В Берлин отложиха забраната на дизелите, нямат знаци!

В два района не успели да осигурят забранителните знаци
2 окт 2019 11:44, Боряна Павлова
28
В Берлин отложиха забраната на дизелите, нямат знаци!
Снимка: Reuters, архив

В Берлин ще се отложи въвеждането на забраната за движение на стари дизелови автомобили, защото общинските власти на два от районите в германската столица не са успели да осигурят и поставят пътните знаци навреме.

Ограниченията, обхващащи участъци от осем улици в Берлин в обща дължина 2,9 км, трябваше да са в сила от септември. Знаците, предупреждаващи шофьорите за тях, обаче се очаква да пристигнат между 7 и 11 октомври. Монтирането им ще отнеме още няколко седмици и те ще бъдат поставени "в края на октомври, началото на ноември", според говорители на районите Мите и Нойкьолн, предава БТА.

В германската столица от забраната за движение на дизелови автомобили със стандарт по-нисък от Евро-6 ще бъдат засегнати 192 000 коли, а в по-широкия район Бранденбург - 289 000. Шофьорите на по-старите леки автомобили, обхванати от забраната, които все пак искат да влязат в забранените зони, ще трябва да плащат 25 евро, а на товарни автомобили - 75 евро. Изключения са предвидени за живущите в тези зони, за автомобили на инвалиди, таксита, доставчици, ремонтни екипи, линейки.

Все още обаче не се знае как ще се следи за прилагането на системата.

Редица германски градове въведоха забрани за движение на по-стари дизелови коли по определени улици след скандала дизелгейт от 2015 година. Частични забрани вече са е сила в Хамбург, Шутгарт, Кьолн и Бон. Решенето за налагане на ограничения и в Берлин бе взето след разпореждане на административния съд на Берлин от октомври миналата година по искане на екоактивисти.


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От дизела излиза само CO2,които е необходим на растенията за да фотосинтезират.А това че ама достатъчно зелинена в градовете за да бъде въздуха чист,не са ви виновни дизелите.Апропо от статията се вижда,че не замърсяването на въздуха а нуждата от пари прави дизелите "замърсители".Иначе,защо за едни може а за други не?
4
10
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Айде да се затворим в два гаража, ти седни в един стар дизел и го пусни да върви а аз в една електричка. Парите ще са за тебе като излезеш
3
5
 
9
 
! Отговори
За 1 преди 7 месеца
Какво има за познаване тука?

Старите дизели бълват отрова

Като бензиновите коли преди ерата на безоловния бензин

Както изчезнаха те така ще изчезнат и дизелите - първо по старите , после и Евро 6
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е кошмара на Пешо дизелака - да му забранят да хвърля сажди на центъра
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ха сега познайте, дали е за екологията всичко или за пари?