Плъзва грипна епидемия

Три нови щама, непознати за медиците, атакуват страната ни; деца и възрастни - най-застрашени
27 ное 2008 12:54,
29
Плъзва грипна епидемия
Снимка: Булфото

Идва грипна епидемия, предупреждават от РИОКОЗ, като допълват, че се наблюдава ранно увеличаване на болните от остри респираторни заболявания в сравнение със същия период на миналата година.

Очаква се грипът да бъде причинен от три съвсем нови щама: 2 щама Brisbane и 1 щам Florida, за които все още не се знае в каква форма ще протече заболяването и каква смъртност ще причини.

Грипът е остро вирусно заболяване на дихателните пътища и протича с висока температура, цялостна умора, слабост, суха кашлица, зачервено гърло, хрема, болки в ставите.

Бързата и непрекъсната промяна (мутация) на грипните вируси не дава възможност на човешкия организъм да разчита на своя имунитет и именно затова съветът на медиците е ваксината.

Лекарите твърдят, че при епидемия в част от случаите със усложнения заболяването завършва със смърт.

Това важи особено за рисковите групи - деца, възрастни над 60 години и хора с хронични заболявания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да приемаш в тялото си ваксини, направени от болна тъкан и болна кръв е насилие над Божествения закон и в много по-голяма степен е причина за възникване на болест, отколкото за лечение. Напълно съм съгласен с това мнение на #19
27
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Никой не ви задължава да се ваксинирате. И никой не ви е казал че непременно ще умрете от грип ако не се ваксинирате. Просто от грипа умират хора. Също така никой не твърди че ако се ваксинирате няма да се разболеете от грип. Освен това има и антивирусни препарати, но в България специално против грип не знам да има. Освен това горещо препоръчваното засилване на имунната система може да отключи редица автоимунни заболявания. Така че всичко трябва да бъде умерено, а не като не си бием никакви ваксини, да се тъпчем с "лекове от природата" в слонски количества с убеждението че са безвредни. В интерес на истината, много вредни и направо отровни вещества извличани точно от природата се използват за класически лекарства. Такива са беладона, кока, канабис и купища други треволяци.
26
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Преди да повярвате на статията,свалете си от АРЕНА документалния филм"Vaccination-The Hidden Truth" или преведено-Ваксините-Скритата истина !Няма да съжалявате !
25
0
 
0
 
! Отговори
Nas преди 15 години
Aman ot psihozi i opiti na farmacevtichnite kompanii da trupat pari ot straha na nqkoi hora koito ne sa zapoznati s nuleviq efekt na vaksinite ...
24
0
 
0
 
! Отговори
sneja преди 15 години
VAXIGRIP/ВАКСИГРИПInfluenza vaccine (split virion, inactivated) Грипна ваксина (сплит вирион, инактивирана) 2. КОЛИЧЕСТВЕН И КАЧЕСТВЕН СЪСТАВФрагментиран грипен вирус*, инактивиран, съдържащ антигени еквивалентни на следните щампове: A/Brisbane/59/2007 (H1N1) подобен щам............................................... 15 мg HA A/Brisbane/10/2007 (H3N2) подобен щам ..............................................15 мg HA B/Florida/4/2006 подобен щам ..............................................15 мg HA за една доза от 0,5 ml 2. КОЛИЧЕСТВЕН И КАЧЕСТВЕН СЪСТАВФрагментиран грипен вирус*, инактивиран, съдържащ антигени еквивалентни на следните щампове: A/Brisbane/59/2007 (H1N1) подобен щам............................................... 15 мg HA A/Brisbane/10/2007 (H3N2) подобен щам ..............................................15 мg HA B/Florida/4/2006 подобен щам ..............................................15 мg HA за една доза от 0,5 ml* произведен в кокоши ембриони от групи здрави кокошки ** хемаглутининВаксината съответства на препоръката на СЗО (за Северното полукълбо) и решението на ЕС за сезона 2008/2009.
23
0
 
0
 
! Отговори
vava преди 15 години
като я гледам тая на снимката , май си е била ваксина... едвам диша ....
22
0
 
