Три поредни дни Словения не е отчела заразен с коронавирус

Болни в страната са 1468 души
23 май 2020 19:44,
6
Три поредни дни Словения не е отчела заразен с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Словенските власти не са регистрирали през последните три денонощия нито един нов случай на зараза с коронавирус, така че броят на случаите на COVID-19 в страната остава 1468 души, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение, публикувано на страницата на словенското правителство в Twitter.

Още по темата

Досега 106 души в Словения са починали от коронавируса. В словенски болници се намират 19 пациенти с коронавирус, като четирима от тях са в интензивни отделения, предаде БГНЕС.

Във връзка с постепенното подобряване на ситуацията с епидемията от коронавируса в страната, в края на април словенските власти започнаха постепенно смекчаване на ограничителните мерки, които бяха въведени от 16 март.

Словенският премиер Янез Янша обяви край на епидемията в страната на 15 май. В Словения отново работят ресторантите, магазините и други обекти в сферата на услугите. Премахната беше и забраната за пътувания между районите на страната без уважителна причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% от словенците работят в сферата на услугите - хотели, фризьори, ресторанти /туризъм море+слънчевите Алпи/ и само 20% в промишленоста и селското стопанство.Правете си извода защо са толкова привлекателни без короната за туризма.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на словенците! Честито! Дано са верни твърденията, обаче....Три дни поред тестват всеки гражданин на Словения или няма оплакал се в някоя болница? Кое от двете? Гоним статистика, така ли?Ами ето и друга статистика, също толкова достоверна, колкото и информацията в "статията":Брой починали за първо четиримесечие по години в България (данни на НОИ)2017 г. - 40 825 души 2018 г. - 38 603 души 2019 г. - 39 529 души 2020 г. - 37 808 душиКакво, вируса да не би да лекува?
4
3
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
НЕ ЗНАЕХ , ЧЕ ДРУГАРЯ БОРИСОВ ИМ Е МИН.ЧО ПРЕДСЕДАТЕЛ С ТЕЗИ УСПЕХИ !!
3
1
 
10
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Браво! Ето това е добра новина
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да им пратиме генерала - плъшок, ще намери огнище
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Словения е много по-напред във всяко отношение от тикволандия, няма място за сравнение, особено в туризма.