Навигациите на BMW – хит сред джамбазите в Германия

Полицията не успява да се справи с нарастващия брой кражби
13 апр 2016 16:37,
8
Навигациите на BMW – хит сред джамбазите в Германия
Снимка: BMW

Последният хит сред крадците на автомобили е навигационната система на BMW, съобщава изданието Autobild, което проведе свое разследване на увеличаващия се брой такива престъпления на територията на Германия.

Оказва се, че вградената в автомобилите на BMW навигация всъщност е доста скъпа и това я прави особено популярна сред крадците. Тя е поставена на достъпно място и се сваля много лесно, а на всичко отгоре се оказва, че няма как да се проследи, ако бъде монтирана на друг автомобил.

Германските журналисти провели експеримент, като оставили автомобил BMW на видно място в центъра на Хамбург, но предвидливо оборудвали навигацията му с GPS система. Още на първата нощ крадците свалили навигационната система, на чието място в автомобили останала дупка.

Благодарение на GPS-а сваленият уред бил проследен. От Хамбург той заминал за Рига (Литва), след това се оказал в Хелзинки (Фин), откъдето бил пренесен в Париж. Във френската столица бил натоварен на самолет за Хонгонг, оттам на кораб до Виетнам, за да се озове накрая в китайския град Сианянг.

В крайна сметка навигацията се оказала в BMW 520i, собственост на китайски търговец. Когато журналистите информирали местната полиция и тя стигнала до въпросния бизнесмен, се оказало, че той е закупил уреда от местен автосервиз. При това на два пъти по-висока цена от оригиналната.

Цялата история накара полицейските органи в Германия да се задействат и да проследят цялата верига, организирана от крадците. Оказало се обаче, че това съвсем не е единичен случай, даже напротив – кражбите на навигационните системи от новите автомобили на BMW постепенно са се превърнали в епидемия, която трудно може да бъде спряна, твърди германското издание.

Как се краде кола с чайник - вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За NBT ли става дума или за нещо друго?
4
1
 
8
 
! Отговори
Рига? преди 8 години
Никога няма да ги хванат. Да видят първо на картата чия столица в Вилнюс, а Диян Пенев (Авторът на статията за Dnes.bg) да се научи как се превеждат Литва и Латвия.
3
1
 
10
 
! Отговори
Александър преди 8 години
От Хамбург той заминал за Рига (Литва), след това се оказал в Хелзинки (Фин), откъдето бил пренесен в Париж. Във френската столица бил натоварен на самолет за Хонгонг, оттам на кораб до Виетнам, за да се озове накрая в китайския град Сианянг. хахахахах , смеетни
2
4
 
6
 
! Отговори
Рали преди 8 години
Вградената навигация никога не я използвам... винаги си пускам Google Maps, а и е безплатна :)
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно било... Като екзекутират публично на площада 2-3-*** от крадците и другите сами ще се кротнат