Конфискуваха ракията на старци от Берковица

Те опънали сергии с 19 бутилки на общинския пазар
9 юни 2016 16:07,
25
Конфискуваха ракията на старци от Берковица
Снимка: Булфото, архив

Двама пенсионери от Берковица останаха без запасите си от ракия, след като полицаи ги заловиха да я продават нелегално. Във вторник при проверки на общинския пазар в града под връх Ком униформените открили, че 87 годишните Васил и Костадин са наредили на сергии 19 пластмасови бутилки от по половин литър с домашна ракия.

Тъй като старците не могли да покажат документи за произхода на алкохола, нито пък имали бандероли на шишетата с контрабандните питиета – общо 9,5 литра, ги конфискували. По случая са образувани преписки, съобщиха от полицията, съобщава "Труд".

Пенсионерите са заплашени със затвор до 3 години и глоби в десеткратния размер на цената на ракията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшни престъпници са хванали, брей! Ще разрушат държавата, за приходите на НАП-а не говорим, бюджета ще излезе на минус 10% с неприбрания акциз от двамата старци...Мдааа, а по морето битови свади с изстрели и утепани мафиози, грижещите се за приходите на държавата с всички възможни средства....
20
0
 
18
 
! Отговори
младен преди 7 години
А..., те т'ва е престъпление. Терористи!!! Браво на МВР.
19
0
 
19
 
! Отговори
БРАВО БОКО преди 7 години
БРАВО ТИКВАТА И БЪЧВАТА ОВЛАДЯХА ПРЕСТЪПНОСТТА СЕГА И МАФИОТИТЕ В СЛ. БРЯГ КАТО СЕ ИЗБИЯТ И ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА РЕШЕНИ
18
0
 
22
 
! Отговори
Угрижен преди 7 години
Малииии, само като си помисля, че дедо като вари по 2 казана требва да влезе в затвора доживот ..
17
0
 
29
 
! Отговори
Пресцентър на МВР преди 7 години
Пресцентърът на МВР е упълномощен да уведоми за проведена ювелирна полицейска акция в резултат на която беше рзбита организирана престъпна група от двама 87-годишни закоравели алкохолни контрабандисти с неопровержими доказателства от 9500мл течност, която е отреагирала на полевия тест като твърд алкохол от домашен произход. За разлика от официално познатите алкохолни питиета, намерения и иззет по надлежния ред алкохол се оказа произведен от джибри, а не от спирт с оцветител и ароматизатори.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи,какво падение за една "държава" и един народ!!!Нямам думи!Арестуват 87 годишни старци,борещи се за оцеляването си и завличат с банки,заеми и наркобизнес за милиарди,С АКТИВНОТО УЧАСТИЕ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ!
15
0
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Хахахахаха голям цирк :) В момента мога да купя колкото си искате ракия от всякъде и истинска и спиртосана "кръщавана" цигари колкото ви се пуши.....те фанали дядовците на село .............добре, Бойко спря контрабандата !
14
0
 
32
 
! Отговори
Жалка картинка преди 7 години
Евала на родната полиция - хванаха на място и попиляха баш алкохолните райзбойници на отечеството - бодри 87-годишни алкохолни контрабандисти с фундаменталните 9.5 литра ракия домашнярка без бандерол. Не 3, а 30 години затвор да има се дадат и да се отчете този небивал успех в борбата с разпространението на нелегален алкохол. През това време Карнобатския и Пешерските да бъдат наградени с държавни отличия за лоялна алкохолна търговия и да им се издигнат паметници. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на "нашата полиция,която ни брани",от големите 87 годишни "престъпници"!!!Браво на нашата държава,която дигна "куцо и сакато" - полиция,прокуратура,медицински органи...какво ли не,заради простреляния от един "неизвестен" бандит,един "национално известен бандит" и наркопласьор!!!Браво и на овцете,наречени за благозвучие "народ",които вече 26 години гледат такива сеири и блеят ли, блеят, жалостиво ,като овце,загрижени за съдбата на национално известните бандити!!Ашколсун,тъплондери!!!
12
0
 
29
 
! Отговори
Срамота преди 7 години
Много е ербап полицията като спипа пенсионери за дреболии, а нищо не предприема срещу ТЕРОРА от братята на индийците, както и срещу Али Баба и 40-те разбойници от Несебър.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конфискували са я, но не са я унищожили каквито са правилата. Скоро ще бъде на трапезата на някой чиновкик тази ракия.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охо, двама в сговор. Това е направо организирана престъпна група. Още една победа на силите на реда в борбата срещу мафията.
9
0
 
32
 
! Отговори
gost преди 7 години
А така, да търкат наровете 3 години тия гадни контрабандисти, не ги е срам, да продават 9 литра ракия без да са и платили акциза! Браво на родната милиция, пазаи ни от такива ***!
8
0
 
30
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 7 години
Тези които посягат на домашната ракийка много тежък грях ще носят ! Страшният СЪД е неизбежен.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя родната милиция само това може, да тормози старци и пенсионери. А читавите граждани на демократичната република разни Очи, барети, компири са под закрилата на закона и правозащитните органи. Да живее свободата!!!!
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
край, унищожиха престъпността в държаватаевала
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкоооо Боико ..дано Господ да те погледна най после и да те вкамени ..и тебе и тия около тебе
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бойко така е разпоредил...да не се занимават с Митьо очите а със беззащитни старци на 85 години...
3
0
 
38
 
! Отговори
ined преди 7 години
Да ловиш бабки садили канабис и дядовци с домашна ракия е по-безопасно.
2
0
 
29
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Т о голяма конфискация стана като 0.49 грама кокаин. Как не им неудобно да я съобщават от пресцентъра на МВР.