Германия със задължителна регистрация за пристигащи от рискови региони

От 1 ноември цялата територия на България е обявена за рискова
Обновена: 7 ное 2020 18:23 | 7 ное 2020 18:22, Анисия Иванова
16
Германия със задължителна регистрация за пристигащи от рискови региони
Снимка: БГНЕС

Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция от 8 ноември Германия въвежда изискване за задължителна регистрация към влизащите на територията й граждани, които са пребивавали в последните 10 дни преди пътуването в рисков регион. Това съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/.

От 1 ноември Германия обяви цялата територия на  България за рисков регион.  

Регистрацията ще се извършва на следния адрес www.einreiseanmeldung.de, а пътниците ще трябва да носят копие при влизане в страната. Сайтът за регистрация ще бъде активен от 8 ноември 2020 г.

Пристигащите от рискови региони в Германия подлежат на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби за пристигането си и влизането в карантина. Възможно е съкращаване на периода на карантината, но най-рано след петия ден, ако бъде направен тест, чийто резултат е отрицателен.

От българското посолството в Берлин уточняват, че въвеждането на новата разпоредба е в компетенциите на всяка отделна федерална провинция и поради това са възможни различия.

Съветваме българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да  следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност на https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли по-опасна страна от германистан?Едва ли. Немските джохадисти са най-ревностните джихадисти, уличните банди от всякаква измeт по света, са най-лошитте.Забрана на германистанци да преминават територията ни.
10
1
 
4
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Ако идваш от Испания и си българин какво правиме ??? Защо си мислите че ви четат само от България.
9
0
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ама разбира се!Само рефюджитата и войниците на джихада са без регистрация.Тях разните му медийни вируси не ги ловят. Щом чумата я няма в корана, не ги засяга.Те си имат мисия - да освободят света от всички, които не са като тях.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Ако зависеше от мен, такива кухарки като теб бих ги разстрелвал поради дебилност!!Ти си в тежест за човечеството!!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия прави рова което направи Гърция още през юли.Скоро обаче ще стане така че ще бъде отказвана предварителната регистрация на пристигащи от различни страни. Разбирай, бием кепенците.Колкото по-скоро Западна Европа затвори границите за българи толкова по-добре за тях.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно с ограничаване на правата на хората за свободно придвижване решават медицински проблем и как тази т.н. мярка ще помогне за ограничаване на вируса. Това е извънредна ситуация и трябват противоепидемиологични мерки а не политически от сорта регистриране деклариране проследяване и прочие комунистически номера но с нова по страшна сила. Още в соца ми правеше впечатление по студентите им че са ***.
5
2
 
1
 
! Отговори
Гюро преди 3 години
А на пасау що не проверяват никой и на чешката граница е същотоТова което сте написали важи само за летищата!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са сега сороспиите да кажат как през соца не сме могли да пътуваме никъде и колко ужасно е било това...
3
3
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Хайде бе ! Как си в Германия като си в София пред компа?
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора! Аз съм в Германия! Страшно е - обират хората с камиончета! Казваха, че ги пращали на лагери,за д аси подобрят концентрацията ....
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това доведе Беге медиината истерия. И това ще проблем за много пътуващи. Мразя Беге скапаните медии и всякаква истеричноКовидно крещящаизмет