За двойно убийство в гръб – 12 г. зад решетките

Мъжът, убил приятелката си и майка ѝ се призна за виновен
Обновена: 8 юни 2016 15:00 | 7 юни 2016 14:56,
17
За двойно убийство в гръб – 12 г. зад решетките
Снимка: архив Булфото

12 г. затвор получи двойният убиец от бургаския квартал Долно Езерово Драгия Радневски.

53-годишният мъж се призна за виновен и процесът премина по съкратената процедура без разпит на свидетели и вещи лица.

Още по темата

Окръжният съдия Захарин Захариев прочете присъдата само три часа след старта на процеса, съобщи "24 часа". Тя е в размер от 18 г. , но се редуцира с една трета когато съдебният процес минава като съкратено следствие. Така Драгия ще лежи 12 г. зад решетките.

Въпреки че подсъдимият изказа съжаление за стореното, съдия Захариев не се сдържа: "Съжаляваш, ама презареди пушката и направи контрол изстрел.

На всеки му се случва да го изостави жена, но не всеки тръгва да убива. Целият святразбрал, че ще се самоубиваш, а като дойдоха полицаите и веднага им отвори. Мъжкар! Човек трябва да си плаща за всичко, което е направил. Това не е детска градина, да съжаляваш", коментира магистратът.

На 27 октомври м.г. 52-годишният тогава Радневски застреля с ловна пушка 46-годишната си приятелка Иванка Стоянова и майка й Тонка Желева на 67 г.

Мъртво пияният мъж гръмнал двете жени в гръб, зокатоо садили чесън в двора на къщата си. После презаредил пушката и произвел по един контролен изстрел в двете тела.

Малко по-рано същия ден Драгия потърсил Иванка, която от известно време спряла да се вижда с него. Мъжът обаче бил влюбен в нея, харчил всичките си пари, за да задоволява прищевките й и не могъл да понесе отказ.

След неуспешния опит да се разберат, той се върнал вкъщи, изпил повече от половин бутилка ракия набързо и грабнал пушката. Първо мислел да застреля себе си, но в последния момент решил, че няма смисъл да умира той, трябвало да накаже изгората си.

В съда дъщерята на убитата Иванка - Антония Стоянова поиска 200 000 лв. кръвнина и бе конституирана като частен обвинител. Нейният непълнолетен брат Божидар също поиска 200 000 лв. обезщетение, но заради неправилно упълномощен защитник съдът го отряза.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за двойния убиец, която да се замени с 25 г. лишаване от свобода предвид смекачавище вината обстоятелства и законовото редуциране на присъдата с една трета при сключено споразумение за съкратен съдебен процес.

Адвокатът на дъщерята на убитата Димо Гочев настоя за доживотен затовр или 30 г. решетки.

Адв. Камен Кънев, защитник на подсъдимия, поиска минималната присъда от 15 до 20 г. Той акцентира на психическото състояние на клиента си по време на убийството. Драгия Раднвски бил в алкохолен делириум, а няколко месеца преди убийството се лекувал от алкохолизъм в Центъра за психично здраве в Бургас.

Той е мислил за самоубийство, защото е залагал много на връзката си с Иванка, искал е да имат и деца. Тя на няколко пъти е влизала в дома му без той или майка му да знаят и е вземала големи суми пари, накрая го е разорила", коментира адв. Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Читател 22 преди 7 години
До ЮристАми аз мисля да го осъдят на две доживотни присъди! След това, след признанието, че е извършил убийствата/от което признание няма никаква нужда??/ се намалява едната доживотна с една трета! Според мен това е справедливо! Надявам се в затвора да получи бързо присъдата, която заслужава.
10
2
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Първо мислел да застреля себе си, но в последния момент решил, че няма смисъл да умира той, трябвало да накаже изгората си.-------------Е тва е умен човек!
9
1
 
17
 
! Отговори
ИваН преди 7 години
Спомням си един случай в Търговишко село когато български младеж бе осъден на почти 17 години заради обир на *** семейство без да има убити или ранени,даже не беше доказано категорично,че е бил въоръжен с истинско оръжие! Парадокси и справедливости на бългорското правораздаване и уж безпристрастната Темида...
8
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Спомням си един случай в Търговишко село когато български младеж бе осъден на почти 17 години на ромско семейство без да има убити или ранени,даже не беше доказано категорично,че е бил въоръжен с истинско оръжие! Парадокси и справедливости на бългорското правораздаване и уж безпристрастната Темида...
7
1
 
11
 
! Отговори
Юрист преди 7 години
До ИлиянаЗаконът предвижда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, т.е. огромна ножица в наказанието. Съкратеният процес при признаване на вината води до намаляване автоматично на наказанието, т.е. ще, не ще, съдията е длъжен да приложи закона. Във Вашата глава как се подрежда едно наказание от 15 г. до доживотен затвор в случай на предумишлено убийство. Дайте пример кога ще дадете 15 г. и кога доживотна присъда без право на замяна. Иначе си чешете езика.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 години? В Щатите щяха доживотна да му лепнат, дори и смъртно наказание.
5
0
 
30
 
! Отговори
Съдията преди 7 години
Човека се е извинил! Пускайте го да си ходи !
4
3
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Like
3
2
 
23
 
! Отговори
Народен съд преди 7 години
Другият път братчето няма да е непълнолетно и така се стига до Крумови закони! Когато започнем да провисваме крадците с главите надолу, да висят 2 дена, да им дойде ума и когато започнем да им нашарваме задниците с коприва и дрянови пръчки, тогава ще се обърне внимание на липсата на справедливост и саморазправата, до която ни докараха! А за убийците- смърт! Убил две жени, застрелял ги с по два куршума, за всеки случай и ще лежи на издръжка на данъкоплатеца, на курорт... След 5 ще е на свобода...
2
3
 
48
 
! Отговори
Илияна преди 7 години
12 години...? Ако бяха близки на съдията, дали щеше да отсъди по 6 години за убийство на човек??? Как спите нощем, неуважаеми съдии? Как гледате жена си, майка си в очите, как целувате децата си, докато отсъждате абсурдни присъди? Не се ли страхувате, че утре ще пуснете убиеца, който може да нарани семейството и близките ви? Не ви ли пука, че детето ви след 12 години ще се движи рамо до рамо с убийците, които сте освободили? Нямате ли срам, грях или поне страх???
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 човека = 24 котки, според другата статия.