Toyota прибира в сервизите 625 000 хибрида

Проблемът е с електрониката на Prius и Auris
16 юли 2015 15:00,
4
Toyota прибира в сервизите 625 000 хибрида
Снимка: Toyota

Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение.

В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.

Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.

Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata.

Още сервизни акции вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
Ами това винаги е било двузначно.Едни биха казали, че се развалят и ги изтеглят постоянно за някакви акции.НО другата гледна точка, е чче останалите марки не се развалят ли? Като не сме чули за сервизна акция на мерцедес, бмв и ауди, означава, че са перфектни? Ами отидете по сервизите им и ще видите за какви ремонти става въпрос, докато са в гаранция още. А колко си доплаща и собственика е друг въпрос, защото пък не си и признава, от срам да каже, че не е доволен или се е прецакал в избора си.
2
1
 
2
 
! Отговори
купувай преди 8 години
бий се народееееее! купувай,купувай, много са хубави- инфинити, сион, грейт уол и те са хубави! а пък ако ти гръмне еърбега докато си усилваш радиото - ще ти го сменят безплатно, неприятно е и ако ти се счупи *** за газта, докато изпреварваш и отсреща идва кола! Ако оцелееш, пак безплатно ще ти го сменят.... в Англия!
1
2
 
2
 
! Отговори
охоооо преди 8 години
ХА - ХА -ХА- ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ама не и в България, защото тука тия боклучави коли дето ги продава са отпадъчните бройки и серии, които изобщо не бива да бъдат продавани! даже тия от краштестовете ги оправят в дупница и ги пускат в ТМ Ауто