Борел: Данните от Палестина потвърдиха най-лошите ни опасения

40% от жилищата в Газа са разрушени
Обновена: 22 ное 2023 21:15 | 22 ное 2023 21:15, Стела Стоянова
31
Борел: Данните от Палестина потвърдиха най-лошите ни опасения
Снимка БГНЕС

Палестинската власт е уведомила ръководителя на външните работи на ЕС Жозеп Борел, че 40% от жилищата в Газа са разрушени, съобщи „Гардиън“.

След четиридневното си пътуване до Израел, Палестина, Катар, Бахрейн и Йордания Борел заяви, че иска да сподели усещането си за "абсолютна спешност" във връзка с "драматичната ситуация в Газа" и "слабата надежда" за придвижване към мирни преговори и трайни политически решения за Близкия изток.

Данните от Палестинската власт потвърдиха най-лошите ни опасения във връзка с Газа, след като израелците съобщиха за засилване на военните операции в южната част на ивицата, каза той.

Още по темата

В дълъг пост в блога си висшият дипломат също така разкри, че израелските военни са му казали, че планират да създадат "малка безопасна зона покрай морето в южната част на Газа" за цивилното население, "за да провеждат наземни операции в южната част" на блокирания анклав, където живеят повече от 2 млн. души.

"Това не ме успокои за бъдещия ход на събитията, ако не успеем да постигнем бързо и трайно деескалиране на военните операции", каза Борел.

Той заяви, че срещите му със семействата на заложниците са го накарали да разбере напълно шока, който израелското общество е изпитало след нападението на Хамас, и подчерта "абсолютната спешност да се продължи напред".

Ръководителят на външната политика на ЕС заяви, че е повдигнал въпроса за заложниците пред всички, с които се е срещал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много.......и празни приказки.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И защо трябва да манипулираме и да лъжем? Каква 'палестинска власт', защо не пишете директно Хамас? И розови мечета да ги изкарате, всички ги видяхме - терористи, главорези, изнасилвачи и ислямисти. В Газа няма някаква имагинерна 'палестинска власт' нито 'представители на здравеопазването', както обичате да запазвате. Всичко е Хамас. От 18 години няма нищо друго. И това е петата война само срещу Израел, отделно направиха 4 войни срещу Ливан, Йордания, Кувейт и Египет. Които им дадоха убежище.
17
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Мазното бюрокатче да не забравя, че "най-лошите ни опасения" се случиха на 7-ми Октомври, когато Израел беше непровокирано и зверски нападнат от терористите на Хамас, за да осуети мирния договор между Израел и Саудитска Арабия. От тогава Хамас ядат заслужен бой, а каталунския двуличник да благодари, че това е Израел, инак всяка друга нация щеше да помете Газа със стотиви хиляди избити на ден и без "малка безопасна зона покрай морето в южната част на Газа".
16
8
 
5
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Дойде време ислямския святда си направи извода,че ние останалите,повече няма да се съобразяваме с тяхната наглост,с техния зловещ тероризъм и примитивизъм.Повече няма да сме пасивни на извършването от тях убийства из останалия свят.Европа близо 50-60 г. си сомжбшчуваше,и с отворени обятие приемаше хора от ислямския свят,и им предоставяше свободен живот,и демократично отношение.Резултат-мюсюлмански гета из Белгия,Франция и т.н.Взривове и убийства на невинни.Е,приключихме с този наивитет.
15
6
 
11
 
! Отговори
ЕС И ФАЩ преди 5 месеца
Са най-големите терористи!!!
14
6
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Г-н 16 знаеш ли какво е война,това не е специална операция,запази си сополите в къщи да не ме заразиш.
13
8
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Хубави минусчета ми цъкате,и защо не излезете с името си и ги защитите,ако не е ЕС досега да сте забравили за кюфтетата,обичам цивилизацията и ви съжалявам всички христовци.
12
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо ЕС не санкционира Израел, както санкционира Русия? Над 10 000 цивилни бяха избити, от които около 4 000 деца. Геноцид в Газа, хуманитарни и военни престъпления от страна на Израел и нищо от страна на ЕС - няма блокиране на активи на Израел в чужбина, няма изключване на Израел от Суифт и т.н.
11
13
 
6
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Факт,че не си Христо Христов,факт мразиш ЕС,факт мразиш и себе си и датата на която си роден,факт когато не осъждаш тероризма ти си негов привърженик,факт ЕС не води война а е против тероризма.
10
4
 
8
 
! Отговори
Курмчиев преди 5 месеца
Бореляка като е толкова загрижен да даде пример и подслони едно палестинско семейство.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това вашата градина, драги.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Странно, защо на снимката е усмихнат.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако Русия беше започнала да избива масово цивилното население в Киев и Лвов заради зверствата на украинските терористи в Донбас както сега Израел изравняват със земята цели жилищни квартали заради Хамас, Украйна нямаше да издържи и една седмица. В момента тази измислена държава Украйна съществува само благодарение на милостта и благородството на Путин и на руския народ.
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За месец и нещо евреите разрушиха 40% от жилищата в Газа и какво , само статистика. А само си представете ако Русия беше направила и 1/10 от това, което евреите направиха. За Буча вой до небесата и санкции за 100 убити, които така и не ги доказаха. В Газа на ден избиват над сто деца и нищо. Западното лицемерие е по безгранично и от Вселената.
5
6
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Странно ,пише едно а се чете различно .С малки букви според хамаз,а с големи Борел,,Борел го интересуват заложниците а не 40%,на война като на война,това не ти е да пиеш газирана вода по цял ден и да преписваш разни глупости и украсяваш.А войната ще прюкличи когато Израел реши.
4
5
 
23
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
Сега санкций ще има ли ??? Или едни могат да трепят спокойно а други не бива щото е недомократично!
3
5
 
26
 
! Отговори
ЕС преди 5 месеца
Лицемери ....
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Достоен човек, за разлика от политическите хиени и родните ни грантаджии, които казват на черното бяло, за да венцехвалят ционистите. Дори и в бг мама жени, които би трябвало да съчувстват за избитите деца настървено бранят еврейската позиция. Страховито жалка работа!
1
3
 
14
 
! Отговори
чадо на Сатаната преди 5 месеца
А с пъклените ви намерения как стоят нещата ?