0
 
! Отговори
N. преди 15 години
Да бе не можело да се разчита на имунитет, кой го казва фармацевтичните компании ли?! Няма да се тъпча с ваксини и лекарства.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ludia преди 15 години
Tezi virusi idvat samo ot ***. Zashtoto tiah ne gi hvashtat.
20
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
никога през живота си не съм си слагала противогрипна ваксина и до сега не съм боледувала от грип..не знам какво е..не познавам някой които да са му сложили ваксина и да не се е разболял...ит грип...ами всеки да си направи равносметката..
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извод: Трябва да повишаваме имунната защита на организма чрез природни методи, а не чрез вкарване на патогенен щам в здрав човек, който може да е напълно невъзприемчив към тази болест.Хигиена, хранене и стрес са имуномодулатори. Повечето болести са резултат от замърсена физическа, политическа, икономическа, обществена, семейна, индивидуална психологическа среда. Проблемът изобщо не е чисто медицински.Да приемаш в тялото си ваксини, направени от болна тъкан и болна кръв е насилие над Божествения закон и в много по-голяма степен е причина за възникване на болест, отколкото за лечение. Ваксините могат да са заразени и с животински вируси, след като ги отглеждат в животни.  По-късно се развиват допълнителни болести. Комбинираните В. дават възможност на различните вируси в тях да се рекомбинират и да дават нов щам. Вирусите от В. могат да се рекомбинират и с различни други вируси в човека. Така възникват нови патогенни организми. Някои вируси от В. мутират във вирулентни (отровни, болестотворни) форми. Вирус от В. може да персистира (да продължи да живее) с години, преди да се прояви.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
червено вино е мойта ваксина срещу грипа :)
17
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
Какво е "щам"?!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добър PR. С една дума купете си ваксина, защото иначе ... смърт. И фирмите които ги внасят да се нагушят както винаги.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едно въпросче: антигрипната ваксина не се ли справя само с известните щамове? Кво като си я направиш, след като всяка година излизат по 4-5 нови щама? Аз не си направих и тази година, иначе във фирмата, в която работя, всяка година предоставят безплатни ваксини на хората, които желаят да се ваксинират. Но аз гледам малко скептично на ваксината...
14
0
 
0
 
! Отговори
стеф преди 15 години
Всичко е политика и бизнес на определен кръг от хора.Жалкото че ние сме белите мишки и всеки експериментира върху нас, и най -лошото е че се експементира на ниво психика.
13
0
 
0
 
! Отговори
pl преди 15 години
Има случай при които дори след поставяне на ваксината пак се заразяваш с грипа , тогава каква е фаидата от тая ваксина , никаква само дето ще трябва да я платиш.Тия депутати изкат да ни избият до крак цените на всичко лятят нагоре и на лекарствата наи вече.НО тях неги интересува , те искат само парите ни и живота ниА после Симеончо разправя " ами така ще е като неработите колкото мен - мързеливисте"Смърт на всички депутати , дано да ги удари гръм всичките, да умрат в адски болки и мъчения.
12
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
Така ли не разбрахте че за новите щамове ваксини няма... една ваксина се прави по последният щам... т.е сега има ваксини за щамовете били миналата година...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KOSTOV E VINOVEN TOI E PUSNAL VIROSA
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Юруш на ваксините народеее !!!Нищо , че са три нови щама , нашата ваксина ще ви спаси !Който не се ваксинира , не е ясно много какво може да му се случи , ама сигурно е смъртоносно !
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе пенкилери, все сте недоволни, ако си бяха мълчали- ах защо никой не ни е казал каква е тая демокрация, че не ни информират! И ако смятате че ваксините не са ефикасни не си слагайте тъкмо ще проверим дали заболяването завършва със смърт! До номер 1- никой не те заплашва имаш право и да не се лекуваш, ако ти стиска, само да изясняне лекарите произвеждат лекарствата а едни фармацевтични компании, от които печелят едни хора, нямащи нищо общо нито с медицината нито с фармацията