20 дрогирани шофьори са хванати за денонощие

Спипани са и 26 пияни зад волана
9 дек 2022 19:23, Йоана Цонева
15
20 дрогирани шофьори са хванати за денонощие
Снимка: БГНЕС

В рамките на 24 часа полицията установи 26 водачи, седнали зад волана, под въздействието на алкохол, а осем са отказали тест с дрегер. МВР засече и 20 шофьори, употребили наркотици, а трима отказали да бъдат проверени.

Контрол е извършен над 10 372 моторни превозни средства, както на 13 232 водачи и пътници. За административни нарушения са съставени 2717 фиша и 559 акта.

Още по темата
Акцент в ежедневната полицейска акция е недопускането на пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори.

По метода "линеен контрол" от обобщените данни са установени шестима водачи, качили се зад волана, след употреба на алкохол, както и също толкова шофьори под въздействието на наркотици. Проверени са 3744 МПС, 4228 водачи и пътници, на които са съставени 1021 фиша и 142 АУАН за административни нарушения.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
има преди 1 месец
много за хващане-давайте-но и после ги санкционирайте по закон-никаква прошка-объртаха го тия метили на бащиния
12
1
 
1
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 месец
Милиционерите са престъпници разберете го!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ли пък не ще ги чакат да направят произшествие,за да има наказание...Вие чувате ли се какви предложения давате?!И без това тези дроганти избиха сумати народ все едно сме на война.Трябва да се лекуват,а не коли да карат!Браво,че са ги хванали!
10
0
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 месец
Пробите на пътя за законен рекет!!!!Какво ме интересува Вуте , че е пиян и кара, или Нане че е Хай?! Като си карат без да нарушават нещо, да си карат!Като стане катастрофа, какво значение има дали си пил или не бе?Каква е разликата алоооу?
9
3
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 месец
Закона така е нагласен, че да ви рекетират с пробите по пътя. То е ясно , че хората обичат да пушат и пият, да вземат стимуланти.Искаме да няма проби, а само солени глоби за нарушение!Ами то човек поглъща какви ли не *** с устата си.Глобявайте за нарушение, не за приповдигнато настроение.Узаконен рекет.Ако не правиш нарушения, ако искаш и едно кило кока изшмъркай, какво ме боли *** от това?!Като си караш по правилника всичко е шест!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 месец
Правиш нарушения, понасяш последствия.Пил или не , дрогиран или не , каква е разликата?!Защо са тези излишни глоби и актове , тестове и изкуствено създадени проблеми.Така, че сменяваме закона! Няма да се тества никой, но който причини ПТП си понася последствията!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе стига с това дрогирани бе.
6
1
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 1 месец
Дами и господа, пийте и се дрогирайте, колкото ви душа иска.От моята парламентарна група обсъждаме проектозакон който ще позволява на всеки да употребява, каквото си поиска и каквото може.Единственото условие е като направиш нарушение си понасяш отговорността.Каква е разликата когато си пил или/и си "дрогиран" и караш автомобил и не правиш нарушения от това да ме си пил или дрогирал и пак не правиш нарушения?Няма разлика!Разликата е само в създаването на излишни главоболия и взимане на едни 💸
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак прокарвате фалшивите тестчета а?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом няма извършено нарушение на пътя тогава тестовете са незаконни.
3
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Фашизъм трябва на това чалгаризирано и нахално племе. Терор 24/7 за престъпниците, но и за корумпираните. Да е честна играта.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А полицайте спряха ли да ги тестват, че и измежду тях доста положителни проби имаше
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пътуването по родните пътища вече е като игра на руска рулетка.