Меркел: Бих искала да пише, че не съм била мързелива

Германският канцлер е известен работохолик
22 май 2021 13:21, Ния Христова
71
Меркел: Бих искала да пише, че не съм била мързелива
Снимка: БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел управлява Германия в продължение на 16 години по време на четири канцлерски мандата и поредица от европейски кризи и дипломатически предизвикателства. Меркел изрази надеждата си, че историята никога няма да я помни като мързелива, предаде Франс прес.
 
На форум, организиран от германска медия, тя беше попитана какво би искала да пише за нея в книгите по история. Меркел каза: "Бих искала да пише, че не съм била мързелива".
 
66-годишната канцлерка е известна като работохолик, както и с това, че не се подава на умората по време на дипломатически маратони, на продължаващи до среднощ европейски срещи на върха и на преговори. 
 
През 2015 г. например тя участва в 16-часови преговори в Минск, продължили цяла нощ и посветени на прекратяването на огъня в Източна Украйна. Непосредствено след това се включи в двудневна европейска среща на върха, посветена на гръцката дългова криза. След това тя сподели, че може да изкара дълго време без сън, но в даден момент все пак й се налага да си поспи.
 
Канцлерката обяви, че ще се оттегли от властта след изборите на 26 септември. По време на форуа изтъкна, че методът й на работа включва създаване на връзки и разрешаване на конфликтите по пътя на дискусиите за разлика от други, които предпочитат да нагнетяват напрежението, докато накрая се стигне до експлозия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Няма ли още от същите да ни докарал дърти?
34
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ще пишеМ, ЧЕ българите Ни ЗА РОБИ И даде изключителни права на дивите маймуни от махалите. БЛЪСКАМЕ ДА ГИ ХРАНИМ И РАЗМНОЖАВАМЕ. ЩЕ ПИШЕМ, ЧЕ ЕС, БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАБА МЕРКЕЛ СЕ ПРОВАЛИ В ИНТЕГРАЦИЯТА НА ТЕЗИ, КОИТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ИТЕГРИРАТ!!! Пълен провал!!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая кога ще си маха че да дойде някой свестен човек на нейно място
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направи за Германия колкото Бойко за България - алес тот.
31
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Естествено че не е мързелива!!....!Скъса си тлъстия гз да вкарва едни такива...от "Небелеия" континент..А за това се изисква особена упоритост..или по нашенски:-инат..Та освен че е "работохолик",тя е и упорита..Явно девиза й е..:-"И жъ съ на..СЕ? рем,но нема да са изложим"..Той и братчеда й Долфи мислеше че Историята ще го запомни като "Най-великия",но...едва го разпознаха по обгорените му зъби..
30
1
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Един ден Меркел ще си признае защо отвори границите на Германия за 1 милион хора без документи. И защо същите могат да пристигат без документи, а не могат да бъдат екстрадирани поради липса на документи.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая яловица народи 1,5 милиона мюсулмани в ЕС!
28
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Като млада се е снимала в порно филми баба Меркел...
27
0
 
8
 
! Отговори
добре дошли преди 2 години
е няма да пише че си мързелива , но задължително трябва да пише че съсипа Европа !
26
0
 
9
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Ще пише долна бездетна баба сатанистка, която погреба Германия и Европа. Само ще трябва да пресметнем за смъртта на колко милиона души е отговорна и да го добавим. Изведнъж всичките не-човеци, които са "лицето" на налагащите Новия Световен Ред, започнаха да се рекламират по медиите и да се правят на хора. Но когато Душата ти е черна и обладана от Рогатия, ти не си човек. Споко все още има място в казана! Impfen macht frei!!!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия е свсе по -ярка роля в межд.полигика.Обедини Европа и не не отстъпи на английските номера.Пред Сащ се държи равностойно и Америка уважи това.Спря и руската агресия в Украйна,колкото и Москва да се прави на ударена.Германия и новия райх са тук.21 век сме.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, верно хортува! Вложи цялата си енергична работа в опита си да унищожи Германия и Европейския Съюз. В една нормална държава ще бъде осъдена до живот
23
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Вижте всички новини от днес.Някоя от тях ВАЖНА ЛИ Е?А от вчерашните?ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Сега, това ВАЖНО ЛИ Е?Дори НЯМА НОВИНА ТУК!!!!!А ВАЖНИТЕ НЕЩА?????????????????
21
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
КУЛТ към ЛИЧНОСТТА
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел добра или лоша остава като канцлерът опълчил се на Сащ в много отношения.Не преви глава бито пред Тръмп нито пред Байдън.Това наистина полага основите на една еманципация на немците след ВСВ.Като лош епизод остава ислямизацията,но явно Германия има нещо впредвид за в бъдеще.Не бих дал лоша оценка,напротив.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел да беше взела пример от автоимдустрията на Германия която 120 години предлага автомобили за мързеливци и работохолици ,която автоиндустрия е на принципа, накарай мързеливия на работа да те научи на акъл
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е нищо да не пише.
17
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Меркел, след този погром над държавите ни под немско управление в последните 30 години германците нямате никакво право да имате държава. По най- подъл начин Вие отово окупирахте заедно с братовчедите Ви по хазарова линия турците Алзас и Лорейн. Този път трябва да си тръгнете завинаги от нашите земи. Германци,турци и руснаци сте злото в света,Меркел. А за това,че ни окупирахте през Втората Световна Война ,принуждавайки ни да подпишем пакта сте длъжни да плащате репарации докато сте живи. См.рт !
16
0
 
4
 
! Отговори
какви кахъри! преди 2 години
Сравнение с по-голямото зло, което ще заеме мястото й след няколко месеца си е направо лeнтяй!!