Шойбле: Няма лесен път за Гърция

Германският министър се надява страната да има правителство след 17 юни
Обновена: 9 юни 2012 14:28 | 9 юни 2012 14:28,
119
Шойбле: Няма лесен път за Гърция
Гърция живя десетилетия наред над възможностите си, смята Шойбле. Снимка: архив, Reuters
Недопустимо е да се казват лъжи на гръцкия народ, няма лесен път, Гърция живя десетилетия наред над възможностите си и не направи необходимите реформи. 
Това заявява германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за местен вестник.
 
Шойбле изказва надежда, че резултатът от повторните парламентарни избори в Гърция на 17 юни ще доведе до съставянето на едно бързо функциониращо правителство, което да реализира задълженията за оздравяване на икономиката на страната, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. 
 
Шойбле изтъква, че Гърция не е достатъчно конкурентоспособна, за да се сдобие с жизнения стандарт, който гърците основателно очакват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
7
 
! Отговори
Дедо ви преди 12 години
Опитвам се да анализирам и да налучкам диагнозата на доста от коментиращите.КОМПЛЕКС за малоценностЗЛОБА и ЗАВИСТ към съседен народ.АНДРЕШКОВЩИНА и БАЙГАНЬОВЩИНА в комплект.Абре неразумни, комплексирани и *** юроди. Вижте се как живеете бре НЕЩАСТНИЦИ.Мутри,ченгета, физкултурници и турци се гъбаркат с вас вече над 20 години, а вие си избивате злобата и комплексите по съседите.И запомнете едно:ГЪРЦИТЕ СА ГОРД НАРОД ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАССценарий Ран-Ът никога там няма да проработи. Анадън му
50
4
 
7
 
! Отговори
левчев преди 12 години
Българинът е ***. Не си гледа насрания ***, а чака със злорадство да види краха на Гърция. Няма да го видиш, Андрешко, защото там са заложени огромни интереси и пари и големите има какво да губят. Гледай си в празната паница и в скъсаните *** и се опитай да пораснеш. Като гледам какви хора ни управляват започвам да разбирам защо по време на османското иго българите са се наричали гърци от срам и не ги упреквам,понеже сме едни жалки плюнки в момента!
49
1
 
2
 
! Отговори
Левчев преди 12 години
ти мноо си се улял веее
48
3
 
2
 
! Отговори
уу преди 12 години
Немците са ми много интересни в тая ситуация. Седят и гледат изненадани. А именно те са тези, дето набутаха на гърците кви ли не глупости - примерно леопардите (танкове), сума ти инвестиции на немски села в разни гръцки правителствени инструменти... да не говорим за многото стоки пласирани в гърция и немските туристи... кярат здраво, не само от гърците ми и от нас, и от италианците и от испанците, а после - дисциплина, ала-бала, стягайте коланите... *** нема го бъде.
47
3
 
5
 
! Отговори
GR ECONOMIST преди 12 години
Не мога да разбера,защо когато в бурния океан плуват кръвожадните финансови акули си надават гагите от калта червеите,които стават за храна само на малките рибки? Снижете се в калта бре!
46
1
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Май скоро на гърците заплатите им ще се увеличат драстично и ще станат по 500.000 драхми месечно, което е равно на 200 евро.
45
3
 
6
 
! Отговори
До хахаха преди 12 години
Ти кога се върна от Гърция,че ръсиш и мозък?Затъват плавно и по план!Няма вече безплатни лекарства,няма вече допълнителни доходи за миене на ръцете,на дупето и т.н.Но тъй като са много,ама много прости ще гласуват за Ципрас,който им обещава по 1 300 драхми мин.заплата!ХАК ИМ Е!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво г-н Шойбле,най-накрая някой да каже,че царят е гол!45години им тъпкахте гръцмулите на тия простаци.
43
8
 
8
 
! Отговори
левчев преди 12 години
Европа си е преценила, Европа им дала пари...а, на нас няма и да ни даде, какво даваме ние на света - мафия, корупция и ***. Така, че първо българино си оправи своята ***, пък след това критикувай, завистлива твар. И вън и извън Еврозоната Гърция пак ще е добре!
42
7
 
