Митничари задържаха 56 448 опаковки с менте бонбони

Митница Бургас ще унищожи задържания фалшификат
24 авг 2017 14:07, Анисия Иванова
4
Митничари задържаха 56 448 опаковки с менте бонбони
Снимка: Агенция "Митници"

Бургаски митничари задържаха 56 448 опаковки с бонбони с имитационни изображения на анимационния герой "Hello Kitty" заради нарушени права върху интелектуална собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

Пратката е пристигнала на Митнически пункт "Пристанище Бургас Център" в корабен контейнер със стоки от Китай, декларирани като внос за България.

Митнически служители от сектор "Оперативен контрол" към отдел "Митническо разузнаване и разследване" (МРР) в Митница Бургас селектират контейнера за щателна митническа проверка.

При извършената проверка на 11 август се установява, че съдържанието на контейнера отговаря на декларираните стоки по вид и количество, но 196 от колетите в контейнера съдържат 2352 кутии с общо 56 448 опаковки с бонбони с имитиращи изображения на популярното коте "Hello Kitty".

Пратката с бонбони е задържана от митническите служители. Митница Бургас е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка за установяване дали задържаните стоки са фалшиви.

В получен официален отговор до Митница Бургас днес правопритежателят съобщава, че след направен анализ от тяхна страна е установено, че задържаните стоки с изображения на "Hello Kitty" са фалшиви и са нарушени правата върху интелектуалната им собственост.

Задържаните бонбони подлежат на унищожаване под контрола на Митница Бургас, като разходите за изпълнение на процедурата са за сметка на правопритежателя на търговската марка.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
1
 
! Отговори
hach преди 3 години
moga i na kirilisa no pochti ne mi se nalaga ,a i za po barzo.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоест, опаковката е без патент за картинката, а на бонбоните какво им има - захарта е царевичен сироп?
1
3
 
6
 
! Отговори
hach преди 3 години
e i nestavat li za iadene.daite gi po domovete.