Над три пъти са се увеличили опитите за незаконно влизане у нас

Повече от 90% от задържаните нелегални мигранти са мъже
5
Над три пъти са се увеличили опитите за незаконно влизане у нас
Снимка: БГНЕС

Над 90% от задържаните при опит да влязат в страната ни нелегални мигранти миналата година са мъже. Общо установените чужденци от трети страни без право на пребиваване в страната за периода 1 януари - 31 декември 2021 г. са били 10 799.

От тях на вход на държавната граница - 1386, на изход без регистрация - 1097 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната - 8316 лица. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2020 г. - 3487, се отчита 3,1 пъти увеличение, сочи статистиката на МВР, предоставена на БТА.

За периода най-много са задържаните при опит за незаконно влизане на българо-турската граница - 1058. На границата с Гърция при опит за незаконно влизане са задържани 303 души. От задържаните на вход най-много са гражданите на Афганистан - 40%, Сирия - 32% и Ирак - 7%. От тях 80 на сто са били пълнолетни.

През годината при опити за незаконно излизане от България са задържани 2578 лица. Най-много са били те по границата със съседна Сърбия - 2213. Отчитаното увеличение е 59,3 процента, според данните. От задържаните 1097 души не са били регистрирани в Европейската идентификационна система AFIS, което означава, че те са успели да проникнат у нас, без да бъдат установени от граничните власти.

Сред задържаните на изход на държавната граница преобладават гражданите на Афганистан - 62,3 процента.
 


5
Още по темата: нелегални мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали има ограда от фалшивото ВМРО Атака НФСБ .Битовата има ли кой да е следи .Чувам ,че се пуска газ влизат си вътре по апартаменти без проблеми у късните часове
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ядосвайте комшуто Ердоган че щял да ни пусне мигрантите :)) При бай Тошо първия талибан който е стъпил на БГ територия го правят за секунди на решето,ама сега нали не сме държава а територия..