Варненец в затвора за година - задигнал пасти и вафли за 31 лв.

Правосъдието има интересни настроения - за откраднати вафли дават светкавични присъди, за злоупотреби с милиони - не
20 окт 2008 18:32,
120
Варненец в затвора за година - задигнал пасти и вафли за 31 лв.
Снимка: Булфото

Случаят  Белнейски  - в задънена улица, Максим с условна присъда.

Две сестри убити, разчленени - три години ни съд, ни присъда.

Пияният фигурист уби човек, рани момиче и получи 2 години и шест месеца условно.

Този късмет обаче не споходи 32-годишния Димчо Арнаудов от Варна, който ще лежи 1 г. в затвора при първоначален строг режим за... кражба на вафли и сухи пасти.

Районният съд във Варна наложи ефективното му наказание след постигнато споразумение между подсъдимия и прокуратурата.

От съда посочват, че кражбата е извършена на 9 срещу 10 октомври от павилион.

32-годишният Арнаудов откраднал натурални сокове, вафли, сухи пасти, дъвки и други сладкиши на обща стойност 31 лева.

За сравнение, безкрайните дела на Валентин Димитров - Вальо Топлото, обвинен в злоупотреба с над 2 милиона лева, непрекъснато биват отлагани.

Варненските магистрати осъдиха Арнаудов да заплати и направените по делото разноски от 73 лева в полза на държавата.

Определението на съда не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Единственото, което ни хрумва към момента, е да пожелаем на всички съдии да бъдат също толкова безапелационни и безпощадни в присъдите си. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
fefefefe преди 15 години
не ви е срам, *** смотани!! човека за 31 лева го изкарахте опасен рецидив и го вкарахте зад решетките!! да ви се връща тъпкано!днес него, утре мен може да ме вкарате за половин година ако не си платя билетчето в автобуса!!! да *** всички дано!
118
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
За кражба на стойност 30 лева, ако изобщо има наказание то трябва да е пробация- лицето да работи 1 или 2 месеца без заплата- доколкото знам осъдените на пробация ги карат да метат улици, да боядисват пейки в паркове и тн. - тоест с общественополезен труд лицето си "изкупува" вината към обществото, без да се стига до неоправдана жестокост, както е в случая.
117
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
115 e nalyno prav. Nashiq problem e 4e nqma mydri i umni hora - ot kraj vreme tuka gi ubivat, i e normalno ve4e d gi nqma :(sorry 4e pisha taka no sym v 4ujbina.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аман от мрънкащи овце. Не мога да повярвам колко хора безпрецедентно повярваха на тази история. Я накой от мрънкащите да каже какво прави за спре корупцията страната! Или всеки чака на готово, вярва на каквото му кажат (напишат) и мрънка. За това е такава държава защото хората и са овце, вярват на каквото "трябва". А който трябва само, седи и гледа (чете) сеир.
115
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Няма общество, няма и правосъдие. Разделили са ни и така ни владеят. Спасяваме се поединично. Всеки сам за себе си. И затова силата на целият ни народ е колкото на сам човек. Ето, този човек отива в затвора за 30 лв. Има ли полза обществото да го храни 1 год.? Не е ли по-добре да поработи малко изправителен труд и да си вземе поука? Няма кой да го защити обаче, всеки е сам в България. Никой няма да скандира за него пред съда, защото наведена главица сабя не посича, както е казал народа. А народа казват, че бил мъдър... Само че не го е казал народа това, защото в България няма народ. В България всички са сами.
114
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да плача ли или да се смея?! Значи ако откраднеш милиони можеш да си живееш живота (справка Вальо Топлото, Лупи и сие), а ако откраднеш няколко вафли отиваш в затвора! В какво държава живеем само! Направо щеше да е смешно, ако не беше трагично!
113
0
 
2
 
! Отговори
Batko преди 15 години
Така е и така ще бъде занапред.. след като няма общество което да застане лице в лице с абсурда в тази "държава"
112
0
 
