Необичайно: Сестрата на Ким Чен Ун нарече сближаването с Юга "възхитително"

Президентът на Южна Корея призова за мир
25 сеп 2021 20:17, Нели Христова
35
Необичайно: Сестрата на Ким Чен Ун нарече сближаването с Юга "възхитително"
Снимка: БГНЕС

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заяви, че КНДР е готова да възобнови преговорите с Юга, ако той прекрати "враждебната си политика".

Ким Йо Чен отговори на подновения призив от президента на Южна Корея официално да бъде обявен край на Корейската война. Конфликтът, който раздели полуострова на две, приключи през 1953 г. с примирие, а не с мирен договор.

Двете държави технически са във война от тогава и са затворени в понякога напрегнати отношения.

Тази седмица южнокорейският президент Мун Дже-Ин призова двете Кореи и техните съюзници - САЩ, които подкрепят Юга, както и Китай, който е най-големият икономически партньор на Севера - да обявят официално прекратяване на конфликта и да донесат мир на полуострова .

Идеята първоначално беше отхвърлена от висш министър на Северна Корея като "преждевременна".

Но в неочаквано изявление, публикувано чрез държавните медии, Ким  Йо Чен казва, че идеята е "възхитителна".

Тя обаче добави, че Северът би бил готов да обсъди предложението, само ако Югът спре това, което тя нарече "враждебна политика" спрямо тях.

"Това, което трябва да бъде премахнато, са нагласите с двойно отношение, нелогичните предразсъдъци, лошите навици и враждебната позиция на оправдаване на собствените им действия, като същевременно нарушават нашето справедливо упражняване на правото на самозащита", се казва в изявление тя.

"Само когато такова предварително условие е изпълнено, би било възможно да седнем лице в лице и да обявим значителното прекратяване на войната."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Желяз каменноff преди 2 години
Ким йон Чен е откачалка.ако наследи брат си в региона става страшно.
30
0
 
0
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Сближаването на двете Кореи ,по един или друг начин ще стане.Помежду си ще се разберат много по добре,отколкото с някакви посредници(САЩ,Русия,Китай).4
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***... много лесно се дуе с крадените пари от адски бедния народ. Нищо повече от банда престъпници облечени в държавна власт. Всъщност нека да обясни, какво точно трябва да постигне режима й ? Какво топно доказва на света ? Аз не виждам там нищо освен бедност, страх, и мъчения. Медиите трвбяа да спрат да пишат за тея.. такива хора не трябва да бъдат показвани и хвалени. Утре децата ви ще се захласнат по някой крайно ляв и после ще ви питам.
28
5
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Става за шляканe тази от снимката. Не е свинюга като брат си :)))
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа вече заприлича на Северна Корея. Бързо и неотложно се налага диктатура посредством коронавируса. Всички управници ги тегли да налагат диктатура и да си бетонират властта. Накрая намериха начин-коронавирус има и точка. Ние ви спасяваме и не ни интересува дали искате да ви спасяваме. Напук, ще ви спасим.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необичайно, че сестрата на Ким Чен Ун нарече сближаването с Юга възхитителна идея. Не е необичайно, че тази нощ на асаблеята в ООН, Лавров нарече пиндостанската идея за провеждане на "самит на демокрацията" крачка към разкола на световното общество - разкол на "свои" и "чужди".
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Северна Корея не е блокирана от всякъде от санкции щяхме всички да искаме да живеем там! Наистина в момента взимат по 200-300 лева сравнено в български пари, но и там стандарта на живот е 10 пъти по нисък от европейския! В България 1996 година в София работех за 8 000 лв. равняващи се на 100 марки или сега 100 евро, но горе-долу свързвахме двата края! Северно корейците са 100 % севренокорейци, няма никакви други малцинства, освен това са много работливи и стриктни подобно на китайците!!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли го на запис или е поредната фалшива новина?
23
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
От коментарите става ясно, че целият гербаджийски троляк редовно ходи на екскурзии и бед&брекфаст до северна корея и е запознаг с положението там.
22
0
 
13
 
! Отговори
Радж капур преди 2 години
ехаааа друго си е да пишете за северна корея или статии за други държави да видим и ние "неинформираните",че има и по зле от нас.....ама поне една статия от кумова срама напишете за вчерашното заключение на европейската комисия какво казва за свободата на медиите в родината ни!!!!а тя е тотална коропция и поръчкови статии според инетреса и свободата на словото много ама много куца!!!..хайде триийте неудобния коментар в такт със заключението на съсстоянието на "медиите" в бг!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Необичайно е за промитите демократични кра'туни. Всеки патриот го смята за нормално и иска обединение на разделената държава. Само американските марионетки като тези в корея и фрг не го искат.
20
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До До 17/ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАИСТИНА ПИШЕ, ЧЕ ВЗИМАТ СРЕДНО 4 ДОЛАРА НА ДЕН А С ТОЛКОВА ПАРИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ! ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО СЕ ПУСКА САМО КОЛКОТО ДА СЕ СВАРИ ДАРЕНИЯ ОРИЗ ОТ КИТАЙ И КУПЕН ЕВТИНО ! НО АКО ИМАТ ПЕЧКА НА ДЪРЖА ОЩЕ ПО-ЕВТИНО Е ВАРЕНЕТО! ПОДМИВАТ СЕ ПОД МИШКИТЕ С ВОДА И МИЕНЕ НА ГЛАВАТА НА 2 СЕДМИЦИ И ТОВА Е! НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОЧАКВАХ, ЧЕ ВЗИМАТ МНОГО МНОГО ПО-МАЛКО
19
2
 
7
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Тая каква змия е
18
6
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Смятай 30 по 4 тия значи взимат 120 долара или 200лв. на месец средно. Не е зле за комунистически психодиспансер.
17
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
РБ и БЮРМ са във война даже 80 години :)))
16
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е 4 ДОЛАРА ДНЕВНО И ТОВА Е ИНФО ОТ СТАТИЯ! НЕЗНАМ ДАЛИ ГИ БРОЯТ КАТО РАБОТНИ ДНИ В МЕСЕЦА ИЛИ НА БАЗА КАЛЕНДАРНИ ДНИ! АЗ ЛИЧНО СМЯТАХ, ЧЕ СРЕДНИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ СА 30 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ НО ЯВНО Е ПОВЕЧЕ!
15
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Аз между другото скоро се научих да вървя по вода. Няма го това заснето ама е истина, не лъжа, само трябва да повярваш.
14
4
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
А що не отиде и до Северна Корея да видиш как е и да кажеш?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Северна Корея моментално застреляха корона вируса още в момента в който той пресече гранницата.
12
2
 
7
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Колко ли е важно това за България? Не знам какви журналисти и модератори има в този сайт,но един вулкан изригнал на Канарските острови е по важен,защото сега се вижда как хората се организират и няма леви, няма десни срещу лавата.Това е полезно за нас- ЕДИНСТВОТО и разбирателството.Тука ни се прдлагат болшевишки глупости, след глупости за Сев. Корея, а не за проблемите на ЕС и Испания например.Само изразявам мнение . Нищо друго.На ост