Строител заплашва пловдивски общинар

Началникът на отдел "Екология" в община Пловдив е бил заплашван от представител на строителна фирма
4 авг 2008 13:46,

Началникът на отдел "Екология" в община Пловдив Христо Минков е бил заплашван със саморазправа от представител на строителна фирма. Това съобщи кметът на града Славчо Атанасов.

Той не назова името на фирмата, но добави, че тя не е изпълнила разпореждане на общината за почистване на свои
обекти.

Инцидентът е станал на 1 август. Тогава Христо Минков случайно е минавал през обекта. Откривайки много нарушения, той е предупредил техническия ръководител.

Вместо да вземе необходимите мерки за спазване заповедта на кмета, строителният работник е заплашил общинския еколог със саморазправа.

Това е безпрецедентен случай на отправени заплахи към общински служител и този опит ще го пресека из корен. Няма да позволя да бъдат заплашвани мои служители, които изпълняват служебните си задължения.

Ще внесем сигнала още днес и ще го адресираме лично до окръжния прокурор. Надяваме се прокуратурата да си свърши работата", заяви категорично Славчо Атанасов. По думите му, извършителят на деянието подлежи на
строги санкци.

Проверките за спазване на чистотата по строителни обекти ще продължат, категоричен е пловдивския кмет. Глобата за нарушителите е в размер на 500 лева. Предстои обаче актуализация на наредбата и десетократно увеличение на санкцията, добави Славчо Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание