Отдел ще разследва престъпления против финансовите интереси на ЕС

Иван Гешев го обособи във ВКП
3 юни 2020 15:30, Анисия Иванова
28
Отдел ще разследва престъпления против финансовите интереси на ЕС
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор обособи в структурата на Върховна касационна прокуратура специализирано направление за престъпленията против финансовите интереси на ЕС и осъществяването на взаимодействието с Европейската прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Със заповед на главния прокурор, прокурори от отдел 01 "Специализиран" във Върховна касационна прокуратура (ВКП), ще осъществяват връзка с представителите на Европейската прокуратура. Специализирането в тази насока, има за цел създаване на национално ниво на организация за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Прокурорите ще осигуряват необходимото съдействие на европейските делегирани прокурори при бъдещата им работа по делата за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз като измами, присвояване и разходване не по предназначението им на средства на ЕС, както и корупция на служители, отговорни за отпускането и управлението им.

Формирана е и работна група от прокурори от ВКП за преглед и анализ на действащата нормативна уредба и вътрешните методически и организационни актове в ПРБ, с оглед съответствието им с европейските  норми, за осигуряване на необходимата нормативна, методическа и  организационна обезпеченост на взаимодействието между ПРБ и Европейската прокуратура.

С оглед реализиране на приоритетите на Прокуратурата на Република България за превенция, разкриване и наказване на конвенционалната престъпност (т.нар. битова престъпност), в структурата на ВКП са обособени и направления за работа по досъдебни производства за престъпления срещу живота и здравето на гражданите и за престъпления против собствеността.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Няма да е трудно преди 1 месец
Всеки с Бентли е учил работил цял живот ! Елементарно е.! Чак комисия...:))) няма нужда.
24
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
обаче колегата долу ме амбицира и мен:

-ДА,тоя е ДЕФИНИРАН ПСИХАР!!!!..Олиг/офрен и мало-умник.

Но е идеалната БУХАЛКА на бухалкаджиите.
...................
..Боже,опази България,въпреки всичките ни простотии!
23
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
айде,вързаха си попа и ще е мирно селото им.

..Сега,след тая "гениална" измишльотина, всички съмнителни далавери на "правителството" ще бъдат ОТКЛОНЯВАНИ от съда към третата "Чрезвичайна комисия",сега наречена от Милиционера "Отдел за разследвания на..."..

Разбира се,след като нещата започнат да преминават през въпросния "Отдел",а не през "класическата прокуратура",която има ВСИЧКИ ПРАВОМОЩИЯ и възможности,въпросния "отдел" ще стане "КРАНЧЕТО,ЦЕДКАТА",която ще решава "Това-да,това-не"..
22
0
 
8
 
! Отговори
Ммм преди 1 месец
Абе Вие управниците до кога ще си развявате перото?
Спрете с тия глупости комисии и тем подобни.
Докато не осъдите по е 10човека и да връщат ефект няма.Само се чудите как още да крадете от разни комисии, отдели и др.
21
1
 
3
 
! Отговори
f преди 1 месец
Ето как един оли-гофрен на националния прокурорски пост, направи сума ти уро-дливи бременности, изпочупи зъбите на хората със Солиана в храната и погреба сума ти хора на възраст, причинявайки им инсулти и инфаркти чрез Солиана, а ВиК кой ще глоби и направо вкара в затвора? И дипломата му е фалшива и купена на тоя вълев който е гешев от снимката, тоталният оли.гофрен с направена такава диагноза и лежи по психиатрии.Какво прави на такъв отговорен пост тогава?
20
1
 
