Събират пари, за да погребат убития в "Драгалевци" шотландец

Нужни са 8000 пауна, за да върнат тялото му в родината
48
Събират пари, за да погребат убития в "Драгалевци" шотландец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Застреляният на 15 август в столичния квартал “Драгалевци” шотландец е известен в родината си художник. Това стана ясно от организирана в интернет акция за събиране на 8000 паунда, с които тялото на 54-годишния Анди Форсайт да бъде репатрирано в Шотландия, пише "24 часа".

Още по темата

“Трудно е да приемем, че нашият приятел беше убит. Той беше човек с голямо и щедро сърце. С готовност даряваше времето си на другите и донесе много радост на мнозина със своето изкуство и писане”, посочват приятелите му. Те отправят апел за събиране на средства по молба на двете дъщери на художника - Хейли и Джеси, които са шокирани от случилото се с баща им.

Анди Форсайт е роден в малкото шотландско селце Анкръм с около 300 жители и винаги казвал пред близките си, че иска един ден да бъде погребан там, но никой не предполагал, че ще е толкова скоро. Той много обичал родното си място, което го вдъхновявало за творчество. Приятелите му го описват като любознателен човек, който прекарвал последните години предимно в Източна Европа. Преди да пристигне в България през миналата година, бил в Турция. По-рано пътувал по работа в Канада.

По информация на българската полиция тялото му е открито от 40-годишната Десислава Манева, в чийто дом в “Драгалевци” живеел. Двамата имали връзка, след като българката се разделила със съпруга си индиец. Тя намерила трупа на Форсайт, увит в чували в гаража, и се обадила в полицията. Разследващите установили, че е прострелян 5 пъти в гърдите и гърба, като основният заподозрян е мъжът на Манева, с когото е в развод. Съседи го видели да се навърта около къщата ѝ дни преди убийството, но когато се разбрало за него, той вече бил напуснал страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
12
 
! Отговори
Др.Уотсън преди 3 години
"Ако трябва да изплащат 20 000 лв само за едно погребение, че се отрекът от него чрез Държавен вестник"Всъщност става въпрос за 8000, а и учителката ти по български вече отдавна се е отрекЪла от теб, Шекспире.
34
6
 
9
 
! Отговори
Сатира Нато преди 3 години
Атлантическият активист Сатанато да събере някой лев за репатрация. Ако иска и цялата сума може да дари. Той не е много умен, но е лоялен и предан грантаджия и страда от тежка, хронична безмозъчна евросолидарност
33
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е индиеца да непонесе разликата, че на шотландеца му е по къс, а е отхвърлеб / за " портофела," става въпрос/
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индиеца не знае ли, че сме минали през комуниъм. И жените се чувстваха много добре с колективния начин на живот. В рабитата и в кревата.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто индиеца е видел , че парите се топят и сменя посоката. Преминава на друго место да търси жена.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фатална жена с фатална връзка на шотландеца. Човека не е предполагал , че има и такива жени. Е при рускините е по лошо.
29
3
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Две български дъщери биха взели заем и ще го отгладуват ако трябва след това но ще погребат достойно родителя си-----Пхахаха!!! Ако трябва да изплащат 20 000 лв само за едно погребение, че се отрекът от него чрез Държавен вестник, Да го горят и да пратят урната с праха по пощата за 30 лв и точка.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този зада го убият тук не му е чиста работата !
27
6
 
11
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН преди 3 години
АБЕ ЩО ЗА ПРОДАЖНО ПЛМЕ СМЕ ?АКО НЯШ СЪНАРОДНИК УМРЕ В ЧУЖБИНА , СЕМЕЙСТВОТО МУ ТУК СИ ПЛАЩА ПРЕВОЗ И ТН ЗАДА СИ ГО ПРИБЕРЕ !СЕГА ЗАЩО НИЕ ЩЕ СЪБИРАМЕ 8000 ПАУНДА ЧЕ ДА ИЗПРАТИМ ТОЯ В ШУОТЛАНДИЯ????? ДА СИ ГО ПОЕМАТ РОДНИНИТЕ МУ , КВО КАТО Е ХУДОЖНИК ???
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости човека,надявам се да помогнат на децата му и го погребат по човешки,така ,както той е пожелал - в родното му място.Имам подозрения,че той е предполагал какво ще му се случи,затова е повтарял къде да бъде погребан,но не е искал да намесва други хора.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас!После пак ги пускайте в Европа.А какви са конкретните доказателства кой точно е убиеца и какъв е мотива за убийството?Има ли причина да е предусещал смъртта си - "Анди Форсайт е роден в малкото шотландско селце Анкръм с около 300 жители и винаги казвал пред близките си, че иска един ден да бъде погребан там"
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочи ми семейство което няма пряк роднина който бачка, живее и плаща данъци в чужбина.Посочвам себе си и моето семейство. Още въпроси (тъппи) имаш ли?
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Но разбира се, че не съм в час. Посочи ми семейство което няма пряк роднина който бачка, живее и плаща данъци в чужбина. По статистика се водят около 2 милиона навън. Айде чуди се после що псуваш и врякаш.
22
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шотландски мизернички! Нямат 8000 паунда да погребат баща си, а иначе са големата работа, разбираш ли. Кръгли, оскотели британски нещастнички.
21
1
 
12
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Откакто се запознахме с историята на Иван Лилaв Костов, знаем, че булките в Драгалевци си падат по мъже от п-в Индокитай.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Щото си изгони децата да им плащат на ТЯХ пенсиите. Сега се чудиш що ще работиш до ГРОБ."Не си в час. As usual, by the way.
19
2
 
10
 
! Отговори
цитат преди 3 години
"Нужни са 8000 пауна, за да върнат тялото му в родината"Не може ли да пратим ***?
18
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
"И какво дребни душички ви интересува, че съгражданите му събират пари, за да погребат човека на родна земя. От вас нали не искат. "Е то пък оставаше и от нас да искат. И ето, ти сам си отговори на въпроса - макар и дребни ние имаме душички. За разлика от дъщерите му. Хайде започни да четеш какво съм написал, и най-важното да вникваш в написаното.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТА"Заглушител" е такова измамно име, че да не ти казвам...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДокогаЩото си изгони децата да им плащат на ТЯХ пенсиите. Сега се чудиш що ще работиш до ГРОБ.ПП Индиеца сигурно го е застрелял с едно малко брадва.