Заловиха нагъл крадец, обирал възрастни жени в София

Мъжът е с 46 регистрации за кражби и грабежи в цялата страна
Обновена: 15 авг 2017 22:07 | 15 авг 2017 21:58, Анисия Иванова
34
Заловиха нагъл крадец, обирал възрастни жени в София
Снимка: Facebook

Нагъл крадец обира серийно възрастни жени посред бял ден в центъра на София. Запис от видеокамера показва как преди седмица на столичната улица "Струмица” мъж напада в гръб 80-годишна жена, събаря я на земята и й отнема ценности. Инцидентът става в центъра на София, в района на вътрешното министерство. Впоследствие се оказва, че крадецът редовно обирал и други жени на улицата.

Заснетия инцидент става на 8 август, малко преди 12.30 ч. на обяд. Запис от видеокамера показва как мъж се приближава зад възрастна жена, напада я в гръб, изблъсква я на земята и й отнема портмонето и верижка от врата. Случайни минувачи се притичват на помощ на жената, но крадецът успява да избяга в неизвестна посока.

След разследване и акция на СДВР крадецът е заловен снощи. Той е от ромски произход, на 42-години от Червен бряг и се казва Цветан Петров. Оказало се, че в същия и в предния ден други две възрастни жени отново били обрани в района от мъж с неговото описание.

Петров е криминално проявен с множество регистрации за кражби и грабежи, като е осъждан и за други престъпления против собствеността, съобщи за Дарик говорителят на Софийска районна прокуратура Виолета Желева.

Задържаният има 46 регистрации за кражби и грабежи в цялата страна. Осъждан е многократно. Безработен.

След задържането му е повдигнато обвинение за грабеж с употреба на сила. Оказва се обаче, че обвинението не е за грабежа, заснет с охранителна камера, а за идентичен случай от седмица по-рано, на 1-и август. Жертва отново е възрастна жена, която е също е нападната посред бял ден и насилствено са й отнети две верижки. Събират се доказателства и за други подобни инциденти.

Разследването срещу Петров все още е в ход и е много вероятно да му бъдат повдигнати и други обвинения. Към момента рецидивистът е задържан за 72 часа. Според прокуратурата обаче той е със завишен обществен риск и ще бъде поискано постоянното му задържане под стража.

В случай, че бъде признат за виновен, законът предвижда Петров да получи между 3 и 10 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"3 до 10 години". А какво ще кажете за 7.62мм парче в тялото. Този никога няма да влезе в правия път. Ще бъде тумор за нас. До края. Нашият или неговият.
28
0
 
2
 
! Отговори
И.Д. преди 6 години
Тези български роми вече вилнеят и в Германия. Напоследък един такъв млад мългарски ром започна по гореописания начин да блъска много стари баби в Щутгарт, да ги притиска до стени и да ги ограбва. Но немското правосъдие няма да го остави на мира. Най-голямата европейска ценност трябва да е сигурността на населението.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 46 регистрации за кражби и грабежи в цялата страна,този скот изобщо не трябв ада лежи и да бъде изхранван от данъкоплатеца в затвора.Да му се отрежат и двете ръце до раменете и да бъде пуснат да си ходи по живо по здраво.
26
2
 
3
 
! Отговори
Doko преди 6 години
Айде холан, в благоденстващата Евразия на бсп / ДПС всичко е по мед и масло и няма грабежи и убийства.
25
2
 
9
 
! Отговори
по времето на Тато преди 6 години
В недалечното минало щеше да е умъртвен,насечен на парчета от Шахо,изяден и смлян от прасетата.
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийските бабички едва се държат на краката си, но ходят целите накичени със злато и мъкнат торби с пари да ги оставят до контейнерите. Е как да не ги ограбиш? Сами си го просят.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това са европейските ценности на ГЕРБ
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано същият обере и повали на земята сестрата на Бойко и майката на Цецо ...мръсни мръсни мръсни Натовци...
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ПАК яcтpeб
20
3
 
8
 
! Отговори
Бате Боко преди 6 години
Абе дайте му една година условно там и да се маха.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е видно, няма никакъв смисъл от много криминални регистрации. Регистрацията трябва да е една-единствена и да се съхранява определен брой години като отчетен факт за извършено престъпление. Проблемът е че като цяло рецидивистите имат висок левел на информация за обществените нагласи, а обикновените хора нямат почти никаква информация за криминалния контингент. Резултатът го виждаме.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво е по различен от Цветан Василев- утре като си плати по аналогия/ с парите от откраднатото/ на горния може да се окаже БОРЕЦ ПРОТИВ КРАДЦИТЕ И ДА ПОИСКА ЗАЩИТА В САЩ .
17
2
 
27
 
! Отговори
Схемата преди 6 години
В България няма мъже. Има баби, дядовци, разхайтени жени и страхливци. Деца няма, защото, за да има деца трябват мъже. Истински мъже, способни да създават семейство. България е на ПОСЛЕДНО място в света по естествен приръст и това не са митове и легенди, а данни измерени не от една организация. Тук мъжете се оплакват повече от жени, нямат дух, морал, ценности. Това не са мъже, а момченца с детски интереси. Колички, спортчета, момиченца за една нощ и това са идеали, около това се върти света им!
16
0
 
29
 
! Отговори
Не!!! преди 6 години
Без коментар за ПРАВОСЪДНАТА ни СИСТЕМА!!!
15
4
 
36
 
! Отговори
Разбирача преди 6 години
Българските мъже са виновни защото не са го утрепали или осакатили поне.Българския пуйо е страхливец и ***,за това сме на това дередже.Възпитайте синовете си да НЕ са ?утки и всичко ще си дойде на мястото за кратко време
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова пациенти чакат за органи! Все нещо здраво ще може да свали от него, а и кръвни продукти могат да се приготвят. Поне нещо положително да даде на света.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 ромки седнали на сянка, въртят телефоните и си хортуват: Как така ще ми съборят къщата, че била незаконна? Като ми дадат квартира аз ка ще живея? Как ще си плащам тока , като само сметката за телефона ми е над 200 лева.
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обесване пред ЦУМ
11
0
 
63
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Тоя отдавна не е за затвор.. с издръжката му в общежитието всеки месец могат 10 пенсионера да живеят по-достоен живот.! Смъртната присъда не се одобрява от баба меркел,но има други методи и директорите на затвори ги знаят добре- самоубийство от депресия, инфаркт и т.н.Той не е за затвор...за затвор са ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО СА ГО "РЕГИСТРИРАЛИ" 46 ПЪТИ!
10
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал 46 регистрации .. и кво ? Това ще е 47та ..... вдругиден 48та и така...А ако го приберат временно ще ВИ струва колкото 6 пенсионераЗа това си взех шапката от тази мафиотска "държава "