Отдел ще разследва престъпления против финансовите интереси на ЕС

Иван Гешев го обособи във ВКП
3 юни 2020 15:30, Анисия Иванова
28
Отдел ще разследва престъпления против финансовите интереси на ЕС
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор обособи в структурата на Върховна касационна прокуратура специализирано направление за престъпленията против финансовите интереси на ЕС и осъществяването на взаимодействието с Европейската прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Със заповед на главния прокурор, прокурори от отдел 01 "Специализиран" във Върховна касационна прокуратура (ВКП), ще осъществяват връзка с представителите на Европейската прокуратура. Специализирането в тази насока, има за цел създаване на национално ниво на организация за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Прокурорите ще осигуряват необходимото съдействие на европейските делегирани прокурори при бъдещата им работа по делата за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз като измами, присвояване и разходване не по предназначението им на средства на ЕС, както и корупция на служители, отговорни за отпускането и управлението им.

Формирана е и работна група от прокурори от ВКП за преглед и анализ на действащата нормативна уредба и вътрешните методически и организационни актове в ПРБ, с оглед съответствието им с европейските  норми, за осигуряване на необходимата нормативна, методическа и  организационна обезпеченост на взаимодействието между ПРБ и Европейската прокуратура.

С оглед реализиране на приоритетите на Прокуратурата на Република България за превенция, разкриване и наказване на конвенционалната престъпност (т.нар. битова престъпност), в структурата на ВКП са обособени и направления за работа по досъдебни производства за престъпления срещу живота и здравето на гражданите и за престъпления против собствеността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Няма да е трудно преди 3 години
Всеки с Бентли е учил работил цял живот ! Елементарно е.! Чак комисия...:))) няма нужда.
18
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче колегата долу ме амбицира и мен:-ДА,тоя е ДЕФИНИРАН ПСИХАР!!!!..Олиг/офрен и мало-умник.Но е идеалната БУХАЛКА на бухалкаджиите......................Боже,опази България,въпреки всичките ни простотии!
17
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
айде,вързаха си попа и ще е мирно селото им...Сега,след тая "гениална" измишльотина, всички съмнителни далавери на "правителството" ще бъдат ОТКЛОНЯВАНИ от съда към третата "Чрезвичайна комисия",сега наречена от Милиционера "Отдел за разследвания на..."..Разбира се,след като нещата започнат да преминават през въпросния "Отдел",а не през "класическата прокуратура",която има ВСИЧКИ ПРАВОМОЩИЯ и възможности,въпросния "отдел" ще стане "КРАНЧЕТО,ЦЕДКАТА",която ще решава "Това-да,това-не"..
16
0
 
8
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Абе Вие управниците до кога ще си развявате перото?Спрете с тия глупости комисии и тем подобни.Докато не осъдите по е 10човека и да връщат ефект няма.Само се чудите как още да крадете от разни комисии, отдели и др.
15
1
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Ето как един оли-гофрен на националния прокурорски пост, направи сума ти уро-дливи бременности, изпочупи зъбите на хората със Солиана в храната и погреба сума ти хора на възраст, причинявайки им инсулти и инфаркти чрез Солиана, а ВиК кой ще глоби и направо вкара в затвора? И дипломата му е фалшива и купена на тоя вълев който е гешев от снимката, тоталният оли.гофрен с направена такава диагноза и лежи по психиатрии.Какво прави на такъв отговорен пост тогава?
14
1
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Вълев освен с невидимите слушалки на гугъл, които могат да проникват и навътре в ушите, е и с екстремно скъпите холивудски слушалки, които обаче работят само за няколко дена в годината, да се прави на големия прокурор, тоталният тур..ски *** и профан! Невменяем, но не по болест,просто бавноразвиващ се ***--от, толкова му е акъла, защо той да ни бъде националния прокурор,като слушалките правят всичко? Тоя от снимката е вълев. Той е.
13
1
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Тоя от снимката е Вълев с обръсната глава, Вълев е Гешев, Вълев винаги е бил националния прокурор, от халоперидола в храната на всички се уврежда зрението, а от Солиан, който е повече химическо оръжие и най-старото лекарство в психиатрията, което от десетилетия не се използва заради вредата си, та от Солиан се чупят зъби и гният матки необратимо,премазва също имунната система, нанася трайни травми по сърдечната система, предизвиква задух, инсулти и инфаркти, имало го е в десетки пъти предозиране
12
2
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Края на 2015 в цялата страна е имало Солиан,халоперидол, приспивателни, вещества предизвикващи диария, хранителни добавки за покачване на килограми, стабилизатори на настроение, депресанти,заразена кръв, имуноподтискащи без нужната зелена рецепта в храната и водата на всички, в десетки пъти предозировка в десетки грамове,който на каквото попадне,бомбардирали житницата на бг, Вълев е Гешев от снимката с обръсната глава,той е убиецът, ти себе си ли търсиш ко-***-ле?И не само в бг е било така.
11
2
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
Тоя от снимката е Вълев, мръс-ното тур..ско пра-се! С бръсната тиква и без очила, той е и Амет от Пайнера. Учистил с шило по особено жесток начин някакво момиче от Варна преди десет години и остава безнаказан, извадил й окото. Наложило да се кремират обезобразеното момиче. Като си ти и като е полицейско убийство, с каква наглост ми слагаш психотични медикаменти без нужната зелена рецепта в храната и водата и по дрехите на всички? Изключително вредни медикаменти в летални предозировки. И диария.
10
1
 
10
 
! Отговори
бау преди 3 години
Каскетски ще назначи Отдел за разследване на всяка открадната офца от кошарата на бай Гроздан! За всяко престапление - отдел!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното недоносче за замитане и получаване на заплати.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За каскета не е възможно да осъди никой, защото автоматично е обвиняем. При назначените от шиши е така.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскета е настъпил мотиката с 2та крака. Когато му извадят на Мутрата кирливостта, ще е много Веселко. Бацелона, горанчо и мега мн други.
6
0
 
17
 
! Отговори
Клет Каскет преди 3 години
Гешев - налягай си изтърбушения каскет и прочети най-накрая СМСите между Божков и Горанов.Това бягане по тъч линията те кара да изглеждаш като безТопчест ***.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако финансовите интереси на ЕС и на България не съвпадат, на чия страна ще застане г-н Гешев?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев още никой не е осъдил, само високопарни изказвания прави. Дано това се промени.
3
1
 
13
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Един отдел за изследване на арабски приказки от рода на Али Баба няма ли да направиш Каскет? Много хора искат, но нямаш атрибути за да лаеш срещу собствениците ти. Кученце на каишка си ти
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдел за покриване на далаверите
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха. Тоя сам ли ще се гони