Меркел: Цифрови паспорти за пътуване ще има преди лятото

Три месеца за нужни за удостоверението, обясни германската канцлерка
26 фев 2021 07:00, Петя Славова
157
Меркел: Цифрови паспорти за пътуване ще има преди лятото
Снимка: БГНЕС

Цифровите удостоверения за ваксинация, даващи възможност на хората да пътуват в Европа въпреки пандемията от коронавирус, вероятно ще бъдат налични преди лятото, заяви днес германската канцлерка Ангела Меркел след виртуална среща на лидерите от Европейския съюз, предаде, БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Всички се съгласиха, че се нуждаем от цифрово ваксинационно удостоверение", каза Меркел на пресконференция.
По думите й Европейската комисия ще има нужда от около три месеца, за да създаде техническата основа за подобни документи.

Още по темата

Трябва да се подготвим за ситуация, при която ще се наложи постоянно да се ваксинираме през идните години заради новите разновидности на вируса, заяви тя.

Според нея е необходимо в краткосрочен план да се увеличи капацитетът за производство на ваксини.
Меркел каза, че френският президент Еманюел Макрон е предложил Г-7 да дари още дози ваксини за медицинския персонал в Африка.

По думите й в определени случаи се налага да бъдат въведени ограничения по границите. Ще направим всичко възможно, за да намалим проблемите за пътниците и превоза на стоки, заяви тя.

Меркел каза, че за момента не очаква въвеждане на контрол на границата с Франция при департамента Мозел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото пътувахме при Кумонизма, толкова ще пътуваме и при Демокрацията !
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После по време на Кумонизма сме нямали право да пътуваме , а сега при ЕС, какво е ??? Всяка власт си намира свой доводи за да си на кайшка !
133
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До да,да ама неВелика е,нали?..Според мен колкото и малко да бъде образован един човек,то той задължително трябва да е прочел някои Велики книги!-Като Библията....Също и "европейската библия"-въпросните "Приключения на Швейк"..Както и ЕДНА поне от нашите "библии"-напр. "Записките по българските въстания"....има и много други,в това число и "Параграф 22",но защо имам чувството,че съвременния човек,особено младия,бяга от четенето на книги като от чума?!
132
0
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...triabva da se organizira saprotiva ! Stiga sme se vaikali po forumite ! Za svobodata se voiuva i sled tova se pazi ! V protiven sluchai ti (ni ) ia otnemat ...."demoNokratichno" kakto zabeliazvat niakoi ot nas ! Ne se lajete ,che chrez izbori neshtata se promeniali !!! V Amerika ni go dokazaha nagledno !!! Znachi ostava samo chrez otvoiuvane ot tezi ,deto sa si prisvoili pravoto da ni ia otnemat !!!
131
0
 
1
 
! Отговори
ох преди 3 години
На това бабе Мечка да му влезе в двора!!!
130
0
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...VSICHKO SE SLUCHVA SEGA ! V REALNO VREME ! Kak e vazmojno da ima tolkova zombirani masi ot hora ,che da ne vijdat kak vseki den im se namaliavat (ogranichavat ) pravata ot shepa samozabravili se liberalni "demokrati " -globalisti ,koito imat za tsel da imat absoliutna vlast nad horata i da pritejavat vsichkite prirodni bogatstva ! Tova e litseto na liberal-demoNokratichnia Nov Svetoven Red (absoliutna vlast nad vsichki ) !!!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизъм в действие! Още ли се съмнявате в намеренията им?Европейските ценностти са търговията, търговията и пак търговията. Тази е основата на съюза, такива са и надстройките му! Каквото и да говорят, всичко правят за пари - нашите пари...Знаем какво да правим, знаем как да го направим, но ни е страх и ни мързи. А и всеки се надява, че ще му се размине. Няма да стане! Един по един, един по един - на опашка за ежедневната доза...Дано да съм лош пророк.
128
0
 
4
 
! Отговори
до ИРА преди 3 години
Така ще е докато не ги изритаме.
127
1
 
8
 
! Отговори
Университета преди 3 години
Не може ли още ограничения? Аз предлагам да пътуват само хора с висше образование. И да полагат тест за езика в страната дестинация. Може онлайн. може пред учебен център. Така ще е справедливо, а и няма да има само пред болниците опашки..
126
1
 
