Унгария не е спирала решение за Путин в Европа

Отговор на унгарското правителство
21 мар 2023 22:37, Росен Стойчев
19
Унгария не е спирала решение за Путин в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария излезе с позиция, отхвърляща твърденията, че е отказала да подкрепи единно решение а ЕС за руския държавен глава, съобщи EuObserver.

Гласуването се проведе през вчерашния ден, реално не беше достигнато до общо решение.

То трябваше да определи европейската позиция. Тя разглеждаше заповедта за задържане на Владимир Путин.

Още по темата


Появиха се информации, че унгарският първи дипломат Петр Сиярто е отказал да подкрепи общата теза.

Появи се обръщение от унгарското правителство.

В него се казва, че Унгария признава това решение и не желае да го коментира по никакъв начин. Страната приема правото на всяка отделна европейска държава да направи изявление.

Медии в Унгария обявиха, че Сиярто не е спрял решението, но се е противопоставил на планиран документ, който Жозеп Борел е трябвало да обяви на всяка европейска държава.


19
Още по темата: унгариярешениеЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан е по-голям родоотстъпник и от Рубльов и Копейкин.1956г руснаците за избили 20000 унгарци при потушаване на въстанието им за независимост.Как може сега да им играе по свирката.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цезарчо на Путин ву е все тая дали под ло ги те на САЩ за издали заповед за арест. Международния съд е свърталище на криминални типове и престъпници толериращи престъпленията на краварите. Американците избиха 1 милион цивилни в Ирак за да им вземат нефта, ни чух МС да се е сезирал. На въпрос към Мадлин Олбрайт оправдава ли смъртта на 500хил деца от глад заради блокада на Ирак и ембарго върху храни, тя казва да оправдавам го. Така че бегай се скрий шушляк без мозъчен
13
9
 
9
 
! Отговори
Цезар преди 2 месеца
123 държави са членки на международния съд в Хага и всяка една от тях е длъжна да арестува президента Путин изпълнявайки заповедта за арест и той да бъде предаден на съда. Германия и министъра на правосъдието и вече потвърди, че ако Путин дойде в страната им ще бъде арестуван. Всичко останало е невежество или пропаганда. Светът стана тесен и опасен за диктатора и военнолюбец Путин. Само в европейска България комунистите социалисти и Възраждане продължават да плачат за Путин и да го защитават.
12
2
 
5
 
! Отговори
Цезар преди 2 месеца
123 държави са членки на международния съд в Хага и всяка една от тях е длъжна да арестува президента Путин изпълнявайки заповедта за арест и той да бъде предаден на съда. Германия и министъра на правосъдието и вече потвърди, че ако Путин дойде в страната им ще бъде арестуван. Всичко останало е невежество или пропаганда. Светът стана тесен и опасен за диктатора и военнолюбец Путин.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не виждам проблем всяка страна да има собствена позиция различна от някой друг. Всеки трябва да си отстоява мнението и да го обосновава, а не да повтаря каквото му кажат.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Или както гласи една бълг. поговорка "Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари". Путин да не разчита на Унгария, тя е страна в ЕС и винаги е била западно ориентирана.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Унгарското въстание 1956 г. не беше съобразено с позицията на москва. Имре Наги
8
5
 
11
 
! Отговори
Орбанче алчно преди 2 месеца
И Европейски Фондове и Руски Подкупи сънуваш. От 2 стола, че на пода ще седнеш.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ си знае работата. Диктаторите и бандитите ще си получат заслуженото.
6
10
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
пропагандата с руски пари в РСМ,насаждаща омраза с българите...целяща подпалване на конфликти?ти си в основата!САЩ не можете лъжете!грабеше и от ЕС и от Русия...и лъжеше и двете...борисов в България работеше така...няма начин...Война е!!!Сбогом...ку.ви!
5
7
 
14
 
! Отговори
Маджарски боклук преди 2 месеца
Орбане не можеш да си и с двете страни трябва да избереш едната!Защото края ти се наближава в Унгария един Хел и шоколад са 10 евро
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И те като гърците НЕ е ДА ,:)
3
7
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Интересно,а този съд важи ли за американските войници в Европа ,ако нарушат законите?)
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да е забравяме,че Орбан е стипендията на Сорос ,много вяра му нямам.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шандьор Петьофи не е спирал Путин с решението му за Западна Европа! Ефръпо готвисе от гледане къ модквските ракетоидни рукътите шъ ракетясват по не изракетените територии