2
 
! Отговори
Batko преди 15 години
Смях братя Българи, смях....
111
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
lele 4owe4eca .. :(
110
0
 
2
 
! Отговори
sme6na rabota преди 15 години
Нашата държава е за смях!
109
0
 
2
 
! Отговори
KingsizE преди 15 години
prosto imali smisal da goworime kakwa darjawa sme ?Maksim za ubiistvo ne leji , a toq za nekakfi si vaflichki edna godina ...predi 2 meseca imashe oshte 1 takowa prowinenie , kadeto edna jena ot blgagoewgrad e zela 1 KEBAPCHE ot evropata i pak 1 godina ....
108
0
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 15 години
Глупакът си ти, а думите не съдете за да не бъдете съдени са от Библията!!!
107
0
 
2
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Коментарът ми е цитат по спомен от чуто по БНР интервю със Заместник -министър на Българското правосъдие след обиколка в Родните мили на всички ни Пандели / Затвори: Въпрос на *** към Зам.министърката: Защо само дребните риби стоим по затворите ?Отговор на Зам.Министърката според собствените й думи:Защото нямате пари да си платите.Какво да обсъждаме Съдебната система - НЯМА СМИСЪЛ.Още един цитат пак от Зам.Министърката само че в интервю ,,За И против Смъртното наказание" - Забележителен според мен отговор - затова го помня :Аз,съм против Смъртното наказание защото стават съдебни грешки ,а човешкият живот не може да се върне - Направо блести с Великолепието си !Коментар : Значи ще го опандизим човека с Доживотна присъда да речем вместо Смърт и след 25 години ще му кажем : Грешка станала, върви си по живо ,по здраво!Въпрос: Кое по добро грешката да е вярна и да го убием или да му съсипем живота с 25 години в затвора ?Аз,обаче съм обикновен човек, а не Високоумен Зам.Министър на правосъдието Българско.Що се отнася до Фигуриста Световен Шампион - Мога да си заложа главата ,че след туй въртене като пумпал на леда е карал колата си с това количество алкохол по добре от доста други трезви като репички шофьори.Пишеше го някъде: Не съдете за да не бъдете съдени - Кой ли *** го е написал и Защо ?
106
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
димчо,димчооо,не знаеш ли,че от вафлите ще получиш кариеси? кой краде за 30 лева,бе момче? след тази цифра да беше наредил 6 нули...не си ли чул за вальо топлото и други такива юнаци?-ами да си се поучил...
105
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
heheee to tova da nee kato da se napie6 i da ybie6 2-ma 4oveka
104
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Набива се следния извод, че строгостта на закона пада със страшна сила върху плещите на нямащите и безпомощните. Но нали точно тях трябва да защитава.
103
0
 
2
 
! Отговори
Смислов преди 15 години
Това, което не проумяваш от "простата българска" работа е, че този, който краде милиони краде и подкупното ни правосъдие. А то, за да си омие очите принася за по 30 сребърника агнетата в жертва за омилостивяване на гнева народен. Като гледам на теб тази жертва е напълно угодна...
102
0
 
2
 
! Отговори
NS преди 15 години
Съдебната система в България е сочена на Запад като пример за корумпираност и двойни стандарти, което позволява на известни престъпници да остават на свобода.
101
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 15 години
ли разсъждават трезво тук. Никой не дава за 30 лв такава присъда. В повечето случаи даже и обвинение не повдигат за 30 лв. Със сигурност има и други факти около присъдата. Но тук са си ги спестили, за да е по-пикантна новината. И са успели.А за такива "гладнички" горките, вече и 1 ст не давам. До скоро давах на всички ... по малко, но на всички ... от съжаление. Докато един не ме напсува, че малко съм му давала, даже и за 1 ракия не стигало. Сега им предлагам да им купя закуска или сандвич, който е гладен ще го вземе. Ама знаете ли ... никой от "горкичките" гладни не иска сандвича, закуската, хляба ... иска пари ... ама защо ли?
100
0
 
2
 
! Отговори
gabi преди 15 години
ami coveka sigurno e bil gladen