Хазяи плениха наемател

Двама приятели искали да се изнесат, но ги заплашили с пистолет
11 яну 2012 19:55,
140
Хазяи плениха наемател
Снимка: архив, Булфото

Разярени хазяи заплашиха с пистолет и държаха в плен 23-годишен младеж, който искал да развали договора си за наем, съобщиха от МВР. Той е освободен след бързата реакция на полицията.

Екшънът се разиграл снощи към 20.00 часа в апартамент в столичния квартал "Малинова долина", където под наем живеели двама приятели.

По-рано в апартамента дошли 49-годишната хазайка и 58-годишният й приятел.

Двамата квартиранти им обяснили, че не са доволни от условията на договора и искат да се изнесат, след като изчистят последните си сметки.

Хазяйката обаче се ядосала, защото губела съвестни наематели и тутакси пресметнала, че наемателите й дължали сумата от 2150 лева.

Когато младежите категорично отказали да платят, приятелят на собственичката извадил пистолет и ги заплашил, че докато единият не донесе исканата сума, другият ще остане в жилището като гаранция, че парите ще бъдат платени.

Вместо да търси пари обаче, приятелят на държания в плен 23-годишен младеж подал сигнал в полицията.

Полицаите реагирали светкавично. Те внимателно проучили адреса. Униформените разбрали, че в апартамента пристигнало и "подкрепление" на рекетьорите  - двама мъже на 26 и 30 години, и дъщерята на хазяйката.

В подходящия момент служителите на реда атакували адреса и на място задържали петимата и освободили младежа.

В колата на приятеля на собственичката на апартамента полицаите открили и иззели 9-милимитров револвер "Блоу 38".

Двете жени и тримата мъже са задържани. Образувано е досъдебно производство.            

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ревете бре Шопи като заклани 90% от селяните живеят под наем спрете да давате имоти под наем на хора които не са родени в София и проблема ви е решен!!Хем ви сърби хем ви боли......
118
6
 
1
 
! Отговори
s7 преди 12 години
138, никой не го интересува твоя живот?! МИНУС!
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм от София, жена ми също, но веднага щом заживяхме заедно дъртите започнаха да се месят. Според тях, щом им живеем в къщата, сме длъжни да им се подчиняваме. Нищо, че направихме скъп ремонт. При семейството на жена ми беше по-зле. Сестра й се вживя в ролята на главнокомандващ и накрая се изнесахме на квартира. За късмет попаднаме на свестни хазяи и въпреки, че преди 3 години се изнесахме и до днес сме най-близки приятели с тях. Хазяина беше родом от Петрич, хазяйката от Сливен.
116
2
 
7
 
! Отговори
роман преди 12 години
София е с диаметър 20 км. за какъв център и какви крайни квартали говорите ??? То по американски стандарт цялата е център плюс Перник , Костинброд , и др. :)))
115
1
 
3
 
! Отговори
у-у-у преди 12 години
.....Мадам..полис..;)
114
4
 
4
 
! Отговори
Какво ви пречи София преди 12 години
*** има във всяко стадо. София е това, което е, и ако на някой не мухаресва може да живее, където иска другаде. Коренът ми е туки тук ми е добре. Никога не съм си и помисляла да се изселвам.Да, има страхотни градове, но това не е основание да плюем по София!Красотата на света е в неговото различие-иначе би бил много скучен!
113
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като почнете с този спор на тема столица-провинция,чак става смешно.Живеем в шепа земя,те тръгнали да ми говорят за провинция.Провинция има в големите и развити страни.Тук,където и да живееш си голтак.Пък Софиянци като почнат да се възхваляват-една купчина *** е столицата ни,грозна и ***...голяма гордост е да живееш в панелено общежитие,особено пък ако е в краен квартал..
112
2
 
9
 
! Отговори
до114 преди 12 години
Селенията масово пристига в София веднага след 1878г.А до тогава е било пъстра смесица от всякакви етноси с диви балкански нрави.Не е виновна демокрацията.По времето на соца масово идваха на непривлекателни работни места заради жителството,вече са софиянци и надигат вой срещу новопристигналите.Още по онова време баща ми е разбрал в какво ще се превърне столицата, изнесъл се е и до момента не съжалява.В градове като Русе,Габрово,Ст.Загора е била истинската интелигенция.Истинските стол.са отВ.Търн
111
1
 
