Митничари спипаха контрабандни цигари на Лесово

Те са открити в тайници на румънски и турски камион
21 авг 2018 10:23, Красимир Ангелов
0
Митничари спипаха контрабандни цигари на Лесово
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители откриха контрабандни цигари в тайници на два камиона на Лесово, съобщават от Агенция "Митници".

Иззети са общо 470 кутии контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната ни от Турция. Цигарите са иззети при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово.

На 19 август, около 17:00 часа, на трасе "Входящи товарни автомобили" е пристигнал товарен автомобил с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин. Превозното средство е селектирано за проверка от екип на митническа мобилна група.

При проверката с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол, митническите служители откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 130 кутии с марка "Pall Mal"" и 100 кутии с марка "Assos".

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в пригоден като тайник метален резервоар за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Камионът, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Полша през България и е пристигнал на МП Лесово на 11 август.

Екип на митническа мобилна група установява при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преправян и може да се отваря чрез допълнително изработена резба. От металния резервоар- тайник са иззети 240 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 220 с марка "LM" и 20 кутии "Parliament".

Срещу двамата водачи, румънски и турски гражданин, са съставени актове за установените митнически нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари