Митничари конфискуваха над 2 тона нелегално гориво

Те са открити в частни стопанства в село Цар Самуил
11 апр 2018 12:23, Красимир Ангелов
3
Митничари конфискуваха над 2 тона нелегално гориво
Снимка: Агенция "Митници"

Инспектори от митницата в Русе задържаха над 2000 литра дизелово гориво без документи, намиращо се в частните стопанства на двама жители на силистренското село Цар Самуил,  съобщиха от митницата.

Проверките са извършени на 3 и 5 април тази година. В обекти, стопанисвани от двама мъже в селото, митничарите открили PVC-контейнери с вместимост 1000 литра. Всеки от тях бил пълен с дизелово гориво.

В първия случай измереното съдържание на контейнера е 1032 литра, а във втория - 995 литра.

Собствениците на обектите не са представили пред митничарите документи за произход на горивото, както и за плащане, начисляване или обезпечаване на дължимия за стоката акциз.

Нелегалните енергийни продукти са иззети и проби от тях са изпратени за лабораторен анализ.

По случаите са образувани административно-наказателни производства. Предвидената от закона санкция е в размер на удвоения дължим акциз за откритото количество, но не по-малко от 1000 лева. В първия случай размерът на санкцията е равен на 1333,34 лева, а във втория- на 1285,54 лева.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Два тона.Браво бе.А когато изнасяха гориво за Югославия с влакове, кво? Нищо.Ама нали са наши хора , бесепееци.
1
1
 
8
 
! Отговори
Моряк и половина преди 3 години
2 кубика?! Кокошкарска работа! Ние един път хързулнахме 50 тона мазут и 40 дизел в Китай! Ама корабособственика си е виновен, като казва заплата за 44 часова работна седмица , а тя е 84.