Мъж и жена от Кюстендил отиват на съд за телефонни измами

Двамата били мулета, прибрали от измамените 13 650 лв.
14 яну 2020 21:45, Анисия Иванова
3
Мъж и жена от Кюстендил отиват на съд за телефонни измами
Архив: Булфото

Мъж и жена от Кюстендил отиват на съд за телефонни измами. Районната прокуратура в града е внесла за разглеждане в съда обвинителния акт срещу двамата, които живеели на семейни начала, Т.К. (на 30 години) и Л.Г. (на 29 години).

Техният ангажимент в престъпната схема бил да прибират парите, оставени на различни места от жертвите и да ги предават на трето лице.

В периода от 30 октомври до 19 ноември 2018 г. те участвали в извършване на измами. Схемата била сходна – позвъняване на стационарен телефон, провеждане на разговор, измама и вземане на пари.

В единия от случаите на пострадалата жена се обадил "служител на МВР“, който я информирал за провеждана полицейска акция по залавяне на телефонни измамници. От нея се искало съдействие - да предаде наличните у нея пари. Тъй като в дома си не разполагала със значителни суми, била убедена да изтегли спестяванията си от банков клон в града и да ги остави на определено място в централната част – в кош за смет.

Въведената в заблуждение жена изпълнила дадените й указания, като изтеглила от сметката си 4350 лева и добавила към тях още 50 лева. След това закупила вестник и започнала да ги опакова, когато била видяна от дъщеря си. Попитана какво прави, жената й направила знак да мълчи, оставила пакета с парите в кошче за смет и си тръгнала. Въпреки че намерила поведението на майка си за странно, тя не се обезпокоила поради наблизо разположената сграда на Районното полицейско управление и се върнала на работа. Оттам продължила да наблюдава и станала свидетел как обвиняемите К. и Г. вземат оставения от майка й пакет с пари. Жената добре ги огледала и запомнила външността им.

По подобен начин била въведена в заблуждение друга жена. На 19 ноември, "служител на МВР“ й се обадил десет пъти да й съобщи, че работи по случая за телефонна измама и да й даде указания за действия по разкриването на престъплението. Тя сложила в найлонов плик спестяванията си в размер на 4900 лева и ги пуснала през терасата на жилището си. Освен това поставила знак, като завързала шал на простора, за да улесни "разкриване на измамата". Паричните й средства също били взети от обвиняемите.

Третият пострадал оставил 4350 лева на входната врата на жилището си. Оттам те били взети от жената. Нейните действия били заснети от инсталирани охранителни камери в съседен дом. Общият размер на причинената имотна вреда на тримата пострадали възлиза на 13 650 лева.

Предстои наказателното производство срещу двамата да продължи в съда. Те са осъждани и преди, в това число и за измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще ги затворите задълго по затворите тези престъпници,които разплакаха цяла България и обраха спестванията на бедните хора,скътали някой лев за черни дни,че даже и турски граждани от Германия са измамили,също и гръцки граждани,действат като международна банда и ОПГ,а и са рецидивисти!Какво чакате да не ги натикате в затвора?!И защо им криете имената и актуалните снимки?Дайте имената и снимките на такива мошеници,за да ги разпознават хората по улиците и да се предпазят от тях
1
0
 
5
 
! Отговори
Ще ги одера живи ! преди 4 години
Доживотен затвор и да работят тежка работа !!! НАЙ-ЖЕСТОКО НАКАЗАНИЕ и да ВЪРНАТ парите на хората !!!