Футболът не е просто скъпи коли и хубави жени

Ивелин Попов за футбола, семейството и бягството от скандалите
30 мар 2016 16:16, Александър Попов
7
Футболът не е просто скъпи коли и хубави жени
Снимка: Facebook

Преди броени дни певицата Елена Паришева направи на половинката си Ивелин Попов най-хубавия подарък -  дари го с дъщеричка, която нарекоха Емма. Попето и Елена имат и син, който носи името на баща си и е на 4 годинки.

За капитана на националния отбор по футбол най-важно е семейството му. Избягва обаче да говори за личния си живот и рядко можете да срещнете името му в жълтите хроники.

"По принцип съм си такъв, не обичам скандали и жълтини. Също мразя много показността. Лично аз не витая много в облаците, защото, ако го направиш, съдбата много бързо те приземява. Седя си на земята и преди всичко мисля за мен и моето семейство. С Елена правим съвсем нормални неща. Когато не съм на тренировка, се разхождаме в парка с детето. В Москва посетихме два пъти Червения площад. Обичаме да излизаме по ресторанти, но често вечеряме вкъщи и после излизаме само двамата на разходка. Говорим си по житейските теми", казва Попов в интервю за сп. Story.

"Обещал съм си, след като приключа активната си спортна кариера, да се отдам изцяло на семейството и съпругата си, защото през по-голяма част от времето през годината сме разделени. Постоянно съм по лагери, подготовки и изпускам важни моменти за семейството, а после тези мигове няма как да се върнат. Това ще е един вид компромис към семейството и жена ми за всичките тези години, през които са ме чакали. Когато взимаш, трябва да се научиш и да даваш", продължава футболистът.

В плановете му обаче има все още 5-6 години за големия футбол преди да окачи бутонките.

Твърди, че с останалите национали няма никакви проблеми, независимо от трудните моменти.

"Винаги съм се чувствал добре в отбора. Няма какво да се лъжем, нещата не вървят така, както ние всички искаме и очакваме, но това е процес на натрупване. Мисля, че сме на ниско ниво и само с работа и труд ще може да се върнем към успехите и победите, за да върнем и доверието на феновете", категоричен е капитанът.

В момента Ивелин защитава цветовете на московския Спартак.

"Чувствам се много добре. Това е една сбъдната мечта, която преследвам дълги години. Исках да постигна трансфер в голям отбор. Преди шест месеца го направих и съм изключително доволен. Харесва ми и Москва, красив град, но задръстванията са ужасни и движението е много натоварено", разказва футболистът.

Признава, че на предстоящото европейско първенство ще стиска палци за Русия, защото това е страната, в която си вади хляба.

Не подминава темата за родното първенство, което се тресе от скандали.

"В момента нещата не са добре, това не е тайна за никого. Още повече, че 2015 година бе лоша за родния футбол с изваждането на Литекс, ЦСКА на Локомотив СФ. Само девет отбора са в А група. Това не е нормално и не е добре като реклама за българския футбол. Скоро четох по медиите, че отбор, който преди няколко месеца е открил стадион за 6 милиона вади отбора си от В група. Правят се стадиони, а се вадят отборите от първенството... И това не го разбирам. Надявам се нещата вече да започнат да се оправят", надява се Ивелин Попов.

За младите футболисти е категоричен, че трябва да слушат треньорите си, ако искат да постигнат върхове в спорта.

"Да играят футбол със сърце и душа, а също и да вярват, че могат да постигнат големи успехи. И да не мислят, че футболът е само хубави коли и дрехи, а има много къртовски труд. И когато се трудиш усърдно, съдбата ще започне да ти  се отплаща, а не да играеш само в името на парите. Те ще дойдат сами рано или късно, когато си трудолюбив. Не е лесна професия, по три тренировки на ден, всичко е под режим, но всичко си има цена", разкрива футболистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Ивелин Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А че и колосално крадене, разбира се.
4
1
 
26
 
! Отговори
фен преди 8 години
Тази певачка ако този човек не беше футболист щеше ли да бъде с него?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аман от лузъри
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Футбола е и ритане и плюене, недей така.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми кво е?Да биеш в контролите?Абе Попе-не ти казвай колко ги е тежък живота!