2
 
! Отговори
f преди 1 месец
Вълев освен с невидимите слушалки на гугъл, които могат да проникват и навътре в ушите, е и с екстремно скъпите холивудски слушалки, които обаче работят само за няколко дена в годината, да се прави на големия прокурор, тоталният тур..ски неграмотник и профан! Невменяем, но не по болест,просто бавноразвиващ се иди--от, толкова му е акъла, защо той да ни бъде националния прокурор,като слушалките правят всичко? Тоя от снимката е вълев. Той е.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще започне разследване срещу Главатаря на управляващата шайка, разбойника и разбойничката,която прави данъчните закони?!
Другото е прах в очите на хората - тин-ти-ри-минтири
18
1
 
3
 
! Отговори
f преди 1 месец
Тоя от снимката е Вълев с обръсната глава, Вълев е Гешев, Вълев винаги е бил националния прокурор, от халоперидола в храната на всички се уврежда зрението, а от Солиан, който е повече химическо оръжие и най-старото лекарство в психиатрията, което от десетилетия не се използва заради вредата си, та от Солиан се чупят зъби и гният матки необратимо,премазва също имунната система, нанася трайни травми по сърдечната система, предизвиква задух, инсулти и инфаркти, имало го е в десетки пъти предозиране
17
2
 
3
 
! Отговори
f преди 1 месец
Края на 2015 в цялата страна е имало Солиан,халоперидол, приспивателни, вещества предизвикващи диария, хранителни добавки за покачване на килограми, стабилизатори на настроение, депресанти,заразена кръв, имуноподтискащи без нужната зелена рецепта в храната и водата на всички, в десетки пъти предозировка в десетки грамове,който на каквото попадне,бомбардирали житницата на бг, Вълев е Гешев от снимката с обръсната глава,той е убиецът, ти себе си ли търсиш ко-пе-ле?И не само в бг е било така.
16
0
 
12
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 1 месец
Мамин сладур, като те почна...
15
2
 
4
 
! Отговори
f преди 1 месец
Тоя от снимката е Вълев, мръс-ното тур..ско пра-се! С бръсната тиква и без очила, той е и Амет от Пайнера. Учистил с шило по особено жесток начин някакво момиче от Варна преди десет години и остава безнаказан, извадил й окото. Наложило да се кремират обезобразеното момиче. Като си ти и като е полицейско убийство, с каква наглост ми слагаш психотични медикаменти без нужната зелена рецепта в храната и водата и по дрехите на всички? Изключително вредни медикаменти в летални предозировки. И диария.
14
1
 
10
 
! Отговори
бау преди 1 месец
Каскетски ще назначи Отдел за разследване на всяка открадната офца от кошарата на бай Гроздан! За всяко престапление - отдел!
13
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
A за финансовите интереси на България се грижи нефела горанов... дето не знаеше, че е поел ангажимент да плаща на ес за брекзит (имаше и втори случай на поет от България финансов ангажимент, за който пак не знаеше).
Отделно за качеството му да смята с 500 000 000 грешка.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредното недоносче за замитане и получаване на заплати.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За каскета не е възможно да осъди никой, защото автоматично е обвиняем. При назначените от шиши е така.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдела на Гешев може да разследва само засягане на финансовите интереси на Пеевски и хунтата...
Иначе, престъпления против финансовите интереси на ЕС се надявам скоро да ги разследва Кьовеши, че тя там такива като Боко и Пеевски много ги обича...
Не случайно тя вече заяви че ще работи с прокурори независими от Гешев
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каскета е настъпил мотиката с 2та крака. Когато му извадят на Мутрата кирливостта, ще е много Веселко. Бацелона, горанчо и мега мн други.
8
0
 
17
 
! Отговори
Клет Каскет преди 1 месец
Гешев - налягай си изтърбушения каскет и прочети най-накрая СМСите между Божков и Горанов.

Това бягане по тъч линията те кара да изглеждаш като безТопчест ***.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'фин. интереси на ЕС'

Много общо понятие.
Може да бъде всичко - от строеж на магистрали до ислямизация на европа и облагодетелстване на олигарси.

Щом не давате конкретика, значи няма да е добро.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако финансовите интереси на ЕС и на България не съвпадат, на чия страна ще застане г-н Гешев?