ЕС очаква цифровият "зелен сертификат" да влезе в сила от 1 юли

Ще помогне за възстановяване на пътуванията в Европа лятото
21 май 2021 07:32, Ния Христова
45
ЕС очаква цифровият "зелен сертификат" да влезе в сила от 1 юли
Снимка: Pixabay
Европейският парламент очаква, че цифровата карта за коронавирус ще влезе в сила в Европейския съюз на 1 юли. Това заяви ръководителят на Комисията по граждански свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар, цитиран от БГНЕС.
 
"Имаме график, това споразумение все още трябва да бъде гласувано от Комитета за граждански свободи и одобрено на пленарната сесия на Европейския парламент. Очакваме сертификатът да влезе в сила до 1 юли", каза той.
 
Европейският парламент и държавите-членки на ЕС постигнаха сделка относно сертификат за COVID-19, който ще помогне пътуванията в Европа за летния сезон да се възстановят, предаде АФП.
 
Сделката ще позволи на всеки, който живее в 27-те държави членки, да може да получи цифрова здравна карта, която изпълнителната власт на ЕС нарича "зелен сертификат", за да покаже своя ваксинационен статус, резултатите от тестовете за COVID-19 или дали те са се възстановили от коронавирусна инфекция.
 
Окончателното одобрение на документа предвижда гласуване от депутатите на ЕП за влизането му в сила на пленарната сесия на 7-10 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Няма да пътувам навън и това лято. То пък ще е една почивка - постоянен тормоз с мерки, маски, глупости и т.н. Няма да се ваксинирам пък! Овцете нали ги ваксинират?
20
1
 
0
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
има ли банкстерска хазароромска мафия ?
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 20Нямa дa имa крaй! Aкo нe e кoрoнaвируca щe e нeщo другo! Цeлтa e тoтaлeн кoнтрoл нa чoвeцитe!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кфо ми дреми
17
2
 
10
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 2 години
по същия закон искам и сертификат за всички болни от СПИН тогава. Защо болните от СПИН да имат повече права тогава?Ще зема да напиша една песен "Вятъра на Промяната 2" ще стане хит след време
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За децата пак ще искат тестове. У нас влизат без тест до 5 г възраст, на 5 г и 1 ден със тест! И? Вие сте с паспорт, децата ви не! Ще им се бъркат в носа и пак ще чакате на опашка! Или ще одобрят ваксина, която не е изпитана върху деца и ще ви принудят да им я сложите!И с това ли сте съгласни?
15
1
 
19
 
! Отговори
аФстралиискиЕдиот преди 2 години
такъв сертификат нарушава основни права докато не осигурите БЕЗВРЕДНА ваксина.........fuck0ff.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаЗлобата ти е адски неуместна! Нали разбираш, че това нарушава права! Аз имам всички ваксини, че и 10 отгоре, понеже пътувам много. Но съм жена под 40 и имам склонност към кръвоизливи. Лекаря ми не ми позволява да си сложа тази ваксина, препоръчва ми да изчакам още. Нали разбираш, че ще трябва да плащам като луда за тестове, просто защото ваксините са скапан направени. А жените на 30? На 18 г, те какво правят? Ще пътуваш без приятелката си ли? А детето ти? И на него ли ще сложиш вак
13
5
 
6
 
! Отговори
др0гаре иде0те преди 2 години
без ваксина нЕма чужбина.
12
1
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
с Ебола-Заир може да пътуваш, щото било расизъм, но със Сезонен Грип - не!
11
1
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
При условие, че има далеч по-опасни заболявания да ми издават сертификат за настинка, който щял да ми 'помогне' при пътуване...И какво излиза, че болшинството правителства обслужват едрия бизнес. Никога не е ставало въпрос за нечие здраве или нещо такова. Ще абонират масово населението за ваксина, която не е нужна на поне 1/3 от хората, да не говорим, че не е ясно колко е безопасна..
10
0
 
11
 
! Отговори
А Защо преди 2 години
не е Жълт?!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На плебса му е до цветен сертификат. Ще въведат корпоративни визи.Това искат. На гащници се нагледаха.
8
1
 
16
 
! Отговори
Сандо Кан преди 2 години
До До пиян мистикНе е луд, просто е охрана нощна смяна. Сутрин след работа се напива с ракия и пише простотии тука. После ляга да спи, и така до утре сутрин. Не му обърщайте внимание.
7
2
 
7
 
! Отговори
До пиян мистик преди 2 години
Моът,ти си природно ограничен,нали?От дом ли пишеш?Карлуково?
6
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 2 години
Нямат право да нарушават гражданските ни свободи!
5
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До .... === Ти тези права търсеше ли си ги при бай Тошо правешкия :)))
4
11
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Спокойно другаре! Тази новина не е за вас. Вие сте бедни, гладни и жадни, пари нямате и за един хляб. Геноцидът на Бойко ви направи да бъркате по кофите, а другаря Фигурант ще възстановява поне още 10 години България, докато станем просперираща нация с огромни заплати като в Джуджистан :))) Тази статия е за хора с пари, които пътуват в чужбина по работа или ходят на почивки в чужди държави
3
3
 
41
 
! Отговори
.... преди 2 години
Това е удар по едно от най-важните права на човека - свободата на придвижване!И сега кажете, че не идва новия фашизъм...
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
откакто дойдоха комунистите отново на власт все повече ограничения на правите и свободата на хората почнаха да налагат, воня им се носи из цялата държава -воня на марши