Наказания за ченгетата, помагали на джебчийки

Бъчварова: Има големи пропуски в работата във Варна
Обновена: 10 юли 2015 14:57 | 10 юли 2015 14:56, Камелия Цветанова
34
Наказания за ченгетата, помагали на джебчийки
Снимка: архив, Булфото

Полицаи от Варна ще бъдат наказани дисциплинарно заради съществени пропуски в работата си, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя дори се закани, че ако назначената проверка в ІІІ-то Районно управление, на чиято територия е и Гранд Мол - Варна в морската столица, установи данни за по-груби нарушения, материалите ще бъдат представени на прокуратура и за понасяне на наказателна отговорност.

Проверката на полицията във Варна започна, след като Нова телевизия излъчи репортаж, в който джебчийки си признаха, че "бачкат" с помощта на охраната на Гранд Мол - Варна, а пък срещу определена сума полицаите си затварят очите и дори могат да изтрият записи от охранителните камери, за да няма доказателства.

Още по темата

Проверката е на финала си, съобщи силовият министър по време на парламентарния контрол.

"Установени са съществени пропуски при дейността на ръководството на ІІІ-то районно и на служители, които обслужват територията на мола", добави тя и се закани, че след като нарушенията са сериозни, ще вземе всички законови оперативни дисциплинарни мерки срещу тях.

В същото време вътрешният министър отчете спад на престъпленията във Варна след смяна на шефовете на полицията в града.

"Налице е намаляване на извършените престъпления и увеличаване с 15 на сто на разкриваемостта. Нивото на регистрираните джебчийски кражби намалява, общият им брой сега е два пъти по-малък в сравнение с миналата година", съобщи Бъчварова.
 
Тя информира също, че към момента няма забавяне на плащанията за извънреден труд на полицаите в цялата страна.

В някои структури обаче служителите на реда са изчерпали законовия лимит от 280 часа извънреден труд и това е наложило да се командироват 370 полицаи в столичния квартал "Орландовци" за потушаване на напрежението между българи и роми миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
POLICE преди 8 години
Имало пропуски , те пропуските са от 1990 година до ден днешен , всъщност вече пропуските са големи Схеми
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За уШко и зЪбчо само с..еХ ;)))
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) СеееееееХ
24
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 8 години
До 23Да не забравяме че армията и тя е българска и ще я свърши колкото полицията. Отделно че тя се побира в два автобуса
23
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Закриваш МВР, организираната престъпност изчезва
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo meko se iskasvasch rumanka milizionerite vinagi sa s prestapnizite v Kombinazii Aide hodim rumanke bes tia nomera prostitutkite ziganki Igrajat s polizaite kradzite saschto
21
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИн преди 8 години
Пълна проверка със СТРЕСТЕСТна служителите назначени на неподходящи места несъответстващи на заеманата длъжност професионален опит ,лоялнос Проверкада да завърши с с кментара на гласоподавател22 ПРИЛАГАНЕ ОПИТА НА МВР НА Румъния.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мексико за пример. Идва армията, нахлува във всички районни управления в града, обезоръжава всички полицаи и администрация от най-малкия, до най-големия и стои да пази реда, докато не дойдат новите кадри на полицията.
19
0
 
5
 
! Отговори
гласоподавателГосин преди 8 години
Обезателно отмяна все още срешащи се реформи от епохата Бисеров Йовчеви пълна ревизия управлението на ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ.. Прилагане опита на на МВР НА Пумъния Грузия и др.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са пропуски. Това са целенасочени криминални действия години наред. Сега само ще им размахате пръст като на непослушно дете и проблема е решен според вас.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото решение е МВР да се закрие, а служителите му да нямат право да работят в новата структура, която ще замести сегашното неработещо МВР, свързано с криминалните структури.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че не регистрирате кражби не винаги означава че самите кражби намаляват.
15
1
 
6
 
! Отговори
do od преди 8 години
Ставаше въпрос за компенсациите... Ами тогава да се откажат от т.нар. порционни, без 40-дневен годишен отпуск, без ниска възраст за ранно пенсиониране, без привилегиите на труд - първа категория и т.н. и т.н.
14
0
 
5
 
! Отговори
do od преди 8 години
От статията може да се каже,че е хубавото, че ще се вземе отношение към проявилите се, но какво от това. Преди години за проявилите се служители в МВР отношение имаха т.нар. Военен съд и Военна прокуратура, щом проявлението е с обществен отзвук. Били са намаляли престъпленията?! Кои ?? Малките или големите или като цяло е намаляла регистрацията на заявените такива, което е по-вероятно ? Другото, правещо впечатление.. Свършил е лимита за извънреден труд. Какви компенсации се търсят ?
13
0
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
МВР са между са между реалното истинско състояние на резултатите и стъкмистиката която е сбор от неверни данниЗаповядайте на протеста под наслов ;КАЧЕСТВО А НЕ КОЛИЧЕСТВО В МВР.нЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПОЛИЦАИ.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спада на престъпността с 15 % във Варна се дължи на факта, че още толкова хора или са били отказани от наглите милиционери да подадат жалба или са преценили, че ще си спестят отегченото им нагло поведение и изобщо няма да идат до РУП/ОДП, за да си губят времето!
11
0
 
14
 
! Отговори
За полицията преди 8 години
Е, сега ли разбрахте че вишестоящите полицаи искат да изкарат повече пари от заплатата и при тая безнаказаност се сдружават с престъпниците. Или си мислите, че нещо зависи от няколко сержантчета, дето изпълняват заповеди и ступат няколко пияни тийнейджъри ....Тая *** трябва да се разрине и то здраво. В сегашното си състояние полицията е неспособна и безполезна за всички ни.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, тия години наред са работили заедно с крими контингента, сега ще има се скарат повече да не правят така ROFL Пълна пародия
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че, по-големи провинения от това, че са взимали подкупи, за да прикриват джебчийките??? Какво очакваш министърке???!!!Освен и те да са обирали с тях...или да са убили човек??!!За подобно нещо в Европа полицаите се съдят и влизат в затвора.После, защо Европа постоянно ни натиска за реформи в съдебната власт.Цацаров, вместо да сеплюнчи по ТВ да се стегне и да започва да си върши работата.По една пиклива публикация в Труд се самосизира, но за тези нарушения стои и се ослушва.
8
1
 
19
 
! Отговори
x преди 8 години
не думай, имало пропуски. тая *** чак сега ли изтрезня?!? проверки трябва да има постоянно, не когато някой направи репортаж, нещастници