3
 
! Отговори
Нахалство преди 3 години
До АнонименАма тя още ли ще се явява на избори? Цял живот ли ще я избират? то ангели да бяха, и те ще се самозабравят...
125
1
 
15
 
! Отговори
ира преди 3 години
До ББЦенностите , Ренесанса, великите хуманисти, ярките личности на Европа останаха в миналото. Това е една бездушна чиновническа клика, която се взима за висш морализатор. Като се почне от вечната госпожа на снимката, и се стигне до нахилената тарикатка Мичето Габриел, това завладя Европа, подмени идеите, и командва безапелационно.
124
1
 
17
 
! Отговори
Рабле преди 3 години
А хилядите мигранти, тях прегледаха ли ги? Явно възвишените европейски ценности са са залязали. И какво ще стане с тези, които няма да имат паспорт защото са хронично болни? За тях оградено място в резерват ли ще има?
123
1
 
18
 
! Отговори
ира преди 3 години
Това е зловещо. А печатче на ръката, кога? Хората се делят на нормални и не, на здрави и болни. Разделени магазини, автобуси, училища за неваксинирани? Къде отиде Одата на радостта, ренесансовите идеи, европейската цивилизация и хуманност?
122
1
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 131То това си и идва още малко по изотгоре на тая хухавела! И тя слушка какво и се нарежда! Проблем е, че ще трябва да правят нещо при поредната мутация на вируса или при "пускането" на следващия ужасен, страшен.....вирус или каквото ще е! Може вече и да са го измислили и решили! Явно е недопустимо народонаселението да шминдиросва безконтролно навсякъде по земята! Контрола на масите е целта на заигравката!
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато почна да се говори за тези паспорти няколко пъти писах че това всъщност не е предложение на Гърция и техния премиер. Сега изясни ли ви се кой всъщност натиска за тези паспорти?
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не се знае още дали ще дават имунен отговор поне за 1 година. Това за цифровите паспорти е замислено с друга цел. Няма как да ме накарат да повярвам, че на всеки 6 месеца или 1 година ще дават паспорти за ваксинирани. Щом при реално преболедували често не се образуват антитела и хората се заразяват повторно, а учените вече говорят за хроничен Ковид - КАКВА ЦИФРОВИЗАЦИЯ искат да правят? Няма логика от научна гледна точка. Или това е преброяване на о.в.ц.е...те??????
119
1
 
6
 
! Отговори
агатангел преди 3 години
До Анонимен Ще мине драги...ще мине и още как!!! Залага се на най-първичния страх...страхът от смъртта! Ако нямаш християнско разбиране за смисъла на живота и смисъла на смъртта...не цифрово паспортче,ами и чип на дясната ръка ще си сложиш...само и само да си телесно жив..а духовно мъртъв.
118
1
 
22
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
"Трябва да се подготвим за ситуация, при която ще се наложи постоянно да се ваксинираме през идните години заради новите разновидности на вируса, заяви тя."Дойдохме си на думата за доброволното ваксиниране. Остава само значки и газови камери за тези които не искат. И да се стреля на месо по границите, ако ги преминават без да са си наляли нектара във вените,
117
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
всеки може да провери в интернет ценностите с които бе създаден ЕС...и да си направи сметката до къде ни доведоха...тотално предателство...Справедливостта и Законноста са ценност...парите ви не са ценност отдавна...купете си безсмъртие моля!!!Аденауер,Шуман,Бех,Чърчил,Байен,де Гаспари,Халщайн,Мансхолт,Моне,Спинели...Силен,Справедлив и Солидарен Съюз...зависими офшорни алчни калинки сте...авери с мафиоти и престъпници...Бог да пази Кралицата!!!
116
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
наистина не мога да повярвам...Народите на ЕСССР нямаха маски г-жо,нямат ваксини заради зависимите ви политики...умират невинни хора...вие за паспорти...за чипове...кого ще чипирате...мъртвите ви сънародници ли???невиждан позор...отклонявате вниманието на хората,прикривайки безпомощността до която доведохте ЕСССР...погребенията на близки и приятели са реалност...умращите ни близки по стълбища в болници финансирани и строени с нашите пари...доктори чието образование сме финансирали...геноцид!!!