8
 
! Отговори
левчев преди 12 години
- Етнически българи от безпаричие и отчаяние заминаващи на гурбет да чистят ***, да гледат старци, да берат ягоди, маслини, портокали и да ринат обори зад граница - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи ровещи в казаните за смет - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! Погребване на култрурата, образованието и науката - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !
41
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гладен грък поне на плажа може да се излегне, па някоя жива мидичка може да намери да хапне, а немецо като огладнее ще гризка калници на Фолксваген. Щото като излезе Гърция от еврозоната ще преживее една хиперинфлация, ще спре да плаща дълга си и ок, ама баба ти меркел и великийо немец ще им рухне Еврото и икономическите позиции в света, щото само на износа в Европата разчитат.
40
7
 
7
 
! Отговори
левчев преди 12 години
България е стабилна! Вярвайте на правителството - то винаги говори истината! Подкрепяйте властта! НЕ протестирайте - протестирането е забранено! НЕ мислете - мисленето не е ваша работа! НЕ четете и НЕ учете нищо! Вашата работа е да гледате телевизия, да слушате чалга, да пиете ракия, да работите за жълти стотинки, да вземате кредити, да си плащате данъците сметките и дълговете да мълчите и накрая да умрете. Всичко останало е забранено!
39
6
 
9
 
! Отговори
левчев преди 12 години
Аристотелис Онасис беше кажал следното: Докато бях беден никой не ми обръщал внимание и никой не ми е давал на заем дори и един долар. Когато забогатях всичките почнали да ми предлагат заеми и заеми и заеми.....заеми без край! Извода е че бедният и да иска не може да дължи пари защото просто никой не му дава! Така е и с нашата мила родина която има 38 милиарда БВП, докато гърците с 210 милиарда БВП и 15 км брегова ивица са на друго ниво и за това ги финансират!!!!!!!!!!!!!!
38
4
 
4
 
! Отговори
левчев преди 12 години
Каква икономическа криза в Гърция? Поне не пишете глупости за вътрешна консумация!Аз и моите колежки компаньонки, в хоризонтално положение заработваме само за 1 седмица в Гърция, това което заработвахме за цял сезон на Слънчев бряг! Яка пичка,калпав к-р рани!
37
4
 
2
 
! Отговори
левчев преди 12 години
Хахаха, с парите които ще спечеля в Гърция ще стана убавица, а в България от бедност и мизерия ще се превърна в ***. В Гърция ще мина на диета и качествена храна, а не тук да ям л****. Ще си купя и качествени парфюми, пък тук нека селянките се плискат с водичка от мизерия. Що за глупости дрънкаш .
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Достатъчно е да им дават български заплати и пенсии и да ги оставят да оцеляват така, както ние вече 20 години, пък да ги видим разглезените и мързеливи гърци как ще живеят!
35
4
 
19
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Когато гърците са създали европейската цивилизация...--На същите дивотии вярваха и гърците и я докараха до поредния фалит. С фантасмагории не се гради държава и икономика. Гърците в древността никога не са имали държава, а са били един от многото окупирани народи от Римската империя и сега искат да изкарат историята на Рим своя история.Гърците са фалирали финансово и интелектуално. Държат се като ***. Вън от ЕС и еврозоната, но преди това да си платят! Не ги пускаме да избягат! Плащайте.
34
6
 
13
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Крайно време е Гърция да излезе от ЕС и да се присъедини към някой Африкански съюз, където й е мястото. Те и макетата са бавноразвиващите се отрочета на Европа.
33
1
 
4
 
! Отговори
Тома Томов - продълж преди 12 години
трябва да стане по начина, по който трябва- с повече работа, без данайски тарикатлъци, нормално. Сигурно е, че няма да е повече така, както беше до сега. Болезнени , реформите нямат алтернатива. Чесането на езика и боя по клавишите на клавиатурата по показвания до сега начин не допринася за разумното обсъждане на темата. Ако го можеш, Левчев, направи го по интелигентния начин. Иначе намирисваш на платен драскач или малко на психопат ( извинявай!)
32
7
 
6
 
! Отговори
левчев преди 12 години
македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият антични югославяни.