Volkswagen спира с дизеловите и бензинови двигатели в Европа до 2035 г.

В други части на света обаче германският концерн ще си остави повече време
27 юни 2021 11:50, Красимир Ангелов
109
Volkswagen спира с дизеловите и бензинови двигатели в Европа до 2035 г.
Снимка: БГНЕС

Германският производител на автомобили Volkswagen възнамерява да излезе от бизнеса с автомобили с двигатели с вътрешно горене постепенно. "В Европа ще напуснем бизнеса с дизелови и бензинови двигатели между 2033 и 2035 г., в САЩ и Китай малко по-късно", заяви директорът на продажбите на VW Клаус Целмер пред Münchner Merkur (съботно издание), пише Investor.bg.

"В Южна Америка и Африка, поради липсата на политически и инфраструктурни рамкови условия, преходът ще отнеме малко повече време", пояснява той.

Като масов производител Volkswagen имал по-различни предизвикателства, които трябва да преодолее при трансформацията, отколкото например производителите на автомобили, които продават превозни средства основно в Европа.

Целмер каза пред вестника, че най-късно до 2050 г. целият флот на VW трябва да стане въглеродно неутрален. В Европа той се надява до 2030 г. 70% дял от общите продажби на компанията да бъдат електрически. Това би подготвило концерна за евентуално затягане на климатичните цели на Европейския съюз и дори компанията би могла да ги надмине.

Що се отнася до крайните дати за двигателите с вътрешно горене, има разлики между германските автомобилни компании. Например дъщерното дружество на Volkswagen Audi възнамерява да представи последния SUV с такова гориво през 2026 година. Производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене трябва постепенно да се прекрати до 2033 г.

Цялата статия може да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: VolkswagenавтомобилиДВГVW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И НИЕ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИМ С ФОЛКСФАГЕН !!!!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че ще минат на производство на електромобили- келепир имат от тая работа.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само да се обадиш по смартфона да кажеш две думи - и за това отива енергия достатъчна да кипне водата в чайник."Колко е водара я чайника, и под какво налягане е, ако не е тайна? Защото ако водата е 0.001 мг и 0.01 атмосфери, то да ...може би.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 85 - Сигруно са разни Toyota Aygo, VW Go Пежак 103 ...
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците могат да се потупат по рамото. Благодарение на шума, който вдигнаха, ОЕМите ще спрат ДВГ доста по-рано от очакваното. ФВ след 10 години, а премуим марките още по-рано. Нали никой не се заблуждава, че кошниците произведени в САЩ могат да се сравняват със съвременните автомобили.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно е всички автомобили да са на метан и газ и мръсотията ще намалее с 2/3!!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехххе, а аз си помислих, че от юли спират
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизам в магазин да гледам кола , продавача ми предлага електрическа. Казвам му на магистралата ги гледам карат с 90 , не искам такава , той отговаря е те да пестят . Какво да пестиш ? Даваш 100000 лв за кола , която същото купе с дизелов двигател струва 50000 , Еми то много си спестовен , много си спестил. Неефективно и скъпо , това е , стават само за градско , ако ти се дават толкова пари за градска трошка.
71
1
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 2 години
И какви са им колите на твоите приятели, които само на бензин градско горят по-малко от 4-4,5 л/100. ???Защото на моите приятели с пежо 3008, мазда cx3, мазда 6, нисан кашкай (всичките са 2017-2018г)- на никой не му гори толкова малко. Да не говорим на тия с ВАГ групата.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещето е в цифровите техологии. 1/3 от произведената енергия в света отива за wi fi, работа на компютри, комуникации и мрежи и т.н. информационни технологии. А западът няма източници на енергия. Само да се обадиш по смартфона да кажеш две думи - и за това отива енергия достатъчна да кипне водата в чайник. Това не става с вятърни перки и соларни панели. Успешни ще бъдат страните които са независими енергийно като Русия и Китай, за другите - Клаус Шваб, инклузивен капитализъм и лейди Лин Форестър де Ротшайлд.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въглеродни автомобили никога няма да има, това са фантазии, дори няма опитни образци а са пуснати в продажна, само в лаборатории. Освен това производството на водород е екологично вредно, може и от газ да се прави, но газ има в Русия, а Русия няма да си даде газта да продава неограничено заради тази измислица, защото и газта не е вечна.
68
2
 
1
 
! Отговори
До АнонимеН преди 2 години
Никой не е изчислил такова нещо, бензина и газта се в находищата се възстановяват и ако се използват разумно със скоростта на възстановяване на практика са вечни.
67
3
 
3
 
! Отговори
До до 75 преди 2 години
Аз имам само бензин, без хибрид, и всичките ми приятели имаме бензинови които горат много по-малко то твоя хибрид, за който само си си дал парите без никаква полза. Съвременните двигатели на средна кола могат да постигнат по нисък разход от хибридите само с бензинов двигател а с дизел още по нисък.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то по принцип може и с вода да върви автомобил, но нали трябва да се печелят кинти от горивата... А пък после с електричеството ЧЕЗ и подобни ще ударят джакпотът ...
65
1
 
2
 
! Отговори
До от 79 преди 2 години
Ел мотора работи само при потегляне, после колата се движи от бензина. И няма никаква икономия на бензин, защото колата е по-тежка. Това вече е измерено и установено, и всички данъчни облекчения за хибридните коли са махнати, има само за plug-in хибридите, където само на ток може да движи няколко десетки километра, но на тях като им свърши батерията увеличават консумацията на бензин.
64
1
 
1
 
! Отговори
от 79 преди 2 години
Ел.мотора работи през голяма част да подпомага бензиновия и от там идва икономията на гориво
63
2
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Не ми обяснявай какво си чел, а провери. Аз карам тази кола вече втора година. На дисплея си показва, кога работи ел.мотора и кога бензиновия, а и се чува. Градско колата гори 4-4,5 л/100км. Нямам приятели с бензинови коли с такъв разход.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С нарстване на дела на електрическите автомобили ще нарства и потреблението на електричество. От там и ще нарства потреблението на въглища, таз, мазут и ядрено гориво. При нарстване на потреблението на въглища гази мазут за производство на ел- енергия, въглеродната алабалистика на глобомафията отива по дяволите. А с нарстване на потреблението на ядрено гориво вероятността за нова Фукушима нараства неимоверно, както и проблема с ядрените отпадъци.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Край - Ти как го измери, че е 30%?
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домашните животни отделят емисии колкото един автомобил. Едно средно голямо домашно куче отделя въглеродни емисии годишно колкото автомобил от среден клас.