Париж затяга още мерките срещу коронавируса

Късно вечер прекалено много хора са навън въпреки полицейския час
5 ное 2020 12:23, Елка Василева
11
Париж затяга още мерките срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

В Париж ще бъдат въведени още ограничения с цел намаляване на разпространението на коронавируса. Сред тях ще има и изискване все повече магазини да затварят вечерта, заяви кметът на френската столица Ан Идалго, цитирана от Ройтерс.

Новите разпоредби може да доведат до затваряне в 22 ч. на някои магазини, продаващи храна и напитки за вкъщи, уточни Идалго, която говори пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон наложи нова национална карантина, като задължи магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост, да затворят врати.

Още по темата
Хората, които излизат навън, трябва да носят документ, в който се обяснява причината за това.

Остават отворени магазините, продаващи основни продукти и медикаменти.

Властите обаче смятат, че в Париж са необходими нови мерки, защото все още късно вечер навън има прекалено много хора въпреки въведения полицейски час.

Вчера Франция съобщи за 40 558 нови случая на заразяване с коронавируса и за още 385 починали от причинени от него усложнения, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Наполеон I преди 3 години
Най-красивия и величествен град! Vive la France!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40000 случая във Франция, 400 жертви, в България, 4000 случая, 60 жертви. Смятайте. Ще ви помогна Франция условна смъртност 0.01, България 0.015. Това при положение, че реално сме назад в епидемията, защото там положението е много по-страшно и те пропищяха преди нас, че болниците им са пълни. Вадете си изводите за здравеопазването ни. (и да, сметката е условна, защото сравнява заразените днес, със починалите днес, които са се заразили преди около 20 дена и не отчита населението)
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя документ? Кой го "издава", пишеш си го сам, явно? Кой го проверява? Какъв е смисълът? Документ: аз, Гошо, отивам до магазина за бира. Дата:днес.
7
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
*** тулупа е дал 1000 жертви, а франсето- 40 000. Лек ден :)
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробвал съм с болт и гайка.Като затегна много гайката и болта се къса или превърта в резбата!После стават неизползваеми....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На запад се опитват да ограничават заразата, а тук, понеже сме по-умни... ще търсим легла за инфекция, която не се лекува...
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Тулупа за, както и преди си щъка навсякъде без никакви мерки.Проблем за него е само маската от, която се страхува до полуда.
3
3
 
10
 
! Отговори
жу суи Ганьо преди 3 години
Ама не казвайте така, че се разхождат след полицейския час, де! Проваляте хубавата пропаганда, че *** е най-недисциплинираният в целия свят и е виновен за всичко!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хората, които излизат навън, трябва да носят документ, в който се обяснява причината за това."Пред тези мерки дори комунизма изглежда като демократичен режим.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия не питаха ли Баце, че трябва да се спасява най-напред икономиката?