Австрия изтегля от употреба партида на АстраЗенека

Това се прави след случаите на тежки усложнения
8 мар 2021 08:03, Елка Василева
40
Австрия изтегля от употреба партида на АстраЗенека
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 6 000 дози, неизползвани в Австрия от една партида, се изтеглят от употреба след двата случая на тежки усложнения, единият от които с летален изход, получени след поставяне на ваксина на АстраЗенека, Ваксинирането с АстраЗенека обаче продължава.

Още по темата

По информация на Федералната служба за сигурност в здравеопазването /ФССЗ/ всички институции, които прилагат ваксината, Червен кръст, болничните заведения и Лекарската камара са информирани за превантивната мярка.

От тази партида вече са използвани 37 000 ваксини. Няма данни за други тежки съпътстващи симптоми, които се отнасят за тази партида. Превантивно обаче е изтеглена от употреба партидата АБВ 5300 на АстраЗенека след съобщението за два случая на тежки смущения в съсирването на кръвта, вследствие на което е починала 49-годишна жена, а 35-годишна е получила белодробна емболия, но се намира в процес на оздравяване. Властите са предприели разследване за изясняване на случаите.
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом е английско не ми го хвали. Някой да се сеща за нещо свястно правено от англичани в последните 10 години?
38
3
 
5
 
! Отговори
NB преди 7 месеца
Asrta Zeneca на Оксфорд е най-калпавата ваксина, откога ви го казвам???Води до рак на матката и други болести!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Tonita-7 преди 7 месеца
Очакваше се!Не съм изненадана!
36
3
 
4
 
! Отговори
Тенет преди 7 месеца
Ами след 5 години пиене на гроздова щетите ще са повече отколкото на тази ваксина. Та не мога да разбера какви последствия очаквате. Туко виж някой започнал да говори на 5 езика
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно и тук може да има...не не казват ,астра менте бря
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са само някои краткосрочни прояви, по ме тревожат тези които ще се появят след 5-10 години, то си има не случайно ред в тия изпитвания, само дето вируса за този срок ще е изчезнал та бързаме да осребрим присъствието му
33
2
 
9
 
! Отговори
Гошо Топалов преди 7 месеца
Няколко имунилози и лекари в Австрия и Германия предупредиха много настоятелно още преди няколко месеци за възможни сериозни проблеми с кръвосъсирването след ваксинацията с тез вакси. Ама кой да ги слуша, бройка на май му ни зираните се гони на в с я к а цена.
32
1
 
14
 
! Отговори
.......... преди 7 месеца
Може да се получи усложнение от ваксините, но може и да се стигне до тежко протичане на заболяването, ако не е ваксиниран човек. Труден избор, но всеки трябва да прецени за себе си и ако има съмнения да се консултира с лекар за своето здравословно състояние.И в двата случая паниката не е решение. Малко по-спокойно, защото реално и на улицата и вкъщи никой не е застрахован.
31
14
 
10
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 7 месеца
''Сложили 35000 ваксини една умряла (неясно защо) друга се разболяла, но ще се оправи. Ако същото число се бяха разболяли от коронавирус колко щяха да умрат? Ако сметнем 1% колко излиза? 350 човека?''Само че май не е едно и също да умреш от вирус и от ''лекарството'' против вируса !?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не само това. Работели са в един и същи дом за възрастни хора.
29
1
 
14
 
! Отговори
славянин преди 7 месеца
Двете жени са медицински сестри - за сведение!
28
18
 
4
 
! Отговори
Коко преди 7 месеца
Сложили 35000 ваксини една умряла (неясно защо) друга се разболяла, но ще се оправи. Ако същото число се бяха разболяли от коронавирус колко щяха да умрат? Ако сметнем 1% колко излиза? 350 човека?
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 19Партидата е АВV 5300. Как пък можа да си помислиш че ползват кирилска сигнатура? Ходи се прегледай докато е време, че си почнал съвсем да изкукваш.
26
5
 
24
 
! Отговори
жалко преди 7 месеца
Тепърва започват случките. Овцете не им пука, така че няма защо да спират.
25
3
 
24
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
няма нищо, наш Боко ше се нареди да вземе отказаните партиди и ще ги раздаде тук н ахората и ще свършат като топъл хляб. Няма да станат зян!
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ааа ми то тая ваксина остана само за българи и украинциамериканските колониивсички гербави шебеци марш на ваксинация с астра зенека
23
6
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ОХ , ЧЕ МИ Е КЕФ!!!ТЕЯ С ПЛАКАТИТЕ ДЕТО ПИШЕ: ВАКСИНЕН ЕКСПЕРИМЕНТЩЕ СЕ ОКАЖАТ ПРАВИ!!!
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте ги на назе,щото ние сме железни и даже с голи задници таралежи мачкаме!Без медаже моеме да ги поемем,ако има нужда!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още от самото начало ви казах ако имате проблеми със кръвосъсирването да не си слагате ваксина! Тя кара организма да произвежда определен белтък, който пречи на кръвосъсирването и може да е опасна ако взимате антикауголанти! Не пийте аспирин поне 10 дни преди ваксината и поне 28 след нея! Бас държа, че жената е била на лечение с лекарство разреждащо кръвта или е носител на гена, отговорен за хемофилията!
20
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега четох статия за расизма при ваксинацията - как черните и азиатците не се ваксинирали в UK защото нямали доверие на ваксините - та и в наше село така. Куцо и сакато бяга от ваксината кой чул недочул, няма значение по добре да си карат вируса. *** народ, какво да се прави.