Рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия

Лондон обмисля предпазливо излизане от локдауна
18 фев 2021 15:16, Анисия Иванова
36
Рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия
Снимка: БГНЕС

Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия от януари насам. Проучване на Лондонския имперски колеж показва, че заразяванията са намалели с две трети от началото на локдауна, а в Лондон с цели 80%. Нивото на заразявания обаче все още е високо, подобно на това през септември миналата година.

Въпреки че това са междинни резултати на базата на повече от 85 000 теста на произволно избрани хора, то изводът несъмнено е, че социалното дистанциране и строгите ограничения дават резултати, съобщава БНР.

Ръководителят на проекта професор Пол Елиот коментира, че намаляването на случаите на заразявания е „много окуражителна новина“. Спад на заразяванията се наблюдава във всички възрастови групи. Очаква се скоро премиерът Борис Джонсън да оповести и нови данни за ефекта на ваксините върху разпространяването на вируса преди в понеделник да изложи така наречената „пътна карта“ за „постепенно предпазливо излизане от локдауна“, по неговите думи.

В интервю за Би Би Си професор Елиот заяви тази сутрин, че никой не иска да бъде в локдаун по-дълго време от необходимото, но все още има основания за притеснения, защото въпреки добрите новини нивата на заразявания са подобни на тези от септември и броят на пациентите с Covid-19 в болниците е като през първата пълна на пандемията, така че с облекчаването на мерките трябва много да се внимава. Междувременно бе съобщено, че ново проучване показва, че се увеличава броят на желаещите да работят като медицински сестри, „вдъхновени от саможертвата на персонала на националното здравеопазване“.

Подадени са повече от 60 000 заявления за курсове и обучение за медицински сестри, което е с една трета повече от предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни и същи *** реват, защо нямало достаъчно ваксини, а когато има ни внушават, колко вредни или неефективни са и защо не трябва да се ваксинираме, ...освен с руската ваксина разбира се, която пък изобщо не е кандидатствала за одобрение в ЕС, защото не може да предостави надеждни доказателства за ефективност. Вижда му се края- до месец covid изчезва от ваксинирания Израел, а простоватите ни антиваксъри ще продължат да *** или да пият бира на крак,пред затворените кръчми.
35
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 3 години
НАгло престъпното внедряване на нова техника вкл по програма ДИГИТАЛИЗАЦИЯ вече уврежда тежко големи обеми в Лондон и други ..Променят се РАДИАЦИОННО МУТАГЕННИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ има ОСТЪР ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН СМОГ.АКТИВИРАНИ СА МИЛИАРДИ МАСОВИ УБИИЦИ ЧРЕЗ СРИВ НА ВЪТРЕШНАТА БИОСФЕРНА ОХРАНА В ЗАВОДИ ЧРЕЗ BAD DEATH MUSIC TERROR AND BLАCK AND GREY DEATH ACTIVTORS AND GENERATORS..ДА СЕ БЛОКИРАtПРОДАЖБИТЕ НА СMAРТФОНИ И КАМЕРИ С 5 G Black death and cancer terror generators ..продадени 5 милиона
34
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В Израел не растат, а намаляват. И стига сте манипулирали, който иска да се ваксинира, който не , не. Кое му е доброволното? Аз ще чакам евентуално руската, като цяло тук ще се тътрим на опашката, но това е правило за нас, от векове и то.
33
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Кухи та чак вакуум. Разбира се, като спрат училищата и веригата на вирусчо се къса.Всичко друго е бизнес.
32
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бог да пази Кралицата!!!очакваме продължение..г-н Рюте напуснете несправедливият и лицемерен "съюз"...финансирате мафиоти и престъпници в източна европа с парите на Народа Ви...превръщате Народа си в съучастник финансиращ несправедливости...престъпления...ЕСССР е несправедлив и зависим...обслужва престъпници и олигарси...умират невинни човешки същества...ограбени...унизени...геноцид в 21 век
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са карали и няма и да докарат, мозъкът няма откъде да си го купиш.Само личен лекар с направление и донор за присаждане на мозък.Може и да ти помогне...Обещаха ми с декрет че донора на мозък няма да бъде българин, подейства ми много добре! :)))))))))))
30
0
 
0
 
! Отговори
Ibrjam преди 3 години
I ANGLIA SI IZIGRA ROLJATA BRAVO SEGA SA BRAZILIJA NIGERIA I ..........
29
1
 
0
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Това е пълен идиотизъм. Лъжа и измама.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са карали и няма и да докарат, мозъкът няма откъде да си го купиш.Само личен лекар с направление и донор за присаждане на мозък.Може и да ти помогне...
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Птай личния си лекар къде присаждат мозък......Личният му лекар го посъветва да не търси мозък в България! :)))))))) Не били докарвали от векове! :))))))
26
7
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
На антиваксърите са плоски главите - не земята!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ей, още има ***, които приказват , че няма корона вирус!
24
2
 
0
 
! Отговори
до 22, 23 и другите преди 3 години
Птай личния си лекар къде присаждат мозък.
23
4
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Чрез броя на мултиплициранията всеки рсг тест може да се окаже положителен, а болният - без никаква смптоматика. Така се прави СВЕТОВНАТА ИЗМАМА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМА НЕЗАВИСИМО МЕЖДУНАРОДНО РАЗСЛЕДВАНЕ ПРЕДИМНО НА РСГ ТЕСТОВЕТЕ И ТЯХНАТА МАНИПУЛАЦИЯ.
22
5
 
10
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Добре че е Бат Пенко, че да ви отвори очите. Никак не е лошо човек в критични ситуации да си ползва мозъка по предназначение, но само ако го има. На 20.01. СЗО намали препоръчания брой флуоресценции и така фалшиво положителните PCR тестове намаляват от 90% на 30%. Все пак след като се понаваксинираха англичаните, трябва цифрите са покажат, че от ваксината има ефект. А който иска да знае истината - да види Израел. Над 65% ваксинирани, 3 локдауна и заразените растат. Що така бе Бил Геноцидис?
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е, плоска ли е земята, антиваксове...
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото затвориха училищата. Оттам идват 60%. Всичко останало има много малко влияние в/у обстановката.
19
2
 
5
 
! Отговори
Форумни експерти, преди 3 години
я кажете на англичаните какво да правят, те са се затревожили, че не им се обаждате да им кажете истината.Кажете им да не ползват ваксини, маски, да не ограничават излизанията.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aз пък някак грешно си мислех, че повечето са го минали, ама нейсе от локдауна ще да е :))
17
4
 
14
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Какво спазване на мерките е помогнало бе? Намалили са ct прага на pcr теста както СЗО препоръча преди месец. Колкото по нисък ct праг толкова по малко заразени, колкото по висок от 30 нагоре, толкова повече положителни, но без симптоми и незаразни. До средата на януари го държаха тоя праг навсякъде 40, че и 45 даже. С тоя праг може да си управляват пандемията как си искат. Хора питайте ако ви тестват колко е ct прага на pcr теста ви.