Суша: Езерото Гарда в Италия се сви до рекордни нива

Всекидневно езерото губи по два сантиметра от нивото си
13 авг 2022 19:08, Анисия Иванова
19
Суша: Езерото Гарда в Италия се сви до рекордни нива
Снимка: БГНЕС

Нивото на езерото Гарда в Италия, което е и най-голямото в страната, достигна близо рекордно ниските нива, отчетени през 2003 г. и 2007 г. заради продължителната суша, която също е най-тежката в страната от десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

Туристи, прииждащи в района на езерото, откриват доста по-различен от обичайното пейзаж в сравнение с предишните години. Сега на местата, на които преди имаше вода, има оголени камъни.

В Северна Италия от месеци не е имало значителни и продължителни дъждове. Снеговалежите тази година белязаха 70-процентен спад. Това доведе и до намаляване на нивото на река По, което пък причини щети за милиарди евро за фермерите, които разчитаха на реката за напояване на обработваемите си площи. За да компенсират, това властите позволиха повече вода да се оттича от езерото Гарда към местните реки - 70 кубични метра на секунда, но през втората половина на юли намалиха това количество, за да защитят самото езеро и туризма до него.

Сега всекидневно езерото губи по два сантиметра от нивото си. А същевременно температурата на водата е над средната за август и е 26 градуса по Целзий спрямо обичайните 22 градуса, което се доближава до средното за водата на Карибско море (27 градуса), казват местните власти. (БТА)


19
Още по темата: Италияезеросуша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До коментар 8 и 16. Човек които не може да защити тезата с доводи и доказателства ,които да са достатъчно убедителни за останалите и е безсилен използва обиди и определения ,които смятам че определят самия него.
18
2
 
2
 
! Отговори
Карма преди 1 месец
Всички европейски държави изпращат оръжия за Украйна хората се бият и умират това е карма така Бог ги наказва с суша. Вместо да изпращат оръжия европейски страни трябват да накарат Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. Това е решението няма друго.Както се вижда бизнеса с оръжие процъфтява в момента.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Грета Туненбергер Это Путин, точно он! Его дело, больше некому, надо срочно санкции вводить!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И все още има типове и типеси, дето твърдят, че нямало затопляне, парниковият ефект бил конспирация, ала-бализми за безкритично мислещите.
15
8
 
6
 
! Отговори
Грета Туненбергер преди 1 месец
Виновни сте всички вие, които ядете месо! Яжте бубулечки и соя и глобалното затопляне не само ще бъде спрено, но и обърнато на застудяване!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво ти дреме? Краят на света няма да е скоро. Никво зрелище не се очертава.
13
2
 
9
 
! Отговори
на 100% преди 1 месец
Повече ембарго над Русия , толкова повече артефакти ще откривате !!
12
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
Абе оно се не знае...
11
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
Колко удобно...Карибите на една ръка растояние...
10
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Към 2040 год водата ще е лукс !
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОЛЯМА ИСТЕРИЯ, ГОЛЯМО НЕЩО - СУША, КИША И АНГЛИЙСКА ПРОПАГАНДА.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, пълно е с мнения на всякакви разбирачи, които ни убеждават, че е важно да не сме "зелени". Основно либертарианци, но най-глупавите измежду тях.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алчноста на хората ще унищожи света. Всички гонят само печалбарство, а не се замислят, че каквито и пари да натрупат са временно на този свят. Яхти, коли, къщи, самолети, всичко е само за избиване на комплекси, никой не е вечен. Милярдите им няма да подкупят природата, те я унищожават от самозабрава и самоугодничество, егоизъм който ще плащат тези след тях.
6
3
 
11
 
! Отговори
Пен40 преди 1 месец
Жалко за милионерите с хубавите лодки.Няма да има къде да се кефят.Чак ми се плаче.
5
1
 
12
 
! Отговори
ИЗТРЪГНЕТЕ БРАДВАТА преди 1 месец
ОТ ЛАПИТЕ НА ДОГАНОВОТО ДПС > ЕДНО ДЪРВО НЯМА ДА ОСТАВЯТ НЕ-ОТСЕЧЕНО
4
7
 
15
 
! Отговори
ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМАТА преди 1 месец
Атаката с ЛЪЖАТА за климатичните промени, причинени от човека, е координирана и повсеместна! Междувременно някои от предишните плашилки - големият бариерен риф, ледът в антарктида и популацията на белите мечки - са в отлично състояние и се движат в обратна посока на представяната доскоро от манипулационната пропаганда. Целта на цялата измама е да се пробутат "въглеродните кредити", съчинени преди години от маркетинговия отдел на Бритиш петрол. Всъщност инструмент за контрол ш грабеж!
3
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ОСНОВНАТА ТЕОРИЯ ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ДИНОЗАВРИТЕ НЕ Е, ЧЕ Е ПАДНАЛА КОМЕТА, А ЧЕ ЯДЯЛИ И ЯДЯЛИ И ЯДЯЛИ И ИЗПУСКАЛИ ГАЗОВЕ НЕПРЕСТАННО И ПРЕДИЗВИКАЛИ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ И ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД! СЪЩОТО СТАВА И В МОМЕНТА НО ПО-БАВНО!
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е началото на края на човечеството
1
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АМИ ДА СУША!! ЗАТОВА И РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА НАМАЛЯВАТ А НЕ ЧЕ СЕ ИЗНОСВАЛИ ПЪТЕКИТЕ ДО ТЯХ :D