Откриха 640 кутии цигари, скрити в двигателя на камион

Щателната проверка е направена на ГКПП Капитан Андреево
Обновена: 31 яну 2018 18:43 | 31 яну 2018 18:42,
2
Откриха 640 кутии цигари, скрити в двигателя на камион
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Количеството на тютюневите изделия без бандерол е 640 кутии от три различни марки.

Те са били открити във влизащ у нас от Турция камион с турска регистрация. Шофьорът му е представил редовни документи за превозваната стока и е заявил, че не пренася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини от двете страни на двигателя са открити нередовно внесените цигари.

Те са били иззети, като на нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и му е задържано обезпечение в размер на 3300 евро за евентуални бъдещи вземания.

От началото на година досега митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево са задържали 14 000 кутии цигари без акцизен бандерол, сочи статистиката на ведомството по внос-износа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Командиробан бях на Капитан андреево строителство ими правеше впечетление като ходехме за обяд в заведениата преди пункта имаше 6-7 леки коли с кърджалииска регистрация шофьорите им продаваха цигари и то стекове и парадираха с това,са с връзки и това работят контрабанда на цигари и не се и криеха.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се научиха да крият цигари и това си му е! Толкова скришни места има в един автомобил а този ги сложил при двигателя. Вкарваш цигарите в масленият картаер на мотора пък да ги видя как ще ги намерят. Да не си помислите само че в самото масло трябва да са! Не не трябва да са в маслото че като ги завихри налягането ще ги искарате през ауспуха. Мислете бе "умници" Чакаме евтини цигари че ни съдраха по 5 кожи мутрите с този акциз. От 65 ст. цигари с акциза го докарват до 5 лева да ги ***!