3
 
! Отговори
До 126 преди 12 години
При наем наистина ти искат депозит. Защото много наематели оставят след себе си пълен погром и купища незаплатени сметки. Каквото и да си говорим тук, истината е някъде посредата.
110
5
 
8
 
! Отговори
ййй преди 12 години
последните ми наематели са гледали куче немска овчарка в новоремонтиран апартамент с нормален наем,дупките които наемателят бе пробил по стените за да окачва кафеза за папагалите си бяха излезли от другата страна на стената,депозита им от 450 лв не стигна за 3-те неплатени тока по 220 лв ,нито за неплатената вода от 40 кубика по 2.20 лв,аз си плащам данъците -но не уважават собствеността ,която са ползвали -това е в BG
109
1
 
7
 
! Отговори
yy7y преди 12 години
винаги съм връщала депозит,но при сегашното плащане и отчитане на ел.енергията наемателите-студенти бягат посред нощ от апартаментите с неплатена вода и ел.енергия -а тя се плаща в касите на 3-ия месец от потреблението и,всички негативи остават за хазяите ,но аз си плащам ДОД,не съм като бабите хазяйки, да не ви кажа как ми се плаче чистейки дамски превръзки напъхани между новите матраци...
108
2
 
14
 
! Отговори
патило преди 12 години
хазяйн да връща депозит няма такова животно в бг колкото и да е всичко както трябва не ти го връща те са го изхарчили още като си им го дал затова преди напускане ги бримчиш със сметки до цената на депозита и така и вълкът сит и агнето цяло!
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никъде по света го няма това разделяне "столичанин " и "от провинцията". Май си е наследен комплекс на Софиянци от комунизма :)) Не им се сърдете! :))
106
1
 
10
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Когато наемаш жилище, ти искат по 1-2 наема депозит.Като гледам как са реагирали хазяите, може би цялото сеейство се е хранело с парите от наема.Мои познати плащаха 400 евро за апартамент в Малинова долина. И те имаха разправии с хазяите, когато се изнасяха. Не искаха да им връщат депозита, който никак не беше малък. Хазяите им настояваха да останели още два месеца и така да си изчистели дпозита. А по договор депозита трябваше да е епозиранв банка.
105
4
 
9
 
! Отговори
До 123 преди 12 години
Прав си човече. София се превърна в кална дупка. А преди години чужденци се чудеха колко е зелена и чиста София. Ех, минало свършено.
104
6
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Само не ми стана ясно от обясненията на похитения наемател, как така по договор хазяите му дължали 700 лв по договор? Нещо много мирише цялата история. По скоро пичовете са искали да се измъкнат по търлъци без да си платят.
103
5
 
8
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
Не личи ти са се отличаваш от определението "***" ! Даже не можеш да пишеш на кирилица , а латиницата тук получава минуси и се трие при докладване. Интересно кога дойде от село за да броиш колко от софиянците миришат и колко не... Но и половината да са добре ,защото такива като теб миришат на 100% не само физически!
102
1
 
34
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Чета коментари и се смея колко елементарни хора стоят и изливат огромно количество натрупани знания в няколко реда в които освен разсъждения на тинейджъри нищо друго не виждам. За мен няма значение в коя част на България, Европа или света живее човек. Мисленето си остава на първо място. Аз живея в едно село и имам повече екстри в моя живот от повечето софиянци. Сутрин си отварям очите събуден от птички и виждам планината. Дишам чист въздух и съм доволен от нещата които имам тука.
101
1
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Под " ***" винаги имам предвид мръсен ,вонящ индивид ,говорещ ужасно , самодоволен от себе си и уникален ***. Родното място на човека няма никакво значение ! Какво толкова спорите не разбирам. Софиянка съм четвърто поколение и какво от това? Израсла съм на село (за мен е такова нищо че е квартал на София). Имахме крави , овце ,*** ,кокошки ,коза ,зайчета. Обичам земята и не ме е срам да копая с мотиката. Мога всичко без да доя ,баба ми така и не ми даде да опитам.
100
16
 
4
 
! Отговори
Сали преди 12 години
Колко сам ги бомбил моите хазаи..Ха-ха. # пъти се изнасям без да плащам и последният дето ме нервеше му дигнах телевизора и си го занесах в Гьоврен.