Меркел: Бих искала да пише, че не съм била мързелива

Германският канцлер е известен работохолик
22 май 2021 13:21, Ния Христова
71
Меркел: Бих искала да пише, че не съм била мързелива
Снимка: БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел управлява Германия в продължение на 16 години по време на четири канцлерски мандата и поредица от европейски кризи и дипломатически предизвикателства. Меркел изрази надеждата си, че историята никога няма да я помни като мързелива, предаде Франс прес.
 
На форум, организиран от германска медия, тя беше попитана какво би искала да пише за нея в книгите по история. Меркел каза: "Бих искала да пише, че не съм била мързелива".
 
66-годишната канцлерка е известна като работохолик, както и с това, че не се подава на умората по време на дипломатически маратони, на продължаващи до среднощ европейски срещи на върха и на преговори. 
 
През 2015 г. например тя участва в 16-часови преговори в Минск, продължили цяла нощ и посветени на прекратяването на огъня в Източна Украйна. Непосредствено след това се включи в двудневна европейска среща на върха, посветена на гръцката дългова криза. След това тя сподели, че може да изкара дълго време без сън, но в даден момент все пак й се налага да си поспи.
 
Канцлерката обяви, че ще се оттегли от властта след изборите на 26 септември. По време на форуа изтъкна, че методът й на работа включва създаване на връзки и разрешаване на конфликтите по пътя на дискусиите за разлика от други, които предпочитат да нагнетяват напрежението, докато накрая се стигне до експлозия.

71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Бау преди 6 месеца
Няма ли още от същите да ни докарал дърти?
38
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 6 месеца
Ще пишеМ, ЧЕ българите Ни ЗА РОБИ И даде изключителни права на дивите маймуни от махалите. БЛЪСКАМЕ ДА ГИ ХРАНИМ И РАЗМНОЖАВАМЕ. ЩЕ ПИШЕМ, ЧЕ ЕС, БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАБА МЕРКЕЛ СЕ ПРОВАЛИ В ИНТЕГРАЦИЯТА НА ТЕЗИ, КОИТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ИТЕГРИРАТ!!! Пълен провал!!
37
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 6 месеца
Недей пита, че не знаеш какъв ще дойде... ...дет' се вика, от нов началник и от малко пpace, не се знае каква cви'ня ще излезе !
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тая кога ще си маха че да дойде някой свестен човек на нейно място
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направи за Германия колкото Бойко за България - алес тот.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
не е мързелива,но внушенията и лъжите ви са
33
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
Естествено че не е мързелива!!....!Скъса си тлъстия гз да вкарва едни такива...от "Небелеия" континент..А за това се изисква особена упоритост..или по нашенски:-инат..Та освен че е "работохолик",тя е и упорита..Явно девиза й е..:-"И жъ съ на..СЕ? рем,но нема да са изложим"..Той и братчеда й Долфи мислеше че Историята ще го запомни като "Най-великия",но...едва го разпознаха по обгорените му зъби..
32
1
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 месеца
Един ден Меркел ще си признае защо отвори границите на Германия за 1 милион хора без документи. И защо същите могат да пристигат без документи, а не могат да бъдат екстрадирани поради липса на документи.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая яловица народи 1,5 милиона мюсулмани в ЕС!
30
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Щерю, дай линк да видим.
29
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Като млада се е снимала в порно филми баба Меркел...
28
0
 
8
 
! Отговори
добре дошли преди 6 месеца
е няма да пише че си мързелива , но задължително трябва да пише че съсипа Европа !
27
0
 
9
 
! Отговори
Психиатър преди 6 месеца
Ще пише долна бездетна баба сатанистка, която погреба Германия и Европа. Само ще трябва да пресметнем за смъртта на колко милиона души е отговорна и да го добавим. Изведнъж всичките не-човеци, които са "лицето" на налагащите Новия Световен Ред, започнаха да се рекламират по медиите и да се правят на хора. Но когато Душата ти е черна и обладана от Рогатия, ти не си човек. Споко все още има място в казана! Impfen macht frei!!!
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия е свсе по -ярка роля в межд.полигика.Обедини Европа и не не отстъпи на английските номера.Пред Сащ се държи равностойно и Америка уважи това.Спря и руската агресия в Украйна,колкото и Москва да се прави на ударена.Германия и новия райх са тук.21 век сме.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, верно хортува! Вложи цялата си енергична работа в опита си да унищожи Германия и Европейския Съюз. В една нормална държава ще бъде осъдена до живот
24
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Вижте всички новини от днес.Някоя от тях ВАЖНА ЛИ Е?А от вчерашните?ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Сега, това ВАЖНО ЛИ Е?Дори НЯМА НОВИНА ТУК!!!!!А ВАЖНИТЕ НЕЩА?????????????????
22
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
КУЛТ към ЛИЧНОСТТА
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Меркел добра или лоша остава като канцлерът опълчил се на Сащ в много отношения.Не преви глава бито пред Тръмп нито пред Байдън.Това наистина полага основите на една еманципация на немците след ВСВ.Като лош епизод остава ислямизацията,но явно Германия има нещо впредвид за в бъдеще.Не бих дал лоша оценка,напротив.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Меркел да беше взела пример от автоимдустрията на Германия която 120 години предлага автомобили за мързеливци и работохолици ,която автоиндустрия е на принципа, накарай мързеливия на работа да те научи на акъл