Да приеме ли Европа обратно джихадисти?

Американският президент Доналд Тръмп вчера призова за това
18 фев 2019 12:30, Боряна Павлова
39
Да приеме ли Европа обратно джихадисти?
Снимка: Reuters, архив

Белгийският премиер Шарл Мишел е обсъдил с британския си колега Тереза Мей дал ие възможно страните да приемат обратно в Европа джихадисти от "Ислямска държава", както вчера призова президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Местни медии оттбелязват, че в следващите дни Мишел ще разговаря с президента на Франция Еманюел Макрон и с премиера на Холандия Марк Рюте.

Още по темата

Белгия цели въпросът да бъде решен с общи усилия, уточнява министърът на правосъдието Кун Генс. По неговите думи трябва да бъде намерено решение, което ограничава възможно най-много заплахата за сигурността, предава БТА.

"Очевидно е, че оставането на терористите под надзор е за предпочитане пред тяхното пълно освобождаване", казва Генс. Той пояснява, че дори да бъдат върнати в Белгия, джихадистите незабавно ще бъдат прехвърлени към затвора, защото имат задочно издадени присъди.

Бившият белгийски държавен секретар по миграцията Тео Франкен настоява терористите да бъдат лишени от белгийско гражданство. По неговите думи така ще отпадне необходимостта те да бъдат връщани в страната.

Тръмп призова вчера държавите от Европа да приемат обратно над 800 джихадисти, заловени в Сирия и предупреди, че в противен случай терористите ще бъдат освободени. Тереза Мей е потърсила Шарл Мишел непосредствено след това съобщение от Вашингтон, уточняват медиите.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ги оставят в вонящата турция.
32
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 2 месеца
Бойко Борисоф пак напомня, че му писна вече да моли Брюксел, Вашингтон и естествено Синедриона използвайки близостта си с Натаняху, да ги дадат тези палави дечица на България за да си задоволи нуждите от доктори и адвокати, и най вече да си подобри популацията! Тъй като болшинството са малолетни, ще им се осигури изключително толерантен лагер-санаториум, в който ще има първокласна храна, джим, плувен басейн и най важното - стаи за нетрадиционни. На борба другари с класовия враг - Нацизъм Бг!
31
0
 
3
 
! Отговори
Европейка преди 2 месеца
Да ги изпратят да ги съдят семействата на обезглавените от тях. Либерастките адвокати в Европа и *** правозащитнички ще ги освободят.Един политолог каза,че единственият начин да се победи ИДИЛ е ФИЗИЧЕСКИ да бъде унищожена.
30
0
 
1
 
! Отговори
Врачанин преди 2 месеца
Абе вие луди ли сте, или на луди дрейте носите ..
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Водят на списък 800 престъпници. Проблемът е как ще ги изловят и в коя държава ще ги наказват!
28
0
 
3
 
! Отговори
men преди 2 месеца
в месомелачката и после халал кайма за юродите от саудитска арапингия.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 месеца
Отново се икривяват думите на Тръмп, след като минат през 'лещите' на медиите !
Той е казал че е нужно да бъдат екстрадирани в Европа, за да бъдат съдени, защото има възможност да бъдат освободени, а НЕ ''да бъдат приети'' !
Има съществена разлика !!!
Момента в които осъзнаваш че чрез собствени усилия и любопитство можеш да бъдеш по-добре осведомен отколкото ако се доверяваш на 80% от ''медиите'' ! ( Въпр. момент е настъпил отдавна, особенно за България, но е добра възможност да се отбележи ...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ, или в най-лошия случай - обмяна срещу всички емигранти!
25
1
 
4
 
! Отговори
Накратко казано преди 2 месеца
ТЦ!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не ги убият на място. Съвсем демократично - един контролен в тила. Те как рязаха глави на европейци. Ако америка иска да ги взема и превъзпита. Те имат опит с н3гра и латинос.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ги приема Европа, но без главите.
22
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
сащ ги предават с протокол на асад да ги съди с Европа не се занимаваите аз воина
с никого не искам и не искам и мен да ме въвличат
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
разбира се, нека ги приеме обратно, после нека ги осъди и вкара в затворите. За да могат да обучат още много себеподобни там.
20
4
 
13
 
! Отговори
Темелко преди 2 месеца
Само Израел се справя ефективно с тази ислямисткa напаст. Между другото трябва да се отнеме женевската конвенция за терористи. Ако си терорист и си рязал глави значи нямаш човешки права и трябва да бъдеш разстрелян. Няма никакъв смисъл данъкопладците да плащат за разни тероpяги да лежат в затвора. Знаете ли какви са затворите в Северна Европа? Терористите ще си живеят като в хотел. Нито работят, само ядът, пият и си лежат. Просто ги ликвидирайте. А червените да ревцунят колкото искат.
19
2
 
18
 
! Отговори
факт преди 2 месеца
Защо при Руснаците,Иранците и Сирийската армия няма пленници терористи?САЩ са агресори в Сирия те незаконно се намират там и пазят терористите....
18
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
защо Европа ще приема 800 убии-ци да ги предадат на асад които да се
погрижи подобаващо за тях
17
1
 
19
 
! Отговори
ужас преди 2 месеца
Поредно доказателство кой изпрати терористи в Сирия да колят и бесят,какво доказателство искате още?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ги докарат в софия та да се оженят за гендафите и да прайдват заедно
15
1
 
26
 
! Отговори
Lan преди 2 месеца
Ами ако въведат старото правило - за държавна измяна наказанието да е смърт, да приемат! Приемат, разстрелват, червеите и толкоз - проблемът е решен!
14
3
 
35
 
! Отговори
Евросексуалист преди 2 месеца
Това не са джихадисти, а евросексуални лекари и инженери, които бягат от войната и насилието над жени. Идват в Европа, за да работят, а не да чакат наготово жилища и пари. Също така с радост се включват и в гей парадите.