2/3 от швейцарците одобриха еднополовите бракове

Двойките вече ще могат да осиновяват деца
26 сеп 2021 23:00, Нели Христова
100
2/3 от швейцарците одобриха еднополовите бракове
Снимка: БГНЕС

Швейцарците одобриха на референдум еднополовите бракове.

Почти 2/3 от гласоподавателите подкрепиха правителственото предложение "брак за всички". Против него категорично се обявиха църковните и консервативните среди в швейцарското общество.

В Швейцария съжителството между еднополови двойки е разрешено от 2007-а, но много от правата им бяха отнети.

Еднополовите двойки вече ще могат да осиновяват деца. Страната беше от последните западноевропейски държави, в които еднополовите бракове не бяха разрешени.

 


100
Още от ЕС
Кого избра Германия за заместител на Меркел?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е проблема до брака, съжителството и даже осиновяването. Проблемът е да не пуснат тия с оцъклените погледи и насила усмихващи се в детските градини и училищата. За това е битката, а то биологично си има едни 1-2%, които са си хомосексуални и няма нищо лошо в това.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Tотален морален и ценностен провал на 64,1% от нацията.
71
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Швейцарците и чехите са си женски полов орган. Лошото е, че за 30 години демокрация ние и това нече те сме.
70
3
 
9
 
! Отговори
Извратеняци преди 3 седмици
И тия се изпедерастиха и джендъросаха. Поредния пирон в ковчега на Бяла Християнска Европа, и Сорос харесва това. Русия, Полша и Унгария останаха последните ни надежди..
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До николайчо - Сираците живеят в приемни семейства докато им намерят родители, а не в сиропиталища т.е. твоят аргумент отпада. Естествено, че дете отгледано от обратни ще има някакви проблеми. Я ми кажи защо им е на 2-*** мъже да отглеждат дете, след като мъжете нямаме майчин инстинкт.
68
8
 
2
 
! Отговори
николайчо преди 3 седмици
До 67Ако бракът е съюз с цел създаване на деца, това означава, че трябва да се забрани на двойки, които не могат да имат деца да се женят. Не мисля, че и това е много убедителен аргумент. В частта с нанасяне вреда на 3-та страна - ако някой докаже и аргументира убедително, че за дете е по-добре да живее в сиропиталище, отколкото в гей семейство, вероятно бих се съгласил с теб, но не мисля, че доказателствата те подкрепят в тази позиция.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До николайчоТочно там е въпроса, че никой не ограничава гейовете, те или по-скоро милиони НПО-та си търсят причина да негодуват и по край това да си пълнят джобовете. Защо им е гейовете да се женят? Брака е съюз между мъж и жена, с цел създаване на поколение, тоест семейство - гейовете деца не могат да създадат, така че брака абсурдно-глуповата прищявка. И тук идва момента с осиновяването, момента с нанасянето на вреди на 3-та страна, както си отбелязал - защо са им на гейовете деца всъщност?
66
5
 
1
 
! Отговори
николайчо преди 3 седмици
До До 123Не, не трябва да се легализират взаимоотношения с животни, деца и т.н. и примерът ти е напълно грешен. Животните нямат способността да взимат самостоятелни и независими решения, също както считаме, че децата нямат тази способност. Възрастни хора, които могат да взимат самостоятелни решения, могат да влизат в каквито преценят доброволни взаимоотношения помежду си. След като няма натиск, насилие или вреди на 3-ти страни, това е напълно легитимно.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пример за човешка деградация и нихилизъм.
64
1
 
4
 
! Отговори
арифметика преди 3 седмици
преди малко швейцарците намалеят над 2/3
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 70-те години един американец прави много интересен експеримент с мишки. Пишете в гугъл "вселена 25 мишки ад рай" и трябва да ви излезе. Създава един рай за мишките в лабораторни условия и ги наблюдава. Имат всичко необходимо и скоро се появява хомосексуализъм и при тях, отказ от размножаване, изолирани групи и т.н. Интересно е и могат да се направят разни паралели с човешките общества. Иначе приетото в Швейцария е пълен абсурд. Деца трябва да могат да осиновяват само хетеросексуални...
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде са ваксърите, да ги попитам ние тук в България също ли трябва да позволим на еднополовите семейства да осиновяват деца, защото видиш ли в Швейцария го правели? Нали един от основните им аргументи за ваксинация е това, че щом на Запад се ваксинирали, значи и ние трябвало... Ето ви идеален пример за това, че щом нещо се прави в по-развита и богата страна, то не е задължително да е хубаво и за доброто на народа. Щом искат обратните нека си живеят заедно, но да осиновяват деца е лу_дост!!!
61
2
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 седмици
Добре, че тук не е Швейцария!
60
2
 
20
 
! Отговори
До 123 преди 3 седмици
Не става въпрос за хомофобия. Да са живи и здрави хомотата, но това не означава, че това тяхното трябва да се легализира, "защото природата им била такава". Ако на друг природата му го кара да спи с животни, трябва ли и това да легализираме и приемем за нормално? Питах веднъж този въпрос една лгбт защитничка и отговорът и беше "да, трябва." От там насетне ми стана ясно, че лгбт защитниците просто нямат акъл. Това не означава, че ги мразя, но ги възприемам като хора с неадекватно мислене.Толкова!
59
1
 
17
 
! Отговори
Red pill преди 3 седмици
Думата "пол" означава половина. Швейцария обу две леви обувки.
58
21
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Следейки коментарите. Е ..ти хомофобската държава дето сме. Никой няма да стигнем, ще си останем в батака, защото мисленето ни е такова.
57
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи две трети от швейцарците са ...........
56
12
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Изобщо не ме вълнува темата за хомосексуалистите. Аз съм хетеросексуален, бил съм със сума ти жени и платени и по любов. Синът ми си има гадже с руса коса и сини очи, дъщерята все още е малка, ама си пада по разни момчета от Фейса. Според мен един хетеросексуален човек няма начин да стане хомосексуален. Така че комплексарите и латентни гейове да продължават да си пишат постовете тук :))))))))
55
8
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Как ще осиновяваш дете бе? Детето не е котарак, не е и куче. То може да иска да има нормални родители. Боже, аз ако съм имал такива родители, щял съм да избягам от къщи! В ТВУ да ме настанят - по-добре ще се чувствам! А щом навърша пълнолетие - официално се отказвам от тях!
54
0
 
9
 
! Отговори
мат преди 3 седмици
Иди О тии и про 100 тии.