадените коли в страната са 1,04 милиона.

Индия ще е шестата страна, в която ще започне производството на Logan. През миналата година то вече започна в Румъния, от 2005 г. ще започне в Русия, Мароко и Колумбия, а от 2006 г. в Иран. През тази година колата ще бъде на пазарите в Сирия, Словения, Полша и Източна Европа.

Френската компания води преговори и с китайската Dongfeng Automobile, която работи с Nissan-японският партньор на Renault.

Компанията очаква икономичната кола, превърнала се в хит на Салона в Женева, да допринесе за прогнозите до 2010 г. да започнат да се продават 4 млн. коли годишно, срещу 2,488 млн. през 2004 г.

В Индия Renault се очаква да произвежда по 50 000 коли на година, като стойността на проекта е над 125 млн. евро.


Спонсорирано съдържание